Τρίτη, 23 Δεκέμβριος 2014 15:22

«Κλειστό» ματς στο Λε Μαν, τέλος στο σερί της Ρεμς

Γράφτηκε από τον
«Κλειστό» ματς στο Λε Μαν, τέλος στο σερί της Ρεμς

Aπό σήμερα μπαίνουμε και… επίσημα σε εορταστικούς ρυθμούς, με το ποδοσφαιρικό κουπόνι να περιλαμβάνει ένα μόλις παιχνίδι. Ωστόσο, στο μπάσκετ οι επιλογές μας είναι περισσότερες και από εκεί προκύπτουν δύο προτάσεις, αμφότερες από το γαλλικό πρωτάθλημα, οι οποίες θα μας κρατήσουν «ζεστούς» στοιχηματικά.

 

Under το Λε Μαν - Γκραβελίν

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας από το παιχνίδι Λε Μαν – Γκραβελίν, στο οποίο θα πάμε με το Under 146.5 σε απόδοση 1.93 στον Stoiximan. Λε Μαν και Γκραβελίν αναμετρώνται απόψε και είναι ισόβαθμες με ρεκόρ 7-6. Τα τελευταία 10 χρόνια οι δύο αυτές ομάδες ξεκινούν τη σεζόν με απώτερο στόχο τον τίτλο. Τελικά δεν καταφέρνουν τίποτα. Τουλάχιστον η Λε Μαν έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα, το 2006. Οι ομάδες είναι ισοδύναμες οπότε η βαθμολογία δε λέει ψέματα. Ο αγώνας αναμένεται να είναι σκληρός και μπορούν και οι δύο να φύγουν νικήτριες από το παρκέ. Κοινό χαρακτηριστικό των Λε Μαν και Γκραβελίν είναι ότι παίζουν καλύτερα εκτός έδρας παρά εντός έδρας. 3-3 ρεκόρ έχουν και οι δύο στο «σπίτι» τους, 4-3 μακριά από το «σπίτι» τους. Έξυπνα το χάντικαπ έχει δοθεί στους 2.5 μόνο πόντους.

Προτιμότερη επιλογή από τον αγώνα το Under 146.5. Εντός έδρας η Λε Μαν σκοράρει 70 πόντους και δέχεται 70.5 ανά παιχνίδι. Πιο ψηλά τα νούμερα της Γκραβελίν στα εκτός έδρας παιχνίδια της (74 πόντοι επίθεση, 75 πόντοι άμυνα ανά παιχνίδι) όμως στην έδρα της η Λε Μαν επιβάλλει τον δικό της ρυθμό. Σε έξι παιχνίδια φέτος εντός η Λε Μαν έχει ξεπεράσει το σημερινό όριο μόνο μία φορά κανονικά με το Στρασβούργο (76-83). Η δεύτερη φορά που ξεπεράστηκε έγινε με παράταση όταν νίκησε 83-78 την Ορτέζ (71-71 κανονική διάρκεια). Στα μεταξύ τους παιχνίδια Λε Μαν και Γκραβελίν έχουν να ξεπεράσουν το 146.5 από το 2012. Επιλογή λοιπόν το Under 146.5.

Στηρίζουμε Χάβρη

Δεύτερη και τελευταία για σήμερα επιλογή από τα Προγνωστικά Μπάσκετ, το χάντικαπ +3.5 πόντων της Χάβρης σε απόδοση 1.90 στην αναμέτρηση Ρεμς – Χάβρη. Οι δύο από τις τρεις σερί νίκες της Ρεμς μπορούν να χαρακτηριστούν παράδοξες. Όμως είναι γνωστό το πόσο αλλοπρόσαλλο πρωτάθλημα είναι το γαλλικό όπου όλοι μπορούν να νικήσουν όλους. Με τη Λιμόζ εκμεταλλεύθηκε την έδρα και τον γρήγορο ρυθμό που αποδείχθηκε υπέρ της, όμως με το Στρασβούργο κατάφερε να ελέγχει το παιχνίδι με αντίπαλο πολύ ισχυρότερη ομάδα. Η Χάβρη μέχρι σήμερα είναι ή του ύψους ή του βάθους και παίζει πολύ καλύτερα εκτός έδρας.

Η Χάβρη, λοιπόν, έχει εντός έδρας ρεκόρ 2-5 ενώ εκτός έδρας ρεκόρ 3-3. Μάλιστα οι τρεις ήττες που έγιναν εκτός ήταν οριακές, στην παράταση με τη Λε Μαν, 73-71 με buzzer-beater στην Ορλεάνη και 72-67 στην αήττητη μέχρι τότε επί δύο χρόνια έδρα της Ντιζόν (αφού πρώτα έχασε διαφορά 10 πόντων στα μέσα της τετάρτης περιόδου). Παρομοίως και η Ρεμς παίζει καλύτερα εκτός παρά εντός με ρεκόρ 4-3 και 2-4 αντίστοιχα. Παραπάει να πετύχει τέταρτη συνεχόμενη νίκη η Ρεμς και σήμερα η Χάβρη είναι ο κατάλληλος αντίπαλος για να σπάσει αυτό το σερί. Όχι μόνο λόγω της καλύτερης επίδοσης που έχει εκτός έδρας αλλά επειδή μέσα στον ενθουσιασμό που έχει το σύνολο της Ρεμς είναι πιο επικίνδυνο να υποδεχθεί μία ομάδα θεωρητικά αδύναμη, παρά μία ισχυρή. Αν για παράδειγμα υποδεχόταν απόψε τη Ναντέρ θα ήταν πιο προσεκτικοί όμως με την Χάβρη νομίζουν ότι είναι απόλυτα του χεριού τους. Επιλογή λοιπόν η Χάβρη +3.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.