Τρίτη, 17 Μάρτιος 2015 14:17

Κερδίζει η Ατλέτικο, προβάδισμα για Μονακό

Γράφτηκε από τον
Κερδίζει η Ατλέτικο, προβάδισμα για Μονακό

Οι δύο σημερινοί επαναληπτικοί για τους “16” του Τσάμπιονς Λιγκ -σε Μαδρίτη και Μονακό- μας προσφέρουν ευκαιρίες για ενδιαφέροντα στοιχήματα. Ταυτόχρονα, η τριάδα των προτάσεών μας ολοκληρώνεται με Κόπα Λιμπερταδόρες.

 

Φυσικά, μπορείτε να δείτε τις αποδόσεις για τα σημερινά παιχνίδια της μεγαλύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης στις εταιρίες διαδικτυακού στοιχήματος που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.

Παίρνουν τη νίκη οι Μαδριλένοι

Το δυνατό μας σημείο έρχεται από την αναμέτρηση του “Βιθέντε Καλδερόν”, όπου πηγαίνουμε με τον “Άσσο” της Ατλέτικο Μαδρίτης επί της Λεβερκούζεν σε απόδοση 1.87. Σε περίοδο αγωνιστικής κάμψης "πετυχαίνει" την Ατλέτικο ο σημερινός επαναληπτικός για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και οι "ροχιμπλάνκος" καλούνται να αποδείξουν ότι αποτελούν μία ομάδα με πολύ σκληρό "μέταλλο". Το ατυχές 1-0 του "Μπάι Αρίνα" της 25ης Φλεβάρη συνοδεύτηκε από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες σε επίπεδο Πριμέρα Ντιβιζιόν (0-0 με Σεβίλλη εκτός, 1-1 με Βαλένθια εντός, 0-0 με Εσπανιόλ εκτός), με αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 4η θέση του πίνακα, στο μακρινό -9 από την κορυφή. Βέβαια, οι παίκτες και το τεχνικό τιμ ποντάρουν πολλά στη "λάβα" του "Βιθέντε Καλδερόν", με την Ατλέτικο να έχει συνδυάσει με νίκες τα 20/22 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της. Όσον αφορά το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, οι "ροχιμπλάνκος" μετρούν 3/3 εντός έδρας νίκες, χωρίς καν να έχουν δεχθεί γκολ (1-0 επί Γιουβέντους, 5-0 επί Μάλμε, 4-0 επί Ολυμπιακού).

Η Λεβερκούζεν, από την πλευρά της, ταξίδεψε στη Μαδρίτη χωρίς καμία διάθεση να... επωμιστεί την ταμπέλα του φαβορί. Οι "ασπιρίνες" παραδέχονται ότι το νικηφόρο 1-0 του πρώτου αγώνα τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης, όμως ταυτόχρονα γνωρίζουν το πόσο επικίνδυνη είναι η Ατλέτικο, ειδικά μπροστά στον κόσμο της. Το θετικό για την ομάδα του Ρότζερ Σμιντ είναι ότι βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, αφού μετά το "πρώτο ημίχρονο" με τους "ροχιμπλάνκος" ακολούθησαν τρεις νίκες στο πλαίσιο της Μπουντεσλίγκα (1-0 επί Φράιμπουργκ, 0-3 επί Πάντερμπορν, 4-0 επί Στουτγκάρδης) και η πρόκριση (στην παράταση) επί της Καϊζερσλάουτερν στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου.

Δε χάνουν οι Μονεγάσκοι

Η δεύτερη πρόταση από τα σημερινά ματς του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο “1 DNB” της Μονακό επί της Άρσεναλ σε απόδοση 2.30 (DNB ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Μια πολύ μεγάλη έκπληξη μπορεί να ολοκληρώσει απόψε η Μονακό. Οι γηπεδούχοι σόκαραν τους Λονδρέζους, καθώς πέρασαν νικηφόρα με 3-1 απ’ την έδρα τους στο πρώτο ματς, σκορ που ασφαλώς τους μετατρέπει σε φαβορί σήμερα. Δεν είναι τόσο το σκορ βέβαια (και αυτό σημαντικό ασφαλώς), όσο η πειστική εικόνα της Μονακό, η οποία έδειξε στο Λονδίνο ότι μπορεί να κοιτάξει στα μάτια την Άρσεναλ, την κέρδισε «καθαρά» και δεν μπορεί να πει κανείς ότι «έκλεψε» τη νίκη. Ήταν πιο συγκεντρωμένη, πειθαρχημένη και αποτελεσματική. Με «όπλο» πάντα την εξαιρετική της άμυνα, η ομάδα του Ζαρντίμ έχει το «πάνω χέρι» για την πρόκριση. Στο γήπεδο της φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει δεχτεί γκολ σε τρία ματς, πήρε δύο νίκες (Λεβερκούζεν και Ζενίτ) και μια ισοπαλία (Μπενφίκα). Είχε την κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης στη φάση των ομίλων με μόλις ένα γκολ παθητικό! Η ιστορία έχει δείξει ότι η Μονακό ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις (μετράει 9/9 προκρίσεις έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς εκτός έδρας), ενώ και το μομέντουμ την ευνοεί.

