Κυριακή, 21 Δεκέμβριος 2014 15:42

Προβάδισμα στο ντέρμπι η Λυών, με τη «δύναμη» της έδρας η Λεγκανές

Γράφτηκε από τον
Προβάδισμα στο ντέρμπι η Λυών, με τη «δύναμη» της έδρας η Λεγκανές

Έχουμε μπει πλέον στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα, ωστόσο η δράση στα πρωταθλήματα συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή, πριν βέβαια διακοπούν τα περισσότερα από αυτά για την περίοδο των εορτών. Ανά την Ευρώπη διεξάγονται πολλά σημαντικά παιχνίδια, ανάμεσά τους και ορισμένα σπουδαία ντέρμπι, και το Betarades.gr έχει ξεχωρίσει αυτά που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον.

 

Παράλληλα, εκτός από τα προγνωστικά και τα previews όλων των αγώνων, στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερώνεστε, μεταξύ άλλων, για τις βαθμολογίες όλων των πρωταθλημάτων, όπως για παράδειγμα τη Βαθμολογία Football League και να βρίσκετε στατιστικά στοιχεία για τα παιχνίδια που σας απασχολούν.

Με κάλυψη η Λυών

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά από τη Γαλλία και το παιχνίδι Μπορντό – Λυών, με την επιλογή μας να είναι το «2 DNB» σε απόδοση 2.10 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: Το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Η Μπορντό, παρότι ήταν σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό, η προηγούμενη εβδομάδα δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε ο προπονητής, Βίλι Σανιόλ. Αρχικά ήρθε η ήττα στην έδρα της Ναντ για το πρωτάθλημα και στη συνέχεια ο αποκλεισμός στα πέναλτι στο γήπεδο της Λιλ. Αγωνιστικά, Ζουσιέ, Πεγιενάρ και Πουνζέ, παραμένουν νοκ άουτ, ενώ νέο πρόβλημα προέκυψε με τον τραυματισμό του Κααμπουνί, ο οποίος έμεινε τελικά εκτός αποστολής.

Η Λυών, από την πλευρά της, όταν θα ξεκινάει το δικό της παιχνίδι θα ξέρει και το αποτέλεσμα της Μαρσέιγ (αντιμετωπίζει τη Λιλ στις 15:00), που αν έχει απώλεια και αυτή κερδίσει σήμερα, τότε θα τη βρει πρωταθλήτρια χειμώνα. Για να συμβεί κάτι τέτοιο βέβαια, θα πρέπει να περάσει από μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια καλή ομάδα, ωστόσο όλα είναι ανοικτά. Η Λυών μένει ζωντανή στη μάχη του τίτλου, όσο παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει και η Παρί με την Μαρσέιγ, έχουν απώλειες όπως την προηγούμενη αγωνιστική και θεωρούμε ότι απόψε μπορεί να φύγει με τη νίκη από το Μπορντό. 

Το «κάστρο» της Λεγκανές

Συνεχίζουμε με ένα ακόμη από τα πλέον «δυνατά» σημεία της ημέρας, το οποίο είναι ο «άσσος» σε απόδοση 1.90 στο Λεγκανές – Ουέλβα, παιχνίδι το οποίο διεξάγεται στο πλαίσιο της Β’ Ισπανίας. Θα καταφέρει η Λεγκανές να εκμεταλλευθεί την έδρα της σε ένα ακόμα φετινό ματς; Το σίγουρο είναι ότι οι «νεοφώτιστοι» τείνουν να μετατρέψουν σε «κάστρο» το «Μπουτάρκε», καθώς έχουν συλλέξει τους 15/20 βαθμούς τους μέσα στο «σπίτι» τους (4-3-1).

Στον αντίποδα, ολοένα και... επιταχύνεται ο κατήφορος της Ουέλβα. Το περασμένο σαββατοκύριακο η «Ρέκρε» γνώρισε την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της, με το μοναδικό θετικό στοιχείο να είναι η επιστροφή στο σκοράρισμα, καθώς είχε μείνει «άσφαιρη» στα τρία προηγούμενα ματς. Το γεγονός ότι οι 3/4 ήττες ήρθαν κόντρα σε ομάδες των υψηλών πατωμάτων (Χιρόνα, Βαγιαδολίδ, Λας Πάλμας) δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία, καθώς η Ουέλβα ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με... διακηρύξεις ανόδου. Αντί αυτού, όμως, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη 17η θέση του πίνακα, με το ενδεχόμενο του υποβιβασμού να είναι ορατό.

