Πέμπτη, 01 Ιούλιος 2021 12:18

Euro 2020: Και οι οχτώ έχουν δικαίωμα στο όνειρο!

Γράφτηκε από τον

Με την Αγγλία και την Ουκρανία, συμπληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης το παζλ των "8" στο Euro 2020, το οποίο εισέρχεται στην τελική ευθεία.

Αύριο Παρασκευή και το Σάββατο θα γίνουν οι προημιτελικοί, την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη οι ημιτελικοί και την Κυριακή 11 Ιουλίου ο τελικός.
Εφτά παιχνίδια για να μάθουμε τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης, αφού η κάτοχος του τροπαίου Πορτογαλία αποκλείστηκε από το Βέλγιο.
Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2018 και πρώτο φαβορί - σύμφωνα με τους μπουκ - Γαλλία έπεσε θύμα έκπληξης από την ψυχωμένη Ελβετία, ενώ... σπίτι της πήγε και η Ολλανδία (τη νίκησε η Τσεχία), αλλά και η Γερμανία που έχασε για πρώτη φορά σε 90λεπτο νοκ -άουτ από την Αγγλία. Στα προημιτελικά συνεχίζουν Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Αγγλία, Τσεχία, Δανία, Ελβετία και Ουκρανία.
Το μεγάλο ματς των προημιτελικών δεν είναι άλλο από το Βέλγιο - Ιταλία. Η Ελβετία θα αναμετρηθεί με την Ισπανία, η Τσεχία με τη Δανία και η Αγγλία με την Ουκρανία..
Πρώτο φαβορί για να σηκώσει την κούπα, σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες, η Αγγλία (3,00). Αφενός γιατί είναι βατός ο δρόμος για τον τελικό (αν προκριθεί στα ημιτελικά θα παίξει με το νικητή Τσεχία - Δανία) και αφετέρου γιατί οι ημιτελικοί και ο τελικός θα γίνουν σπίτι της, στο Γουέμπλεί.
Δεύτερο φαβορί η Ιταλία (4), τρίτο η Ισπανία (5) και ακολουθεί το Βέλγιο με 8,5. Η Δανία προσφέρεται στο 12, ενώ τα απόλυτα αουτσάιντερ είναι η Τσεχία, η Ελβετία (από 30 απόδοση) και η Ουκρανία (35).
Σε αυτό το ιδιαίτερο Euro όμως λόγω της πανδημίας, αλλά και ότι γίνεται σε 11 χώρες! έχουμε δει ότι τα προγνωστικά πάνε περίπατο.
Αλήθεια ποιος περίμενε τη Δανία μετά το σοκ με τον Ερικσεν και τις δύο σερί ήττες, όχι μόνο να προκριθεί, αλλά να βρίσκεται στους "8" και να ονειρεύεται μέρες 1992;
Την Ελβετία να αφήνει έξω τους Γάλλους και ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 3-1, την Τσεχία να αποκλείει τους Ολλανδούς. Πολλοί θα πουν ότι Δανία, Ελβετία, Τσεχία, αλλά και Ουκρανία έπιασαν ταβάνι, αλλά η πραγματικότητα λέει πως μία από τις Τσεχία - Δανία, θα βρεθεί ένα βήμα πριν τον τελικό και θα αντιμετωπίσει την Αγγλία ή την Ουκρανία. Το άλλο μονοπάτι είναι πιο δύσκολο, αφού ο νικητής από το Βέλγιο - Ιταλία, θα παίξει με το νικητή Ελβετία - Ισπανία. Η Ελβετία δείχνει η πιο αδύναμη από τις τέσσερις ομάδες, αλλά το ίδιο ήταν και στο ζευγάρι.... Γαλλία - Ελβετία.
Τα νοκ - άουτ ματς είναι άλλη ιστορία, δεν υπάρχει το περιθώριο να διορθωθεί το λάθος και αν μια ομάδα βρεθεί στη μέρα της, μπορεί να γράψει ιστορία.
Και οι οχτώ ομάδες που συνεχίζουν στη διοργάνωση έχουν δικαίωμα στο όνειρο. Τρία βήματα άλλωστε απέχουν όλες από το να πάρουν την κούπα.
Πρώτοι στο χορό θα ριχτούν οι Ελβετοί με τους Ισπανούς (αύριο στις 7 μ.μ) και ακολουθούν την ίδια μέρα στις 10 το βράδυ οι Βέλγοι με τους Ιταλούς.
Το Σάββατο είναι η σειρά των Τσέχων και των Δανών (7 μ.μ.) και οι προημιτελικοί θα ολοκληρωθούν με την αναμέτρηση Αγγλία - Ουκρανία (10 μ.μ.).
Για τους τέσσερις νοκ - άουτ αγώνες θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε αύριο και το Σάββατο.