Πέμπτη, 12 Φεβρουάριος 2015 13:46

Betarades.gr: Στήριγμα η Παλεστίνο, δύο «ειδικά» από Euroleague

Γράφτηκε από τον

Σε δύο ενδιαφέρουσες επιλογές καταλήγουμε από το σημερινό ποδοσφαιρικό κουπόνι, καθώς ο αριθμός των διαθέσιμων αγώνων είναι περιορισμένος. Παράλληλα, η δράση στη Euroleague μας προσφέρει ακόμα δύο μπασκετικές προτάσεις.

 

Στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα, όπως αναλύσεις αγώνων, προγνωστικά, αλλά και το ποιες είναι οι νόμιμες και ποιες οι παράνομες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Κρατάει η Παλεστίνο στην Ουρουγουάη

Η «δυνατή» μας ποδοσφαιρική πρόταση έρχεται από το Κόπα Λιμπερταδόρες και αφορά το χάντικαπ +1 γκολ της Παλεστίνο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νασιονάλ, σε απόδοση 1.90. (Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης της Παλεστίνο ή ισοπαλίας. Αν η Παλεστίνο ηττηθεί με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Σε παθητικό ρόλο στη συνολική διάρκεια του πρώτου παιχνιδιού (τελείωσε με νίκη της Παλεστίνο με σκορ 1-0) η Νασιονάλ, οφείλει πολλά στον κίπερ Μουνούα, που έσωσε τουλάχιστον άλλα δύο γκολ. Εν πολλοίς πλήρωσε την αψυχολόγητη ενέργεια του αμυντικού Πολέντα, που δεν άφησε κανένα περιθώριο στο διαιτητή και αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη. «Δεν παίξαμε όπως έπρεπε, η αποβολή μας έβγαλε εκτός ρυθμού και δεν μας επέτρεψε να επιτεθούμε σωστά», παραδέχθηκε μετά το τέλος του παιχνιδιού και ο κόουτς Γκουτιέρες. Με φουλ επιθετικούς ρυθμούς θα μπει στον επαναληπτικό η Νασιονάλ, που ενισχύεται σημαντικά και από την προσθήκη του επιθετικού χαφ Περέιρα, που επέστρεψε μετά την παρουσία του στην U20.

Όπως και να ‘χει, η Παλεστίνο ζει μεγάλες στιγμές και μόνο που έφτασε στο να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο της στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα το να επιστρέφει μετά από 36 ολόκληρα χρόνια στη διοργάνωση και να παίρνει τη νίκη που τόσο πολύ ήθελε στο πρώτο παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα, δεν τα κατάφερε εξίσου καλά, για να γνωρίσει την ήττα από την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα. Λογικό το μυαλό των παικτών να βρίσκεται εδώ, ενώ δεδομένα η ομάδα δεν έχει το ρόστερ για να ανταποκριθεί σε αυξημένες υποχρεώσεις, κάτι που πάντως δεν αναγνωρίζει και ο τεχνικός Γκέδε: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι, δεν μας επηρεάζουν οι απανωτοί αγώνες. Έχουμε να παίξουμε σε μια δύσκολη έδρα, αλλά για εμάς δεν αλλάζει κάτι, θα μπούμε επιθετικά για να πάρουμε τη νίκη». Στα θετικά για την Παλεστίνο το ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών.

Πάει τελικό με νέα νίκη η Άντερλεχτ

Η δεύτερη ποδοσφαιρική μας επιλογή αφορά τον «Άσσο» της Άντερλεχτ επί της Γάνδης στον επαναληπτικό ημιτελικό για το Κύπελλο Βελγίου (απόδοση 1.90). Να εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό χωρίς περιπέτειες θέλει σήμερα η Άντερλεχτ κόντρα στη Γάνδη. Οι πρωταθλητές πέρασαν νικηφόρα με 2-0 απ’ την έδρα της σημερινής αντιπάλου στον πρώτο ημιτελικό, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για την παρουσία στον τελικό, εκεί όπου από χθες περιμένει η Κλαμπ Μπριζ. Δε χωρά αμφιβολία ότι η Άντερλεχτ είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, θα αποτελέσει έκπληξη τεραστίων διαστάσεων αν σήμερα συμβεί οτιδήποτε διαφορετικό. Δεν είναι μόνο το σκορ του πρώτου ημιτελικού που δείχνει πρόκριση για τους γηπεδούχους, αλλά και η πελατειακή σχέση με τη Γάνδη εδώ και χρόνια. Πως αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι στα τελευταία 50 ματς των δύο ομάδων για όλες τις διοργανώσεις, η Άντερλεχτ μετρά 34 νίκες, 12 ματς έληξαν ισόπαλα, ενώ η Γάνδη κέρδισε μόλις 4 φορές!

Τυπική διαδικασία για τη Γάνδη το σημερινό ματς, κόντρα στον κακό της «δαίμονα» εδώ και πολλά χρόνια. Όσο και αν θέλει, δεν μπορεί να κερδίσει την Άντερλεχτ, απ’ την οποία ηττήθηκε σχεδόν με κατεβασμένα τα χέρια την περασμένη εβδομάδα στον πρώτο ημιτελικό. Παρά τον ενθουσιασμό και τη διάθεση, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με φοβερό άγχος στο γήπεδο, ήταν νευρικοί και μοιραία υπέπεσαν σε λάθη τα οποία ο πιο ποιοτικός αντίπαλος δεν άφησε ατιμώρητα. Το 2-0 του πρώτου αγώνα καθιστά τη σημερινή αποστολή της Γάνδης μάλλον ακατόρθωτη.

