Σάββατο, 12 Ιούνιος 2021 11:57

EURO 2020: Παιχνίδι με τα γκολ

Γράφτηκε από τον

Με την αναμέτρηση της Τουρκίας με την Ιταλία, ξεκίνησε χθες το βράδυ το Euro 2020, το οποίο θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τις 11 Ιουλίου.

Η πρεμιέρα στο “Ολίμπικο” της Ρώμης ήταν το ορεκτικό. Από σήμερα περνάμε στο κυρίως... μενού, με τρία παιχνίδια σε καθημερινή βάση. Η δράση ξεκινά στις 4 μ.μ. με το Ουαλία – Ελβετία. Στις 7 μ.μ. θα παίξουν η Δανία με τη Φινλανδία και στις 10 το βράδυ το Βέλγιο με τη Ρωσία. Την Κυριακή στις 4 μ.μ. θα δούμε Αγγλία – Κροατία, τρεις ώρες αργότερα το ματς της Αυστρίας με την πρωτάρα Β. Μακεδονία και στις 10 μ.μ. Ολλανδία – Ουκρανία.
Οι πρεμιέρες κρύβουν εκπλήξεις και γι’ αυτό είναι καλύτερο το ποντάρισμα στα γκολ, με εξαίρεση το Ουαλία – Ελβετία που είναι ματς - “κλειδί” για την πρόκριση στον πρώτο όμιλο, στον οποίο μετέχουν ακόμα η Τουρκία και η Ιταλία.
Η Ελβετία υπερέχει σε ποιότητα από την Ουαλία και εφόσον την κερδίσει θα ελπίζει σε πρόκριση. Διαφορετικά τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα ,με δεδομένο ότι τη δεύτερη αγωνιστική την περιμένει η Ιταλία.
Η ομάδα του Μπέιλ έφθασε το 2016 στα ημιτελικά, αλλά πέντε χρόνια αργότερα δεν είναι ίδια και αναμένεται να περιοριστεί στη φάση των ομίλων.
Στο δεύτερο όμιλο, η Δανία υποδέχεται την πρωτάρα Φινλανδία, η οποία είναι το αουτσάιντερ τόσο λόγω διαφοράς δυναμικότητας, όσο και έδρας. Το ματς θα γίνει στην Κοπεγχάγη και η Δανία έχει την ευκαιρία να μπει με το δεξί και να πάρει ψυχολογία για το ματς που ακολουθεί με το ισχυρό Βέλγιο.
Η Φινλανδία είναι άπειρη, αλλά θα έχει ενθουσιασμό και μπορεί να σκοράρει συνεισφέροντας στο να επιβεβαιωθεί το .όβερ 2,5
Ανοιχτό ματς αναμένεται και στο Βέλγιο – Ρωσία, που συμπληρώνουν το δεύτερο όμιλο. Το Βέλγιο θα αγωνιστεί χωρίς τον Ντε Μπρόινε, ενώ το ματς γίνεται στην Αγία Πετρούπολη. Οι Ρώσοι θα έχουν την υποστήριξη του κόσμου και μπορούν να σκοράρουν στην κόντρα. Δύσκολα όμως θα κρατήσουν το μηδέν έχοντας απέναντι τους επιθετικούς, όπως ο Λουκάκου και ο Μέρτενς.
Στον τρίτο όμιλο, Αγγλία και Κροατία είναι τα φαβορί (Αυστρία, Β. Μακεδονία οι άλλες δύο ομάδες) και η πρεμιέρα τις φέρνει αντιμέτωπες. Οι Αγγλοι ξεκινούν με φιλοδοξίες που φθάνουν μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά το ματς της πρεμιέρας δεν είναι εύκολο, όπως δείχνει το 1.64. Μην ξεχνάμε η Αγγλία έχει 5 ισοπαλίες και 4 ήττες σε πρεμιέρα. Θα προτιμήσουμε το αμφίσκορο, μιας και οι δύο ομάδες έχουν εξαιρετικούς επιθετικούς (Κέιν, Στέρλινγκ, Πέρισιτς, Κράμαριτς). Ιδια επιλογή και για το Αυστρία – Β. Μακεδονία. Η πρώτη είναι το φαβορί, αλλά η Β. Μακεδονία δεν έχει τίποτα να χάσει και μην ξεχνάμε ότι πρόσφατα νίκησε εκτός τη.. Γερμανία.
Για τον 4ο όμιλο, το βράδυ της Κυριακής θα παίξουν η Ολλανδία με την Ουκρανία. Οι “οράνιε” επιστρέφουν σε μεγάλη διοργάνωση, με σκοπό να αφήσουν το στίγμα τους. Η απουσία του Φαν Ντάικ όμως στην άμυνα είναι τεράστια και η Ουκρανία μπορεί να εκμεταλλευτεί τα κενά. Περιμένουμε ματς με φάσεις και γκολ μπροστά από τις δύο εστίες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
101. Ουαλία – Ελβετία 2 2.13
102. Δανία – Φινλανδία όβερ 2,5 2.17
103. Βέλγιο – Ρωσία G.G. 1.88


ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
104. Αγγλία – Κροατία G.G. 2.05
105. Αυστρία – Β. Μακεδονία G.G. 2.15
106. Ολλανδία – Ουκρανία όβερ 2,05 2.06