Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2023 11:14

Στο λιμάνι Καλαμάτας ο αγώνας δρόμου κατά των ναρκωτικών

Γράφτηκε από τον

Μήνυμα κατά των εξαρτήσεων και υπέρ της υγιούς καθαρής ζωής, στέλνει ο αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων κατά των ναρκωτικών, που θα διεξαχθεί αυτή την Κυριακή στο λιμάνι της Καλαμάτας, λόγω των έργων ανάπλασης στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Διοργανωτές είναι το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ Κύτταρο - Οξυγόνο και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, έχοντας την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Οι διοργανωτές παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν τον κόσμο να τρέξει ή να περπατήσει στον αγώνα, που θα ξεκινήσει στις 7.30 το απόγευμα με εκκίνηση και τερματισμό την προκυμαία του λιμανιού της πόλης. Να σημειωθεί ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν.
“Δηλώνω πολύ χαρούμενος που θα γίνει ο 5ος αγώνας δρόμου κατά των ναρκωτικών. Ενας αγώνας που πάει να γίνει θεσμός και περνά κοινωνικό μήνυμα. Το θετικό είναι ότι όλο και περισσότεροι φορείς αγκαλιάζουν αυτή την προσπάθεια”, τόνισε ο Γιώργος Παπαμακάριος, μιλώντας εκ μέρους του ΚΕΘΕΑ.
Ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Φάββας σημείωσε ο αγώνας κατά των ναρκωτικών είναι διαρκής και συνεχής και ευχήθηκε να συμμετέχουν όλο και περισσότεροι σε αυτόν τον αγώνα. Για το πρόβλημα των ναρκωτικών και την ευθύνη που έχουν όλοι, ώστε να βοηθήσουν τα άτομα που προσπαθούν να αλλάξουν, μίλησε η υπαστυνόμος Μαργαρίτα Χατζηδάκη, εκ μέρους του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Ο Θύμιος Αλεξόπουλος, εκπροσωπώντας τον ΣΔΥΜ στάθηκε στο γεγονός ότι πολλά μέλη του ΚΕΘΕΑ είναι εθελοντές σε αυτόν τον αγώνα, που σκοπό έχει ακόμα να αναδείξει την ομορφιά της πόλης.
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκε και η αντιδήμαρχος Καλαμάτας Μαρία Αγγελή.

Η διαδρομή

Ο αγώνας ξεκινά από το Πανελλήνιο και κατευθύνεται δυτικά επί της Προκυμαίας, περνά την Ανατολική Πύλη του Λιμενικού χώρου και εξέρχεται από την Πύλη Δυτικά των Αποθηκών, συνεχίζει επί του χώρου του parking (έναντι του Λιμεναρχείου) και στο ύψος του JUMPO κινείται αριστερά επί της οδού Ψαρών, στρίβει δεξιά επί της οδού Ευαγγελιστρίας μέχρι την οδό Καμβύση όπου κινείται μέχρι την Σαλαμίνος και στρέφεται αριστερά ακολουθώντας την Σαλαμίνος μέχρι την Ψαρών, συνεχίζει δεξιά επί της Μητροπολίτου Χρυσοστόμου και του Χιλιομέτρου μέχρι το Φάρο όπου γίνεται Αναστροφή. Ακολουθώντας αντίστροφα την ίδια διαδρομή, εκτός της παράκαμψης (Ευαγγελιστρίας- Καμβύση-Σαλαμίνος) τερματίζεται στο Πανελλήνιο.