Προβάδισμα η ΑΕΚ

Περνάμε στο πρωτάθλημα της Κύπρου και τον αγώνα ΑΕΚ Λάρνακας – Ανόρθωση, με την επιλογή μας να είναι το «1 DNB» σε απόδοση 1.85. Η ανεβασμένη ΑΕΚ Λάρνακας φιλοξενεί την Ανόρθωση, θέλοντας να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα κόντρα σε μία μεγάλη αντίπαλο. Οι Λαρνακείς αποτελούν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, μετρώντας μόνο μία ήττα στις τελευταίες 10 αγωνιστικές (5-4-1). Μάλιστα, προέρχονται από μία δυάδα πολύ καλών εμφανίσεων κόντρα σε Απόλλωνα Λεμεσού (νίκη με 3-1) και ΑΠΟΕΛ (4-4 εκτός) 

Από την άλλη η Ανόρθωση θα παραταχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία μετά τη νίκη της περασμένης εβδομάδας στο ντέρμπι με την Ομόνοια. Η νίκη αυτή πήρε τη σκυτάλη από τις εντός έδρας ήττες από Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ (αμφότερες με σκορ 0-1) και έφερε την προσφυγική ομάδα στην 6η θέση του πίνακα. Αρκετά αμφίρροπο το ματς στη Λάρνακα, θεωρούμε, ωστόσο ότι οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα για τους τρεις βαθμούς.

Κρίσιμο ματς για τον Πανιώνιο

Η επόμενη πρόταση έρχεται από τη Σούπερλιγκ και είναι το «1 DNB» σε απόδοση 2.15 στην αναμέτρηση Πανιώνιος – Ατρόμητος. Κρίσιμη η αναμέτρηση για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, που παραμένει καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, κοντά ή εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Με δεδομένο ότι το 2015 ξεκινά με τρεις σερί εκτός έδρας ματς κόντρα σε ΠΑΟΚ, Πλατανιά (εξ αναβολής 11η αγωνιστική) και Εργοτέλη, η αναγκαιότητα για «τρίποντο» σήμερα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για τον Πανιώνιο, που έδειξε καλά στοιχεία εναντίον του Ολυμπιακού στο δεύτερο ματς του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο του. Πολύ σημαντικές οι επιστροφές των Φούντα (ΜΕ 10/1) και Κολοβού (ΜΕ 11/3), αμφότεροι αναμένονται βασικοί.

Έστω και πάρα πολύ αγχωτικά, ο Ατρόμητος επέστρεψε στις επιτυχίες κόντρα στον Λεβαδειακό την περασμένη αγωνιστική. Κρίσιμο και αναγκαίο «τρίποντο» για τους Περιστεριώτες, τους διατήρησε σε απόσταση «βολής» απ’ την πεντάδα της βαθμολογίας, την οποία φέτος η αλήθεια είναι ότι έχουν… ξεσυνηθίσει. Με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση τους και σαφέστατο επιθετικό πρόβλημα, δεν μπορούν να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλουν, «σκοντάφτουν» συχνά-πυκνά και μοιραία μένουν πίσω στη βαθμολογία. Κοντολογίς, δεν πείθουν ότι μπορούν να βρουν διάρκεια σε ένα καλό επίπεδο απόδοσης και πιστεύουμε ότι σήμερα οι «κυανέρυθροι» μπορούνε να πάρουνε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Ώρα νίκης για Καζέρτα

Από το κουπόνι του μπάσκετ έχουμε ξεχωρίσει το ματς του ιταλικού πρωταθλήματος, Καζέρτα – Βαρέζε, στο οποίο θα πάμε με το χάντικαπ -2 πόντων της Καζέρτα σε απόδοση 1.90. Η θέση της Καζέρτα είναι παράδοξο φαινόμενο. Το να βρίσκεται στην τελευταία θέση χωρίς νίκη μετά από δέκα αγωνιστικές είναι περίεργο για μια ομάδα που ξεκίνησε με στόχο τα πλέι-οφ. Στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές θα μπορούσε να είχε κάνει «σεφτέ» όμως οι επιπολαιότητες στα τελευταία λεπτά της στοίχησαν. Στο Μιλάνο η Καζέρτα ήταν πολύ καλή και πρέπει να συνεχίσει έτσι για να πάρει την πρώτη της νίκη. Η Βαρέζε είναι ή του ύψους ή του βάθους μέχρι σήμερα. Ο Ποτζέκο στον πάγκο είναι άπειρος και χάνει τον έλεγχο μέσα στο παιχνίδι. Πάντως οι δύο σερί νίκες της ήρθαν με καλή άμυνα και αυτό είναι αισιόδοξο δείγμα για το μέλλον.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να έρθει η πρώτη νίκη για την Καζέρτα. Μέχρι πέρσι η έδρα της ήταν το ισχυρό της όπλο. Αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευθεί επιτέλους σήμερα και να νικήσει τη Βαρέζε η οποία έχει ανασάνει με τις δύο νίκες. Πιθανότατα σήμερα θα εμφανιστούν για πρώτη φορά με την Καζέρτα οι Αβράμοφ και Τσάπιν. Οι δύο αυτοί παίχτες είναι καλές προσθήκες για την Καζέρτα στον «Γολγοθά» που έχει να ανέβει για τη σωτηρία. Το χάντικαπ είναι μικρό οπότε πάμε με την έδρα και την Καζέρτα -2.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας