Σάββατο, 25 Μάρτιος 2023 10:27

Στο… Πι και Φι: Στο προσκήνιο οι εθνικές

Γράφτηκε από τον

Καλημέρα σας. Οι μάχες των εθνικών ομάδων για μια θέση στο Euro του 2024 στη Γερμανία ξεκίνησαν την Πέμπτη και θα μας απασχολήσουν μέχρι και την Τρίτη, όταν ολοκληρώνεται η δεύτερη αγωνιστική.

Η Κροατία, που ξεχώρισε και στο προηγούμενο Μουντιάλ, κάνει πρεμιέρα απόψε με αντίπαλο την Ουαλία, η οποία συνεχίζει χωρίς τον αρχηγό της Γκάρεθ Μπέιλ, ο οποίος αποσύρθηκε από την εθνική. Οι Κροάτες υπερέχουν σε ποιότητα και εμπειρία και ενώπιον του κοινού τους έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Ο άσος σε συνδυασμό με όβερ 1,5 ανεβαίνει στο 1,98. Στον ίδιο όμιλο (4ο) βρίσκονται και η Αρμενία με την Τουρκία που παίζουν σήμερα στο Ερεβάν. Η Τουρκία είναι το φαβορί και περιμένουμε να μπει με το… δεξί. Το στυλ παιχνιδιού των γηπεδούχων μπορεί να βοηθήσει, ώστε να ανοίξει το ματς.
Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στη Μάλαγα, εκεί όπου η Ισπανία θα φιλοξενήσει τη Νορβηγία για τον 1ο όμιλο.
Οι Νορβηγοί θα παίξουν χωρίς τον Χάαλαντ. Γι’ αυτό και αντί για γκολ – γκολ, θα επιλέξουμε τον άσο σε συνδυασμό με όβερ 2,5.
Στον 3ο όμιλο, η Αγγλία μετά τη νίκη επί της Ιταλίας θα φιλοξενήσει στο Γουέμπλεϊ την Ουκρανία, που είχε ρεπό στην πρεμιέρα και θα αγωνιστεί ξεκούραστη. Με τον αέρα του αουτσάιντερ μπορεί να βρει δίχτυα στην Αγγλία, αλλά δύσκολα θα κρατήσει το μηδέν.
Κλείνουμε με δύο άσους από τη Β’ Ισπανίας, όπου η Εϊμπάρ οδηγεί την κούρσα και φιλοξενεί την 12η της βαθμολογίας Ανδόρα.
Οι γηπεδούχοι θέλουν την απευθείας άνοδο και στο γήπεδό τους έχουν μόνο μια ήττα σε 16 αγώνες.
Η Αλαβές, απέχει 4 βαθμούς από τη 2η Γρανάδα και ελπίζει για απευθείας άνοδο. Η 11η Τενερίφη δεν κυνηγά κάτι.
Η Αλαβές έχει απολογισμό 10-5-1 στην έδρα της και οι Νησιώτες μόνο 2 διπλά σε 16 εκτός έδρας αγώνες.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟΥ
Κροατία – Ουαλία 1 και όβερ 1,5 1,98
Αλαβές – Τενερίφη 1 1,91
Αρμενία – Τουρκία 2 και όβερ 2,5 2,30

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εϊμπάρ – Ανδόρα 1 1.95
Αγγλία – Ουκρανία G.G. 2,25
Ισπανία – Νορβηγία 1 και όβερ 2,5 2.05