Όταν μιλάμε για την Άρσεναλ, όλα μοιάζουν περισσότερα πιθανά σε σχέση με άλλες ομάδες. Ακόμη και τα θαύματα, σαν κι αυτό που χρειάζεται σήμερα στο Μονακό για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Πάντως, αν όπως αναμένεται, οι Λονδρέζοι σήμερα αποκλειστούν, αυτό θα οφείλεται αποκλειστικά στην κάκιστη παρουσία τους στο πρώτο ματς στην έδρα τους. Βίωσαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό, δεν εκτίμησαν σωστά τον αντίπαλο, ενώ προφανώς το σκάουτινγκ ήταν ελλιπές και προβληματικό. Άλλωστε, η Μονακό δεν έκανε τίποτα διαφορετικό απ’ ότι κάνει όλη τη σεζόν, κι όμως, θα μπορούσε να σκοράρει ακόμη περισσότερες φορές. Η ιστορία της Άρσεναλ στη διοργάνωση λέει 4/4 προκρίσεις κόντρα σε γαλλικές ομάδες, ωστόσο για να διευρυνθεί χρειάζεται κάτι φοβερό. Χρειάζεται νίκη με 0-3 ή με 2-4, 3-5 κ.ο.κ. Μιλάμε για την Άρσεναλ, αλλά αυτά τα πράγματα δε συμβαίνουν συχνά στο Τσάμπιονς Λιγκ. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε, ότι οι Λονδρέζοι δεν κατάφεραν ποτέ στην ιστορία τους να πάρουν την πρόκριση έπειτα από εντός έδρας ήττα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Επικρατεί με Over 2.5 η Τίγκρες

Η τρίτη και τελευταία σημερινή μας πρόταση έρχεται από το Κόπα Λιμπερταδόρες και αφορά τον “Άσσο” της Τίγκρες επί της Σαν Χοσέ σε συνδυασμό με Over 2.5, που το βρίσκουμε σε απόδοση 2.00. Η Τίγκρες δεν επηρεάστηκε ούτε από το υψόμετρο στον πρώτο γύρο, για να περάσει με το διπλό από την έδρα της Σαν Χοσέ με 1-0, αν και αναγκάστηκε να παίξει και χωρίς του δύο βασικούς επιθετικούς της. Πολλά οφείλει και στον κίπερ Γκουσμάν, που σταμάτησε τους αντιπάλους της στην επανάληψη, με αποκορύφωμα την απόκρουση πέναλτι στο 75’. «Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Τώρα έρχονται τα σημαντικά», δήλωσε μετά το τέλος ο Αρέβαλο Ρίος. Η αλήθεια είναι πάντως ότι η ομάδα του έχει βάλει τις βάσεις για πρόκριση και πλέον με νίκη απόψε, θα εξασφαλιστεί. Νίκη και στο πρωτάθλημα στην έδρα της Πατσούκα, μετά από άλλη μία καλή εμφάνιση. Οι δύο βασικοί φορ, Γκερόν και Σόμπις επιστρέφουν απόψε, μαζί τους και ο χαφ Πισάρο.

Η Σαν Χοσέ, από την πλευρά της, δεν ωφελήθηκε από την αλλαγή προπονητή μία μέρα πριν το παιχνίδι με την Τίγκρες, με την ήττα να έρχεται με 0-1. Στην επανάληψη, είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του παιχνιδιού, την εκτέλεση του πέναλτι όμως που κέρδισε στο 75’ ανέλαβε ο κίπερ Λάμπε και αστόχησε. Έχουν μειωθεί πλέον για τα καλά οι πιθανότητες της για πρόκριση, το τελευταίο καλό που είδαμε από εκείνη ήταν το 2-0 επί της Ρίβερ στην πρεμιέρα των ομίλων. Εκτός έδρας στη διοργάνωση τα αποτελέσματα της είναι ούτως ή άλλως πολύ άσχημα, καθώς δεν έχει πανηγυρίσει διπλό στα τελευταία 21 παιχνίδια της. Στην ισοπαλία έμεινε στο πρωτάθλημα στην έδρα της Ουνιβερσιδάδ Ντε Σούκρε, δίνοντας τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών. Στα αγωνιστικά, σημαντικό το επιστρέφουν σήμερα ο στόπερ Βαλβέρδε και οι φορ Κουεγιάρ, Μπουσταμάντε.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.