Σε ρηχά νερά ο Ουέρτας

Περνάμε στο μπάσκετ, όπου η Euroleague μας δίνει δύο ειδικά στοιχήματα. Το πρώτο αφορά το Under 10 πόντοι του Μαρσελίνιο Ουέρτας της Μπαρτσελόνα στην εντός έδρας αναμέτρηση των «μπλαουγκράνα» με τη Γαλατασαράι (απόδοση 1.87). Η Μπαρτσελόνα είχε να διαχειριστεί τη συντριβή από τη Ρεάλ γιατί τέτοια αποτελέσματα σε τέτοια ζεύγη είναι πολύ σημαντικά για το σύλλογο. Επίσης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα στο Final-8 του κυπέλλου να αναμετρηθούν ξανά και η ένταση να ανέβει. Η Γαλατασαράι έχει δικαίως παράπονα από την διαιτησία στον αγώνα με τη Μακάμπι όμως πρέπει να προχωρήσει έστω και με ελάχιστες πια ελπίδες πρόκρισης. Ξεκάθαρο προβάδισμα για την Μπαρτσελόνα απόψε όχι μόνο επειδή είναι πολύ καλύτερη ομάδα αλλά και επειδή η Γαλατασαράι ίσως αγωνιστεί χωρίς Αρόγιο και Μίτσοφ. Αμφίβολοι δίνονται και δεν θα γνωρίζουμε μέχρι την έναρξη του ματς τι θα γίνει. Στο Under/Over το 157.5 θεωρείται μεγάλο για αγώνα που μπορεί να ξεφύγει η διαφορά και να πάει σε χαμηλό σκορ. Επιλογή από τον αγώνα το Under 10 πόντοι του Μαρσελίνιο Ουέρτας. Πριν μερικές εβδομάδες ο Ουέρτας ήταν ο πιο φορμαρισμένος point-guard στην διοργάνωση. Εκτός από την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρέθηκε τον ευνόησαν και οι απουσίες των Αμπρίνες, Ναβάρο και Όλεσον. Από σήμερα θα αγωνίζονται όλοι αυτοί ξανά και οι επιθετικές προσπάθειες του Ουέρτας θα μειωθούν. Με 11.7 πόντους ανά παιχνίδι σκοράρει στο ΤΟΡ-16, 10.6 σε όλη την Euroleague και 8 στην ACB. Σε ένα παιχνίδι που ίσως αποδειχθεί εύκολο θα δοθεί χρόνος συμμετοχής στους μέχρι πριν απόντες Ναβάρο και Όλεσον και φυσικά στους πιτσιρικάδες Χεζόνια και Αμπρίνες που κάνουν καλή χρονιά. Επιλογή λοιπόν το Under 10 πόντοι του Μαρσελίνιο Ουέρτας.

Σταθερή αξία ο ΜακΛιν

Η δεύτερη μπασκετική επιλογή μας είναι το Over 12.5 πόντοι του ΜακΛιν (Άλμπα Βερολίνου) στην εκτός έδρας αναμέτρηση της γερμανικής ομάδας με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (απόδοση 1.83). Μακάμπι και Άλμπα έχουν ήδη αναμετρηθεί δύο φορές φέτος στην Euroleague στον όμιλο Β της πρώτης φάσης. Η Μακάμπι νίκησε και στους δύο αγώνες με 69-84 στο Βερολίνο και 95-89 στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι θέλει να μείνει στην πρώτη δυάδα που διατηρείται τώρα και η Άλμπα έχει πολύ δύσκολο έργο για να προκριθεί αφού αυτή η ήττα από τον Παναθηναϊκό θα κρίνει πολλά. Από την αρχή της σεζόν η Μακάμπι παίζει με ξεσπάσματα, ιδιαιτέρως εντός έδρας. Παίρνει και τα σφυρίγματά της στα κρίσιμα σημεία των παιχνιδιών αλλά δεν παύει να είναι μια καλή ομάδα που έχει βιτρίνα τον Γκάι Γκούντες στον πάγκο αλλά την δουλειά την κάνει ο Πίνι Γκέρσον. Δεν ξέρουμε αν η εμφάνιση της Άλμπα με τον Παναθηναϊκό και έπειτα η ήττα από την Φρανκφούρτη σημαίνουν εποχή κάμχης της Άλμπα αλλά στο Βερολίνο ο Σάσα Ομπράντοβιτς κάνει πολύ καλή δουλειά και έχει φτιάξει μια αξιοπρεπέστατη ομάδα. Με νίκη σήμερα η Άλμπα μπαίνει ξανά στο κυνήγι της πρόκρισης αλλά πως να νικήσει κάποιος στο Τελ Αβίβ τη Μακάμπι. Θα πάμε με τους πόντους του Τζαμέλ Μακλίν στο Over 12.5. Ο Μακλίν είναι ο πρώτος σκόρερ της Άλμπα σε Euroleague και Μπουντεσλίγκα με 13.8 και 15.1 πόντους ανά παιχνίδι αντίστοιχα. Στο ΤΟΡ-16 σκοράρει 12.8 και στο απαράδεκτο επιθετικά παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό κατάφερε να φτάσει πάλι διψήφιο αριθμό πόντων (11). Στα δύο παιχνίδια μέχρι σήμερα με τη Μακάμπι είχε 12 πόντους στο Βερολίνο και 16 στο Τελ Αβίβ. Θα πάρει πολλές προσπάθειες σε ένα τόσο δύσκολο αγώνα και αν το σκορ δεν πάει πάρα πολύ χαμηλά τότε μπορεί να ξεπεράσει το μέσο όρο του. Επιλογή λοιπόν το Over 12.5 πόντοι του Μακλίν της Άλμπα.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.