Σάββατο, 08 Μάιος 2021 11:11

Στο... Πι και Φι: Ματς τίτλου για Ρεάλ

Γράφτηκε από τον

 

Καλημέρα σας. Ενα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών διεξάγεται στην Ισπανία, καθώς τέσσερις ομάδες διεκδικούν τον τίτλο και ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για το φινάλε.

Η Ατλέτικο με 76 βαθμούς έχει τις περισσότερες πιθανότητες και η Σεβίλλη με 70 βαθμούς τις λιγότερες. Ενδιάμεσα βρίσκονται η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα που έχουν από 74 βαθμούς!

Αυτή η αγωνιστική είναι ίσως η πιο κρίσιμη, καθώς η Μπαρτσελόνα θα υποδεχτεί την Ατλέτικο και την Κυριακή η Ρεάλ τη Σεβίλλη.

Η Ρεάλ θα μπει στο γήπεδο γνωρίζοντας το αποτέλεσμα στο ματς των άλλων "μνηστήρων" του τίτλου και αν δεν έχει νικήσει η Ατλέτικο με νίκη, θα πιάσει κορυφή. Οπως και να 'χει, το τρίποντο είναι μονόδρομος για τη Ρεάλ. Η Σεβίλλη θα της βάλει δύσκολα, αλλά γνωρίζει και η ίδια ότι χρειάζεται να συμβούν πολλά για να πάρει αυτή το πρωτάθλημα, μετά την ήττα - σοκ από τη Μπιλμπάο. Πάμε με την καλύτερη ομάδα του ζευγαριού.

Στη Μπουντεσλίγκα, η Ντόρτμουντ υποδέχεται τη Λειψία, με την οποία θα μονομαχήσει σε λίγες μέρες και στον τελικό του κυπέλλου Γερμανίας.

Το σημερινό ματς είναι κρίσιμο για τους γηπεδούχους, αφού δεν έχουν περιθώρια για απώλειες στη μάχη της τετράδας, Η Λειψία δεν χάνει τη δεύτερη θέση (το πρωτάθλημα πάει και φέτος στην Μπάγερν) και έχει στο μυαλό της περισσότερο το κύπελλο. Ασος κινήτρου.

Από τη Γερμανία θα κρατήσουμε και τον άσο της Χέρτα στο ματς με την Αρμίνια, που έχει το χαρακτήρα του ντέρμπι παραμονής.

Οι γηπεδούχοι δεν είναι για να βρίσκονται τόσο χαμηλά (το έδειξαν και με το 3-0 με τη Φράιμπουργκ) και πιστεύουμε ότι θα πάρουν τη δεύτερη σερί νίκη στην έδρα τους.

Στη Γ' Γερμανίας, η Μόναχο 1860 δείχνει αποφασισμένη για την άνοδο και θα πρόκειται για... αυτοκτονία να χάσει βαθμούς στην έδρα της Βίχεν, που είναι μεν από τις πιο καλές ομάδες της κατηγορίας, αλλά δεν κυνηγά κάτι στις τελευταίες αγωνιστικές.

Στην Ιταλία η Λάτσιο είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος (7 νίκες στα 8 τελευταία ματς) και το παιχνίδι με τη Φιορεντίνα εξαρτάται από τη δική της απόδοση. Με διπλό θα μείνει "ζωντανή" για την τετράδα.

Στην Ολλανδία η Εμεν βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και για να βγει πρέπει να κερδίσει την Γκρόνινγκεν στο γειτονικό ντέρμπι. Οι φιλοξενούμενοι είναι ανώτερο σύνολο (έχουν κλειδώσει την συμμετοχή στα πλέι -οφ Ευρώπης), αλλά το κίνητρο είναι μονόπλευρο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

228. Βίχεν - Μόναχο 1860 2 2.25

248. Ντόρτμουντ - Λειψία 1 2.00

343. Φιορεντίνα - Λάτσιο 2 1.80

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

382. Εμεν - Γκρόκινγκεν 1 2.10

457. Χέρτα - Αρμίνια 1 1.89

480. Ρεάλ - Σεβίλλη 1 1.93