Σάββατο, 29 Οκτώβριος 2022 10:26

Στο… Πι και Φι: Ντέρμπι με φαβορί

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Στο Βόλο και στη Φιλαδέλφεια στρέφονται τα βλέμματα στην 10η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Στη Μαγνησία θα αναμετρηθούν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, ο 3ος της βαθμολογίας Βόλος, με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που έχει κάνει το 9 στα 9. Οι “πράσινοι” έχουν παράλληλα την καλύτερη άμυνα (2 γκολ) στα 20 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Το ματς κρύβει παγίδες, αφού οι Βολιώτες έχουν κερδίσει την ΑΕΚ, τον Αρη και έχουν πάρει ισοπαλία από τον Ολυμπιακό.
Ο ΠΑΟ όμως, έχει ψυχολογία και θα παίξει ουσιαστικά εντός έδρας με 15.000 φιλάθλους που ετοιμάζουν απόβαση στο Βόλο. Στο 1.93 το διπλό δεν περνά απαρατήρητο. Την επόμενη μέρα, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα ανταμώσουν στην Opap Αrena στο ντέρμπι των Δικεφάλων, που έχει ξεκάθαρο φαβορί.
Η Ενωση παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και στην παρούσα φάση είναι η μόνη που μπορεί να αμφισβητήσει τα πρωτεία του Παναθηναϊκού.
Το μόνο αρνητικό η πρόσφατη παράδοση (μόλις μια νίκη στα 20 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια εντός και εκτός έδρας). Ο ΠΑΟΚ όμως θα αγωνιστεί στην Αθήνα με κομβικές απουσίες στα άκρα της άμυνας (Λύρατζης, Τσαούσης, Βιερίνια) και το νέο γήπεδο δίνει άλλη δυναμική. Δύσκολα οι Θεσσαλονικείς να ακολουθήσουν τον ρυθμό και την ένταση που βγάζει η ΑΕΚ ενώπιον του κόσμου της.
Από εκεί και πέρα, στην Αγγλία η Τσέλσι έχει δύσκολη έξοδος με την Μπράιτον στην οποία εργαζόταν μέχρι τον Σεπτέμβριο, ο Πότερ. Ο νυν τεχνικός της Τσέλσι γνωρίζει τα δυνατά και αδύναμα σημεία της πρώην ομάδας του. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά στο 2.52 ποντάρεται το διπλό των Λονδρέζων.
Στην Ισπανία, η Σεβίλλη με τον Σαμπάολι στον πάγκο αρχίζει και παίρνει αποτελέσματα. Μεσοβδόμαδα ήρθε και η πρώτη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον στοχεύει στο πρώτο εντός έδρας τρίποντο κόντρα στη Βαγιεκάνο.
Σύμμαχος και η προϊστορία (21-2-1), ενώ στα τελευταία 13 παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας μετρά 10 νίκες και 3 ισοπαλίες.
Από την Ισπανία θα κρατήσουμε και το γκολ – γκολ στο ντέρμπι Σοσιεδάδ- Μπέτις, δύο ομάδες που είναι στα ίδια κυβικά και διεκδικούν ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Στην Ιταλία, η Μίλαν καλείται να περάσει νικηφόρα από το Τορίνο ώστε να μείνει κοντά στην πρωτοπόρο και αήττητη Νάπολι. Η Μίλαν είναι αήττητη στις εξόδους της και η Τορίνο έχει μόνο μια νίκη εντός έδρας σε πέντε ματς.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
891. Μπράιτον – Τσέλσι 2 2,52
994. Βόλος – Παναθηναϊκός 2 1.93
995. Σεβίλλη – Βαγιεκάνο 1 1.91

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
1147. ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1 1.80
1163. Τορίνο – Μίλαν 2 2.10
1165. Σοσιεδάδ – Μπέτις G.G. 1.78