Πέμπτη, 28 Αύγουστος 2014 14:28

Over 2.5 στην Τούμπα, κρατά η Τσβόλε

Γράφτηκε από τον

Βραδιά Europa League σήμερα και οι 3 εκπρόσωποι της Ελλάδος θα επιδιώξουν να πετύχουν το… απόλυτο, κερδίζοντας την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης, η κλήρωση των οποίων θα διεξαχθεί αύριο.

Ο Παναθηναϊκός έχει εύκολο έργο στη Δανία κόντρα στη Μίντιλαντ μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα, ο Αστέρας με το 2-0 στην Τρίπολη, πάει στην Κύπρο για τη ρεβάν με τη Μακάμπι με… αέρα, ενώ ο μόνος που καλείται να ανατρέψει το σκορ είναι ο ΠΑΟΚ, που αγωνίζεται χρονικά πρώτος θέλοντας να υπερκεράσει το εμπόδιο της μαχητικής Ζίμπρου και να καλύψει το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού. Πάντως σήμερα υπάρχει και… άρωμα Champions League, μια και στις 18:45 στο Μονακό διεξάγεται η κλήρωση των ομίλων με τον Ολυμπιακός να βρίσκεται εν τέλει μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας.

Over 2.5 για ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά με το Over 2.5 στο αγώνα ΠΑΟΚ – Ζίμπρου σε απόδοση 1.90. Σκόραρε στις 7/10 τελευταίες εντός έδρας ευρωπαϊκές αναμετρήσεις ο ΠΑΟΚ. Στις έξι εξ' αυτών σημείωσε περισσότερα από ένα γκολ. Ο ΠΑΟΚ δέχτηκε γκολ στα τελευταία 11 εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του. Τελευταία φορά που κράτησε το «μηδέν» ήταν στις 15 Σεπτεμβρίου 2011, στο 0-0 με την Τότεναμ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Από την άλλη πλευρά 3/3 εκτός έδρας Over 2,5 και G/G μετράει η Ζίμπρου στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Ένα παιχνίδι, μια χρονιά για τον ΠΑΟΚ. Τόσο απλά. Τα πάντα εξαρτώνται απ' το αποτέλεσμα της σημερινής αναμέτρησης με τη Ζίμπρου, στη ρεβάνς της αναπάντεχης και αδικαιολόγητης ήττας της περασμένης εβδομάδας στη Μολδαβία. Ο δικέφαλος έχει δύο επιλογές: Προκρίνεται και κερδίζει την ηρεμία του ή ολοκληρώνει την γκέλα, αποκλείεται πρόωρα, τίθεται σε μια διαδικασία εσωστρέφειας που θα τον βλάψει ανεπανόρθωτα και βάζει "μπουρλότο" στη χρονιά απ' την αρχή της. Η ήττα στη Μολδαβία προκάλεσε τον έντονο σκεπτικισμό από την πλευρά του κόσμου, που είδε μια ανέτοιμη ομάδα, με σαφέστατα κενά σε αρκετές θέσεις και έναν προπονητή που έμοιαζε ανήμπορος να διαφοροποιήσει την κατάσταση.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης τόνισε μετά το 1-0 της Ζίμπρου ότι «θα μας βρίσουν λίγο, αλλά θα προκριθούμε», ωστόσο η εικόνα του ΠΑΟΚ τρεις μέρες αργότερα στην πρεμιέρα της Σούπερλιγκ κόντρα στην Καλλονή ήταν ξανά προβληματική, κυρίως επιθετικά. Χωρίς δημιουργία και ταχύτητα οι ασπρόμαυροι, αναλώθηκαν σε μια φλύαρη υπεροχή, είχαν αργές επιστροφές και μοιραία έμειναν στο 1-1. Έκανε rotation ο Αναστασιάδης, που ξεκούρασε τους Σαλπιγγίδη, Κάτσε, Μαντούρο, Σκόνδρα και Ρατς, επιλογή που δεν απέδωσε. Το κλίμα είναι τεταμένο και αυτό φάνηκε και στο επεισόδιο με τον Ιβάν Σαββίδη κατά την αποχώρηση του απ' την «Τούμπα». Κάποιοι οπαδοί τον αποδοκίμασαν, ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ αντέδρασε πιάνοντας έναν απ' τον λαιμό (!) για να του ζητήσει το λόγο, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν. Ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, ο Αναστασιάδης έδωσε το στίγμα του τονίζοντας ότι είναι το ματς της χρονιάς: «Είναι ένα παιχνίδι χωρίς αύριο και πρέπει να είμαστε όλοι εδώ για να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο. Είμαστε καλύτεροι από τους αντιπάλους το αποδείξαμε και στο πρώτο παιχνίδι. Πιστεύω τα πράγματα να έρθουν όπως τα θέλουμε. Έχουμε δύο άσχημα αποτελέσματα, όχι άσχημες εμφανίσεις, αλλά όλα κρίνονται από τα αποτελέσματα. Δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το πρώτο ματς, απλώς πρέπει να μπει η μπάλα στα δίχτυα και για να μπει πρέπει να γυρίσει το κουμπί». Σχετικά με την επιλογή του να κάνει rotation στο ματς με την Καλλονή, επεσήμανε: «Το ροτέισον είναι επιβεβλημένο για το ποδόσφαιρο, για όσους γνωρίζουν. Είναι οι ώρες πάρα πολύ λίγες για να ανταπεξέλθει ένας οργανισμός σε αυτά που ζητάει το ποδόσφαιρο. Αν έπαιζαν ξανά με την Καλλονή αυτοί που έπαιξαν με την Ζίμπρου το αποτέλεσμα θα ήταν χειρότερο».Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Έλληνας κόουτς ετοιμάζει φουλ επιθετικό σχήμα με τους Μακ και Σαλπιγγίδη στα «φτερά», τον Περέιρα σε ρόλο δεύτερου επιθετικού και τον Αθανασιάδη στην κορυφή της επίθεσης.

