Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 10:43

Στο… Πι και Φι: Φινάλε με γκολ στην Ελλάδα

Γράφτηκε από τον
Στο… Πι και Φι: Φινάλε με γκολ στην Ελλάδα

Καλημέρα σας. Με την 26η αγωνιστική πέφτει την Κυριακή η “αυλαία” στη κανονική σεζόν στη Super League.

Ο τίτλος, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και η παραμονή θα ξεκαθαρίσουν βέβαια στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ αντίστοιχα. Εχει όμως σημασία από ποια αφετηρία θα ξεκινήσουν οι μονομάχοι και το αυριανό ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός σε συνδυασμό με το Ατρόμητος – Παναθηναϊκός, θα κρίνουν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Η ΑΕΚ διατηρεί προβάδισμα ενός βαθμού από τους “πράσινους” και με νίκη στη Νέα Φιλαδέλφεια θα μπει με πλεονέκτημα στο μίνι πρωτάθλημα.
Οι “ερυθρόλευκοι” με διπλό θα μειώσουν στους 3 βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά και θα μπουν ξανά στο κόλπο για τον τίτλο. Η ισοπαλία θα ευνοήσει τον ΠΑΟ, αν περάσει βέβαια νικηφόρα από το Περιστέρι.
Οπως και να ‘χει, η νίκη στο ντέρμπι είναι το ζητούμενο τόσο για την Ενωση, όσο και για την ομάδα του Πειραιά.
Ο μεταξύ τους πρώτος ημιτελικός στο Κύπελλο Ελλάδας βρήκε νικήτρια την ΑΕΚ με 3-0, ενώ στο ματς του πρωταθλήματος οι δύο ομάδες είχαν μείνει στο 0-0, σε ένα ματς όμως με πολλές φάσεις. Το ίδιο αναμένουμε να συμβεί και στο τρίτο τους ραντεβού. Η ΑΕΚ είναι αλάνθαστη στο γήπεδό της και δίνει γρήγορο ρυθμό στο ματς.
Ο Ολυμπιακός δύσκολα θα κρατήσει το μηδέν, αλλά μπορεί επίσης να σκοράρει. Το όβερ 2,5 σε τιμές αουτσάιντερ αξίζει να πονταριστεί.
Ο φορμαρισμένος ΠΑΟΚ πέτυχε 11 γκολ στα δύο πρόσφατα ματς με Ιωνικό και Λαμία για πρωτάθλημα και Κύπελλο και δύσκολα ο Βόλος θα τον… φρενάρει. Το Πανθεσσαλικό Στάδιο θα είναι μια μικρή Τούμπα την Κυριακή με χιλιάδες φιλάθλους των φιλοξενούμενων. Ο Δικέφαλος θέλει να συνδυάσει νίκη και θέαμα, ώστε να εκμεταλλευτεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι και να διατηρήσει τις ελπίδες για τίτλο.
Ο Αρης έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στα πλέι οφ, αλλά θέλει να περάσει το Βόλο στη βαθμολογία.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι άνετος βαθμολογικά και πάει στη Θεσσαλονίκη με απουσίες. Περιμένουμε την αντίδραση του Αρη ύστερα από την ήττα στη Λαμία.
Στην Πρέμιερ Λιγκ, η Τσέλσι με ανεβασμένη ψυχολογία από την πρόκριση επί της Ντόρτμουντ μπορεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λέστερ και να πλησιάσει τις ευρωπαϊκές θέσεις. Η Μπράιτον είναι μια ομάδα που έχει βάσιμες ελπίδες για ένα τέτοιο εισιτήριο, αλλά η Λιντς “καίγεται” για βαθμούς, ώστε να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το μεταξύ τους ματς δεν ενδείκνυται για σημείο, αλλά για όβερ 2,5. Ιδια επιλογή και για το Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Στουτγκάρδη στη Γερμανία, όπου και εδώ οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους (Ευρώπη και παραμονή, αντίστοιχα).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Αϊντραχτ Φρανκφούρτης – Στουτγκάρδη όβερ 2,5 1,83
Λιντς – Μπράιτον όβερ 2,5 1,83
Λέστερ – Τσέλσι 2 2.00

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΑΕΚ – Ολυμπιακός όβερ 2,5 2,12
Βόλος – ΠΑΟΚ 2 και όβερ 2,5 2,05
Αρης – ΠΑΣ Γιάννινα 1 και όβερ 2,5 2,55