Τετάρτη, 11 Μάρτιος 2015 14:45

Δε χάνει η ΑΕΚ, κερδίζει η Τσέλσι

Γράφτηκε από τον
Δε χάνει η ΑΕΚ, κερδίζει η Τσέλσι

Η μεγάλη ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό τραβά τα βλέμματα στο σημερινό κουπόνι πάμε στοίχημα και μας δίνει ευκαιρία για ενδιαφέρουσα επιλογή. Οι επαναληπτικοί σε “Στάμφορντ Μπριτζ” και “Αλιάνζ Αρίνα” για τους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ μας προσφέρουν άλλες δύο προτάσεις, ενώ δε λείπουν και οι μπασκετικές  προβλέψεις, αφού το Eurocup βρίσκεται σε πλήρη δράση.

 

Προβάδισμα η “Ένωση”

Ξεκινάμε τις ποδοσφαιρικές μας προτάσεις από το σούπερ ντέρμπι του ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του επαναληπτικού προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου πηγαίνουμε με το “1Χ” της ΑΕΚ σε απόδοση 1.95. Η μεγάλη ώρα έφτασε. Το παιχνίδι που όλοι περίμεναν στην ΑΕΚ, μετά την ισοπαλία του «Γ. Καραϊσκάκης» έρχεται και η «δίψα» την πρόκριση που υπάρχει, σε κόσμο, παίκτες, προπονητικό επιτελείο και διοίκηση είναι τεράστια, αφού το σύνθημα «ερχόμαστε» από την ώρα που ανέλαβε το κουμάντο της ομάδας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει την ευκαιρία να πάρει… σάρκα και οστά. Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί κάνουν το ΟΑΚΑ να θυμίζει φρούριο, αφού μετά τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι αρμόδιοι περιμένουν να δουν τι θα συμβεί στο σημερινό παιχνίδι, προκειμένου να πάρουν περαιτέρω αποφάσεις, ενώ εκτός του Σταύρου Κοντονή, δεν αποκλείεται να βρεθεί στις εξέδρες ακόμα και ο… πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας! Ακόμα και το παραμικρό να γίνει, έχουν δοθεί οδηγίες για να διακοπεί οριστικά το παιχνίδι.

Μπορεί για την ΑΕΚ να είναι το παιχνίδι της χρονιάς, αλλά για τον Ολυμπιακό δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι Πειραιώτες, έχουν παίξει πολλά παιχνίδια τα τελευταία χρόνια, όπως το σημερινό, όπως και τον τελευταίο χρόνο με ανάλογες συνθήκες, στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και στην Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα. Βέβαια, μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», υπάρχει η διάθεση για ρεβάνς, με τον Βίτορ Περέιρα τότε να κάνει μεγάλο ροτέισον και να το πληρώνει, αφού ένα Ολυμπιακός-ΑΕΚ είναι πάντα ντέρμπι, ανεξάρτητα των κατηγοριών που παίζουν οι δύο ομάδες και αυτό αποδείχθηκε στο πρώτο ματς, τόσο με το αποτέλεσμα, όσο και με την εικόνα των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός, πηγαίνει ξεκούραστος στην αποψινή ρεβάνς, αφού δεν έπαιξε στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό για το πρωτάθλημα το Σάββατο, λόγω του κάκιστου αγωνιστικού χώρου και επειδή είναι ο… Ολυμπιακός φυσικά και το παιχνίδι αναβλήθηκε για άλλη ημερομηνία και δε χρειάστηκε καν να γίνει προσπάθεια για να γίνει την επομένη (δηλαδή την Κυριακή). Μετά την ήττα στο επεισοδιακό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, η πίεση έχει αυξηθεί τόσο για τον Περέιρα, όσο και για τους παίκτες και ένας ενδεχόμενος αποκλεισμός από την ΑΕΚ σήμερα, αναμένεται να μεγαλώσει και άλλο τις όποιες αντιδράσεις, ωστόσο οι παίκτες του, έχουν την εμπειρία από ανάλογες αναμετρήσεις στο παρελθόν. Θεωρούμε ότι η δύναμη του ΟΑΚΑ θα επιτρέψει στην ΑΕΚ να συνδυάσει με νίκη ή ισοπαλία το ματς.

Νικούν οι “μπλε” στο “Στάμφορντ Μπριτζ”

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση του “Στάμφορντ Μπριτζ” ανάμεσα στην Τσέλσι και την Παρί Σεν Ζερμέν, όπου επιλέγουμε τον “Άσσο” της Τσέλσι σε απόδοση 2.14. Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα προημιτελικά της περσινής διοργάνωσης, με την Τσέλσι να παίρνει την πρόκριση στα ημιτελικά, χάνοντας με 3-1 στο πρώτο ματς και κερδίζοντας με 2-0 στη ρεβάνς του Λονδίνου. Το ισόπαλο 1-1 του Παρισιού δίνει ένα ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης στην Τσέλσι ενόψει της μεγάλης σημερινής ρεβάνς. Άλλωστε, οι Λονδρέζοι έχουν το "know how" όσον αφορά τους αποκλεισμούς των Παριζιάνων στη συγκεκριμένη φάση του θεσμού, καθώς την περσινή σεζόν άφησαν εκτός προημιτελικών την Παρί. Ο Μουρίνιο ήταν ξεκάθαρος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου: "Θα επιδιώξουμε τη νίκη. Όταν χάνεις με 3-1 στο πρώτο ματς (σ.σ. αυτό συνέβη πέρυσι) είσαι στο όριο του ρίσκου. Φέτος το σκορ του πρώτου αγώνα είναι ισορροπημένο, όμως επαναλαμβάνω ότι θα μπούμε για τη νίκη". Αήττητοι οι γηπεδούχοι στα οκτώ τελευταία παιχνίδια τους για όλες τις διοργανώσεις (4-4-0), μόλις μία ήττα έχουν υποστεί στα 21 φετινά "εντός" για όλες τις διοργανώσεις. Όσον αφορά τις εντός έδρας μάχες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, το ισόπαλο 1-1 με τη Σάλκε έδωσε τη σκυτάλη στις νίκες επί των Μάριμπορ (6-0) και Σπόρτινγκ Λισαβόνας (3-1).

"Μία νίκη στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) ματς θα αλλάξει την αντίληψη για την ομάδα τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ευρώπη και ίσως με εσάς, τον Τύπο". Στα λόγια αυτά του Λοράν Μπλαν αντικατοπτρίζεται η δίψα της Παρί για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού, καθώς είναι ήδη ενεργοποιημένα και τα αντανακλαστικά της "εκδίκησης" για τον περσινό αποκλεισμό. Οι Παριζιάνοι γνωρίζουν ότι πρέπει να σκοράρουν οπωσδήποτε αν θέλουν να έχουν τύχες, κάτι που δεν κατάφεραν πέρυσι μέσα στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Σε καλή κατάσταση η Παρί, προέρχεται από αήττητο 14 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις (10-4-0), όμως στο γαλλικό πρωτάθλημα βλέπει την... πλάτη της Λυών (57-56 η βαθμολογία μετά από 28 αγωνιστικές). Να τονιστεί, βέβαια, ότι το σύνολο του Μπλαν έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του για όλες τις διοργανώσεις. Στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ η Παρί γεύτηκε όλα τα αποτελέσματα μακριά από το "σπίτι" της (ισοπαλία 1-1 με Άγιαξ, ήττα 3-1 από Μπαρτσελόνα, νίκη 0-1 επί ΑΠΟΕΛ).

Επικρατεί με Under 3,5 η Μπάγερν

Η τριάδα των ποδοσφαιρικών προτάσεων ολοκληρώνεται με τον “Άσσο” της Μπάγερν Μονάχου επί της Σαχτάρ σε συνδυασμό με το Under 3.5 (απόδοση 2.02). Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπάγερν και Σαχτάρ μετά το 0-0 του Λβιβ, σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, όπου κυριάρχησαν τα σκληρά μαρκαρίσματα και τα νεύρα, με τους Βαυαρούς να τελειώνουν την αναμέτρηση με αριθμητικό μειονέκτημα λόγω της αποβολής του Αλόνσο (65΄). Σε πλήρη αγωνιστική δράση η Μπάγερν, μετά το παιχνίδι επί των Ουκρανών, έδωσε τρεις αναμετρήσεις για την Μπουντεσλίγκα κόντρα σε Πάντερμπορν (0-6), Κολωνία (4-1), Ανόβερο (1-3), αλλά και για το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα σε Μπράουνσβάιγκ (2-0), κάνοντας το «4Χ4». Το συγκρότημα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει κάνει την «Αλιάνζ Αρίνα» απόρθητο κάστρο την φετινή σεζόν, όπου παραμένει αήττητη με 15 νίκες και μια ισοπαλία.

Αν και προερχόταν από 2,5 μήνες απραξίας λόγω της διακοπής του ουκρανικού πρωταθλήματος, η Σαχτάρ κατάφερε στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Μπάγερν να οδηγήσει την αναμέτρηση εκεί που ήθελε, με το τελικό 0-0 να είναι ένα σκορ που της δίνει την ευκαιρία να συνεχίζει να ονειρεύεται. Το συγκρότημα του Μιρτσέα Λουτσέσκου, γνωρίζει πως έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο σήμερα, ωστόσο, εμφανίζεται έτοιμο να παλέψει μέχρι τέλους για την πρόκριση κόντρα στην πανίσχυρη Μπάγερν. Οι Ουκρανοί παραμένουν συνολικά αήττητοι στα εφτά τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις, με τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες, ενώ δέχθηκαν γκολ για πρώτη φορά μετά από τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις, την Κυριακή κόντρα στην Μέταλιστ (2-2). Παραμένει αήττητη στα τρία φετινά εκτός έδρας παιχνίδια της στο Τσάμπιονς λιγκ κόντρα στις Αθλέτικ Μπιλμπάο (0-0), Μπάτε Μπορίσοφ (0-7) και Πόρτο (1-1).

Με χάντικαπ η Μπάγερν

Μετακινούμαστε στο μπάσκετ, όπου η πρώτη μας επιλογή αφορά το χάντικαπ -5.5 πόντων της Μπάγερν στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Βαλένθια (απόδοση 1.90). Στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Βαλένθια η ισπανική ομάδα ήταν καταπληκτική και νίκησε 80-58 με αποτέλεσμα να έχει πάρει τεράστιο πλεονέκτημα πρόκρισης στην προημιτελική φάση του Eurocup. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ντούμπλιεβιτς της Βαλένθια με 18 πόντους. Από την Μπάγερν πάλεψε μόνος του ο Μίσιτς με 19 πόντους. Σε αυτό το επίπεδο που βρίσκονται οι ομάδες διαφορές 22 πόντων είναι πάρα πολύ δύσκολο να ανατραπούν. Η Βαλένθια είναι σχεδόν στην προημιτελική φάση και το μόνο που έχει να κάνει απόψε είναι να παίξει έτσι ώστε να διατηρείται μόνιμα η διαφορά σε ένα επίπεδο ώστε ποτέ να μην κινδυνεύσει. Στην Μπάγερν δεν το πολυπιστεύουν αλλά θα μπουν με σκοπό να κάνουν μεγάλο σκορ με την ευχή να «κολλήσει» επιθετικά η Βαλένθια. Η Μπάγερν έκανε αμυντική πρόβα στον αγώνα της Μπουντεσλίγκα που νίκησε 59-95 στην έδρα της Μιτελντόιτσερ. Εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από την Βαλένθια το Σαββατοκύριακο που ηττήθηκε εντός από τη Σαραγόσα με 106-109 (χωρίς παράταση). Σε αυτόν τον αγώνα ο Λουκ Χαραγκόντι της Βαλένθια δέχθηκε κατά λάθος αγκωνιά στο μάτι από το συμπαίκτη του Αγκιλάρ και βγήκε από τον αγώνα. Ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να αγωνιστεί στον αγώνα με την Μπάγερν αλλά πιθανό είναι να μην χρειαστεί. Η άνεση που δίνει το +22 και η ανάγκη της Μπάγερν να το παλέψει για γόητρο ωθούν στην επιλογή Μπάγερν -5.5.

Περισσότεροι πόντοι στο β' ημίχρονο

Τέλος, προτείνουμε το β' ημίχρονο ως αυτό με τους περισσότερους πόντους στην αναμέτρηση της Τούροφ με την Παρί Λεβαλούα (απόδοση 1.83). Η Παρί εκμεταλλεύθηκε την έδρα της στον πρώτο αγώνα της φάσης των 16’ του Eurocup και νίκησε 74-71 την πολωνική Τούροφ. Όπως αναμενόταν οι δύο ομάδες απέδειξαν ότι αυτό το ζεύγος είναι από τα πιο αμφίρροπα της φάσης. Αν και η Τούροφ παίζει στην έδρα της και χρειάζεται διαφορά άνω των τριών πόντων για να προκριθεί στην προημιτελική φάση, δεν έχει κριθεί τίποτα. Η Παρί είναι καλή ομάδα, ισοδύναμη με την Τούροφ και απέδειξε την ποιότητα της το Σάββατο που απέναντι στην κορυφαία γαλλική ομάδα, το Στρασβούργο, κατάφερε να γυρίσει αγώνα που έχανε 25 πόντους, να πλησιάσει στους 3 αλλά εκεί κατέρρευσε και ηττήθηκε τελικά 89-80. Η Τούροφ δεν παίζει τώρα τελευταία καλά στην Πολωνία με δύο ήττες στα τελευταία τρία παιχνίδια της. Καμία αξία στο -5.5 της Τούροφ και στο Under/Over 167.5. Θα πάμε με το ενδεχόμενο να δούμε περισσότερους πόντους στο δεύτερο ημίχρονο από ό,τι στο πρώτο. Συνέβη στον πρώτο αγώνα (37-33 ημίχρονο, 74-71 τελικό) είναι πολύ πιθανό να συμβεί και απόψε αν οι δύο ομάδες διεκδικήσουν πρόκριση στα ίσια. Επιλογή λοιπόν το δεύτερο ημίχρονο με τους περισσότερους πόντους.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.