Με DNB για την έκπληξη η Άστρα

Από τον αγώνα Άστρα Πλοϊέστι – Λυών κρατάμε τον «Άσσο» Draw No Bet σε απόδοση 2.00. Το στοίχημά μας επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης των γηπεδούχων, ενώ αν ο αγώνας έρθει ισόπαλος, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμά μας. Με το ένα πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκεται η Άστρα Πλοϊέστι. Οι Ρουμάνοι επικράτησαν την προηγούμενη βδομάδα της Λυών στο «Ζερλάν» με 2-1 (με ανατροπή) χάρη στα γκολ των Φατάι (72’) και Μπουντέσκου (81’ πεν), παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Αξίζει να αναφερθεί πως η Λυών αγωνιζόταν με δέκα ποδοσφαιριστές από το 78’ λόγω αποβολής του Ρόουζ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το συγκρότημα του Ντανιέλ Ισαϊλά. Δικαιότατη χαρακτηρίζεται η νίκη της Άστρα Πλοϊέστι καθώς είχε πολλές περισσότερες ευκαιρίες από την αντίπαλό της, διατηρώντας τον έλεγχο του αγώνα μέχρι τέλους. Την Κυριακή πήρε άλλη μία νίκη στο πρωτάθλημα Ρουμανίας επί της Ραπίντ στο Βουκουρέστι με 2-0. Μέχρι στιγμής, σε όλα τα επίσημα παιχνίδια της, μετράει 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Φατάι στην αποψινή αναμέτρηση, καθώς αποχώρησε τραυματίας την Κυριακή.

Νίκη για Ντιναμό στην Κύπρο

Από τον αγώνα Ομόνοια – Ντιναμό Μόσχας επιλέγουμε το «Διπλό» σε απόδοση 1.97. Η προβληματική παρουσία που είχαν από τον προηγούμενο γύρο και τις αναμετρήσεις με την Κιριάτ οι Ρώσοι, συνεχίστηκε και στα πλέι οφ, όπου στο πρώτο ματς με την Ομόνοια έμειναν στο 2-2 μέσα στη Μόσχα και τώρα... τρέχουν. Ίσως αδικείται βέβαια από το τελικό αποτέλεσμα βάσει των ευκαιριών που είχαν οι δύο ομάδες, το ζητούμενο πλέον όμως είναι μόνο η νίκη για τη Ντιναμό, αφού πιθανότατα ούτε η ισοπαλία θα τη βολέψει με τα δύο γκολ που δέχτηκε (σε ενδεχόμενο ισοπαλίες θέλει από 3-3 και πάνω).

