Σάββατο, 26 Ιούνιος 2021 11:08

Τώρα αρχίζει το... Euro

Γράφτηκε από τον

Η ώρα για να ξεκινήσουν τα νοκ – άουτ ματς έφθασε και μαζί το πραγματικό... Euro 2020, καθώς τα λάθη πλέον δεν συγχωρούνται και η ήττα σημαίνει αποκλεισμός.

Η “αυλαία” ανοίγει σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Αμστερνταμ, με την αναμέτρηση της Ουαλίας με τη Δανία. Η πρώτη έφθασε το 2016 στα ημιτελικά, ενώ η Δανία το 1992 είχε σηκώσει την κούπα. Αμφότερες από τη στιγμή που προκρίθηκαν από τους ομίλους, ονειρεύονται ανάλογες στιγμές, καθώς όποια προκριθεί θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ολλανδία – Τσεχία. Αρα η πρόκριση στα ημιτελικά δεν είναι ανέφικτη.

Οι μπουκ δίνουν φαβορί τους Δανούς, που παίζουν και για τον Ερικσεν σε αυτό το τουρνουά, αλλά το 1,78 δεν αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες της αναμέτρησης. Η Ουαλία διαθέτει παίκτες που με μια ενέργεια ή ένα στημένο, μπορεί να κρίνουν το ματς, όπως ο Μπέιλ. Αναμένεται μάχη για την πρόκριση
Θεωρούμε πάντως ότι στο ξεκίνημα οι δύο ομάδες θα είναι προσεκτικές και η μοιρασιά στο ημίχρονο δείχνει πιθανή.
Στις 10 μ.μ. θα μπουν στο Γουέμπλει η Ιταλία με την Αυστρία, με την “σκουάντρα ατζούρα” να είναι το ξεκάθαρο φαβορί. Η Ιταλία έκανε το 3 στα 3 στον όμιλο, χωρίς να δεχτεί γκολ και έδειξε να είναι η πιο “φρέσκια” ομάδα του τουρνουά, ικανή να φθάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Απόψε θα αγωνιστεί για πρώτη φορά μακριά από τη Ρώμη, αλλά και πάλι δύσκολα η Αυστρία θα της κόψει το δρόμο για τους “8”. Μπορεί όμως να γίνει η πρώτη ομάδα που θα παραβιάσει την εστία της.
Σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει το όβερ 2,5, το οποίο μπορεί να το κάνει και μόνη της η Ιταλία αν πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης.
Ο νικητής από αυτό το ζευγάρι θα παίζει με το νικητή από το Βέλγιο – Πορτογαλία, που θα ανταμώσουν την Κυριακή στις 10 μ.μ. στην Σεβίλλη. Πρόκειται για ματς που μπορεί να μην φθάσουν τα 90 ή τα 120 λεπτά για να αναδειχθεί νικητής. Δύσκολα όμως θα μείνουν στο μηδέν δύο από τα φαβορί για το τρόπαιο, έχοντας επιθετικούς όπως ο Λουκάκου, ο Ντε Μπράουνε, ο Ρονάλντο και ο Ζότα.
Αποφεύγουμε το σημείο και ποντάρουμε στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Ιδια επιλογή και για το ζευγάρι Ολλανδία – Τσεχία, την Κυριακή στις 7 μ.μ. Οι “οράνιε” παρότι θα παίξουν αυτή τη φορά στη Βουδαπέστη, είναι το φαβορί, αλλά η άμυνά τους δεν εμπνέει εμπιστοσύνη και η Τσεχία μπορεί να σκοράρει στην κόντρα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
100. Ουαλία – Δανία Χ ημίχρονο 1,99
101. Ιταλία – Αυστρία όβερ 2,5 2,01

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
102. Ολλανδία – Τσεχία G.G. 1,74
103. Βέλγιο – Πορτογαλία G.G. 1,80