Τρίτη, 10 Μάρτιος 2015 15:33

«Κρατάει» η Σάλκε στο ημίχρονο, σκοράρει η Βασιλεία

Γράφτηκε από τον

Οι δύο πρώτοι επαναληπτικοί για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ (σε Μαδρίτη και Οπόρτο) μας δίνουν ευκαιρίες για ενδιαφέρουσες επιλογές στο σημερινό κουπόνι. Στο Betarades.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάντα γύρω από το online στοίχημα, όπως προγνωστικά, αναλύσεις αγώνων, ενδιαφέροντα στατιστικά, αλλά και ειδήσεις καζίνο και πόκερ.

 

«Όρθιοι» στο πρώτο μέρος οι «βασιλικοί μπλε»

Η πρώτη μας πρόταση έρχεται από την αναμέτρηση του «Μπερναμπέου» ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Σάλκε, όπου πηγαίνουμε με το χάντικαπ +1 γκολ για τη Σάλκε στο ημίχρονο, σε απόδοση 1.80 (Ασιατικό Χάντικαπ: Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Σάλκε στο ημίχρονο. Αν η Σάλκε ηττάται στο ημίχρονο με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα) Να «κλειδώσει» την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, σκοράροντας παράλληλα πολλά γκολ θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης στην αποψινή αναμέτρησή της με αντίπαλο τη Σάλκε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Η νίκη με 2-0 στη Γερμανία πριν από δύο βδομάδες δεν αφήνει πολλά περιθώρια αντίδρασης στους «βασιλικούς μπλε» οι οποίοι θα αναγκαστούν να επιτεθούν, δίνοντας την ευκαιρία στο συγκρότημα του Κάρλο Αντσελότι να βρει χώρους και να ανεβάσει την ψυχολογία του πραγματοποιώντας μία μεγάλη εμφάνιση που θα κάνει τους οπαδούς του να ξεχάσουν την ήττα από την Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-0) στη χώρα των Βάσκων το Σάββατο (7/3). Το ατυχές αυτό αποτέλεσμα για τη «βασίλισσα», σε συνδυασμό με τη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Ράγιο Βαγιεκάνο (6-1), την ανάγκασε να υποχωρήσει στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Πλέον, βρίσκεται στο κυνήγι των «μπλαουγκράνα», καθώς απέχει από αυτούς ένα βαθμό, ενώ έξι πίσω της βρίσκεται η συμπολίτισσα Ατλέτικο Μαδρίτης. Η Ρεάλ, μάλιστα, έχει την ευκαιρία σήμερα να ισοφαρίσει το ρεκόρ των 12 σερί εντός έδρας νικών και να σπάσει αυτό των συνεχόμενων νικών (εντός κι εκτός έδρας) στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν καταφέρει να επιβληθεί ξανά της Σάλκε, αυτή τη φορά στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Να σημειωθεί, δε, πως η «Βασίλισσα της Ευρώπης» είναι αήττητη σε 21 εντός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας στα 19 από αυτά.

Με στόχο να σημειώσει ένα γρήγορο γκολ που θα τη βάλει και πάλι στο παιχνίδι της πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ρίχνεται στη μάχη της αποψινής εκτός έδρας αναμέτρησής της με τη Ρεάλ Μαδρίτης η Σάλκε. Το συγκρότημα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο πάλεψε στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Γερμανία, ωστόσο δεν κατάφερε να περιορίσει τους μεγάλους αστέρες της «βασίλισσας», γνωρίζοντας δίκαια την ήττα με 2-0. Μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα εντός κι εκτός των συνόρων οι «βασιλικοί μπλε» επέστρεψαν στις νίκες, επικρατώντας της Χόφενχαϊμ με 3-1 στην έδρα τους το Σάββατο (7/3) για το πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα. Στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους είχαν μοιραστεί από ένα βαθμό με τη Βέρντερ Βρέμης (1-1) εντός έδρας), ενώ γνώρισαν την ήττα από τις Άιντραχτ Φρανκφούρτης (1-0 εκτός έδρας) και Μπορούσια Ντόρτμουντ (3-0 εκτός έδρας) για την ίδια διοργάνωση. Παράλληλα, δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της αποψινής αντιπάλου τους (2-0 εντός έδρας) για το Τσάμπιονς Λιγκ. Αξιοσημείωτο για το σημερινό παιχνίδι, το γεγονός ότι η Σάλκε έχει γνωρίσει την ήττα και στις τρεις επισκέψεις της στη Μαδρίτη. Παράλληλα, αγνοεί τη νίκη στις οχτώ τελευταίες επισκέψεις της στην Ισπανία (τέσσερις ισοπαλίες, τέσσερις ήττες). Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι θα καταφέρει να κρατήσει μέχρι την ανάπαυλα.

Βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα οι Ελβετοί

Το δεύτερο σημείο μας αφορά το Over 0.5 γκολ για τη Βασιλεία στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πόρτο, σε απόδοση 2.01. Σημειώνουμε ότι το πρώτο ματς επί ελβετικού εδάφους έληξε στο ισόπαλο 1-1. Το σοκ από τον τραυματισμό του Τζάκσον Μαρτίνες προσπαθούν να ξεπεράσουν οι «δράκοι», που δεν μπορούν να υπολογίζουν στον απόλυτο αρχισκόρερ τους ο οποίος μετράει φέτος 23 γκολ σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Κολομβιανός επιθετικός αποχώρησε στο 61' του αγώνα με τη Μπράγκα πριν από τέσσερις ημέρες και τέθηκε νοκ άουτ για το αποψινό ματς, απουσία που αναμφίβολα αποτελεί τεράστιο πλήγμα για το συγκρότημα του Λοπετέγκι. Ο Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται να τον αντικατασταστήσει με τον 23χρονο Καμερουνέζο, Αμπουμπακάρ, που τον αντικατέστησε και στο ματς με τη Μπράγκα το Σάββατο, όπου η Πόρτο πανηγύρισε ένα τεράστιας σημασίας διπλό. Πέρασε άλλωστε από μία εξαιρετικά δύσικολη έδρα και διατήρησε τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από την πρωτοπόρο Μπενφίκα, διευρύνοντας στα οχτώ ματς το αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις.

Η Βασιλεία, από την πλευρά της, δίνει τον... υπέρ πάντων αγώνα για την πρόκρισή της στην προημιτελικά φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να βρεθεί για δεύτερη φορά στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα τελευταία χρόνια, σε μία αποστολή ωστόσο που εκ των πραγμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολη. Από το διπλό επί της Τσέλσι τον Σεπτέμβρη του 2013 έχει άλλωστε να πανηγυρίσει εκτός έδρας νίκη η ομάδα του Πάουλο Σόουζα, έχοντας έκτοτε τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες, πλην όμως με πολύ δύσκολους αντιπάλους όπως οι Ρεάλ, Λίβερπουλ και Σάλκε. Το δεδομένο πάντως είναι ότι οι πρωταθλητές Ελβετίας ταξίδεψαν στο Οπόρτο με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, έπειτα την εμφατική νίκη τους επί της Τουν το περασμένο Σάββατο. Το τελικό 3-0 ήρθε πολύ εύκολα και στο τελευταίο μισάωρο έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αποψινού κρίσιμου αγώνα, που δεν αποκλείεται να επηρεάσει και καταστάσεις αναφορικά με το μέλλον του Πορτογάλου στον πάγκο της. Ηδη από το προηγούμενο διάστημα άλλωστε υπήρχε μία σχετική μουρμούρα για τις εμφανίσεις της κι ενδεχόμενη πρόκριση θα ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.