Δεδομένα πάντως έχει τη δυναμική για να φύγει με τη νίκη από το «ΓΣΠ» το Τσερτσέσοφ, που θα έχει και την υποστήριξη 400-500 οπαδών της στην αποψινή αναμέτρηση, ενώ ο Ρώσος τεχνικός δεν παρέλειψε να εκφράσει και τον προβληματισμό του για τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Λευκωσία. «Η ομάδα προετοιμάζεται για αυτά τα παιχνίδια, χωρίς να σκέφτεται τη ζέστη ή κάτι άλλο. Έχουμε την ευθύνη και τη θέληση να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Οι ψηλές θερμοκρασίες σίγουρα επηρεάζουν την απόδοση, όμως είμαστε έτοιμοι για την κάθε περίσταση», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως: «Το κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Τα δεδομένα είναι μπροστά μας, θα παίξουμε απέναντι σε 20.000 κόσμο, κάτι που δυσκολεύει την προσπάθειά μας. Είμαστε όμως προετοιμασμένοι». Στο πρωτάθλημα η Ντιναμό προέρχεται από την τρίτη διαδοχική της νίκη και τέταρτη μετά από πέντε αγωνιστικές, χωρίς μάλιστα να δυσκολευτεί καθόλου απέναντι στην Ουράλ και παρέμεινε έτσι στο... κατόπι της Ζενίτ, τρεις βαθμούς πίσω της.

Κρατά η Τσβόλε στην Πράγα

Συνεχίζουμε με το Χ2 της Τσβόλε κόντρα στην Σπάρτα Πράγας σε απόδοση 2.37. Την πρώτη της ευρωπαϊκή «γεύση» πήρε η Τσβόλε που προηγήθηκε με 1-0 απέναντι στην πιο έμπειρη Σπάρτα Πράγας στην Ολλανδία, αλλά ο ενθουσιασμός και η απειρία της από τέτοιες διοργανώσεις της, έφεραν την ισοφάριση πέντε λεπτά αργότερα. Είναι η ομάδα που έχει εντυπωσιάσει τους πάντες στην Ολλανδία από το τέλος της περσινής σεζόν όταν και διέλυσε με 5-1 τον Άγιαξ στον τελικό του κυπέλλου Ολλανδίας, ενώ και φέτος κατέκτησε τρόπαιο κάνοντας δικό της το Σούπερ Καπ Ολλανδίας επικρατώντας με 1-0 του πρωταθλητή «Αίαντα». Οι στόχοι της είναι υψηλοί και θέλει να πάει κατευθείαν στο «κυρίως πιάτο» των ομίλων, όμως θα πάει με υπομονή στην Πράγα για το αποτέλεσμα καθώς δεν θα παίξει με το κλασικό ολλανδικό 4-3-3, αλλά με το πιο συντηρητικό 4-2-3-1 με «όπλο» την ταχύτητα των παικτών της. Βασικός θα ξεκινήσει ο 20χρονος Έλληνας επιθετικός, Νίκος Ιωαννίδης που έχει αγωνιστεί στον Ολυμπιακό. Στο πρωτάθλημα Ολλανδίας έχει ξεκινήσει φουριόζα και μετά από τρεις αγωνιστικές είναι στην πρώτη θέση μαζί με την Αϊντχόφεν έχοντας το απόλυτο των νικών.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων της ημέρας, ενημερωθείτε για τις Μεταγραφές 2014-2015 και διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Μundobasket 2014 και συγκεκριμένα την Εθνική Ελλάδος και την Εθνική Ισπανίας.