Τετάρτη, 18 Μάρτιος 2015 13:42

Δε χάνει ο Πλατανιάς, κερδίζει η Ντόρτμουντ

Γράφτηκε από τον

Ολοκληρώνεται σήμερα η φάση των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ και οι επαναληπτικοί σε Βαρκελώνη και Ντόρτμουντ προσφέρονται για ενδιαφέρουσες επιλογές. Ταυτόχρονα, η εξ αναβολής 26η αγωνιστική της Σουπερ Λιγκ μας... παρέχει ακόμα ένα σημείο.

Τέλος, το σημερινό “μενού” εμπλουτίζεται και από μπασκετικές επιλογές, καθώς διεξάγεται η προημιτελική φάση του Eurocup.

Στο Betarades.grμπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα στατιστικά, αναλύσεις αγώνων, βαθμολογίες πρωταθλημάτων, όπως και τις μεταβολές στις αποδόσεις στοιχήματος

Όρθιος ο Πλατανιάς στους “Ζωσιμάδες”

Το δυνατό μας σημείο έρχεται από την αναμέτρηση των “Ζωσιμάδων”, όπου πηγαίνουμε με το Χ2 του Πλατανιά επί του ΠΑΣ Γιάννινα σε απόδοση 1.90. Δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ο ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή εντός έδρας κόντρα στον Παναιτωλικό. «Ανοιχτό» ματς, με πολλές φάσεις και ωραίες στιγμές, θα μπορούσαν και οι δύο ομάδες να σκοράρουν και να πάρουν προβάδισμα για το «τρίποντο». Η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Στο -2 απ’ την πεντάδα έμειναν οι Ηπειρώτες, για τους οποίους βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι τόσο σίγουρος ότι «καίγονται» να συμμετέχουν στα πλέι οφ. Εντός έδρας είναι πάντα αποδοτικοί, το έδειξαν και κόντρα στον Παναιτωλικό, έστω κι αν η μπάλα δεν πήγε μέσα.

Επιστρατεύοντας το ποδόσφαιρο της… φουστανέλας, ο Πλατανιάς πέρασε αλώβητος απ’ τη Νέα Σμύρνη την Κυριακή. Χρειάστηκαν τα καλύτερα κολλύρια για τα μάτια για να αντέξει κανείς αυτό που προσέφεραν οι δύο ομάδες ως «θέαμα», με τον Πανιώνιο να θέλει να επιτεθεί και τους Κρητικούς να μην περνούν ούτε τη σέντρα. Χωρίς υπερβολή, δεν υπήρξε ούτε μια φάση που ο Πλατανιάς άλλαξε 3 φορές την μπάλα. Στους 28 πόντους οι Χανιώτες, ισοβαθμούν με Πανθρακικό και Λεβαδειακό, μειονεκτούν όμως και τίθενται εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Εκτός έδρας είναι ακίνδυνοι επιθετικά εδώ και καιρό, ωστόσο στις τελευταίες δύο εξόδους τους (Ξάνθη 0-0 και Πανιώνιος) έδειξαν βελτιωμένοι και αποφασιστικοί στην άμυνα. Το ίδιο λογικά θα δούμε και σήμερα, αφού πλέον κάθε βαθμός έχει σημασία, πόσο μάλλον εκτός έδρας. Ντεμπούτο θα κάνει ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος συμφώνησε τη Δευτέρα και έκανε την πρώτη του προπόνηση.

Παίρνει τη νίκη η Μπορούσια

Συνεχίζουμε με τον “Άσσο” της Ντόρτμουντ επί της Γιουβέντους σε απόδοση 2.30. Όλα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα τα δώσει απόψε η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία θέλει να διασκεδάσει της εντυπώσεις για την κάκιστη πορεία που πραγματοποιεί στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα. Οι «κιτρινόμαυροι» μετά το αήττητο σερί έξι αγωνιστικών, στο οποίο σημείωσαν τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, κατάφεραν να ξεφύγουν από την επικίνδυνη θέση του βαθμολογικού πίνακα, που οδηγεί στη χαμηλότερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας, σκαρφαλώνοντας στη δέκατη θέση με 30 βαθμούς. Οι ποδοσφαιριστές του Γιούργκεν Κλοπ θα έχουν (όπως πάντα) τη στήριξη περίπου 80.000 οπαδών τους που αναμένεται να γεμίσουν κάθε άκρη του «Signal Iduna Park», με σκοπό να τους ωθήσουν στην πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων του πλανήτη. Μακριά από τις ήττες παραμένει στις τρεις φετινές εντός έδρας αναμετρήσεις της σε αυτή η Μπορούσια Ντόρτμουντ, καθώς μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία. Στις δύο από αυτές σημειώθηκε goal-goal, ενώ στη μία σημειώθηκαν περισσότερα από τέσσερα γκολ.

Έχοντας διασφαλίσει κατά 99% και το φετινό πρωτάθλημα της Σέριε Α (το οποίο θα είναι το τέταρτο σερί της) η Γιουβέντους ρίχνει πλέον το ενδιαφέρον της στο Τσάμπιονς Λιγκ και την αποψινή εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που έχει στο «Signal Iduna Park» κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ. Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Τορίνο οι «μπιανκονέρι» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-1, ωστόσο έχασαν τη μεγάλη ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμά τους στο δεύτερο ημίχρονο με τις ευκαιρίες των Τέβες και Περέιρα, οι οποίες μπορεί να αποβούν μοιραίες όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Το μόνο σίγουρο είναι πως απόψε η «Μεγάλη Κυρία» θα πρέπει να σκοράρει κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» αν θέλει να έχει ελπίδες για να πάρει το εισιτήριο, κάτι που υποστήριξε και το προπονητής της.

Χ2 ημίχρονο στο “Καμπ Νου”

Η τρίτη μας επιλογή είναι το Χ2 ημίχρονο της Μάντσεστερ Σίτι στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νου”, σε απόδοση 2.10. Το ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης που απέκτησε στο πρώτο ματς του "Ετιχάντ" θα προσπαθήσει να... προστατεύσει σήμερα η Μπαρτσελόνα, προκειμένου να συνεχίσει την εξαιρετική φετινή πορεία της σε όλες τις διοργανώσεις. Μπορεί το σούπερ ντέρμπι πρωταθλήματος απέναντι στη Ρεάλ να πλησιάζει (την ερχόμενη Κυριακή), όμως όλοι στο στρατόπεδο των "μπλαουγκράνα" είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν συγκεντρωμένο το βλέμμα στη σημερινή ρεβάνς, γνωρίζοντας ότι η Σίτι αποτελεί έναν ισχυρό αντίπαλο. Σε φοβερή κατάσταση η Μπαρτσελόνα, βαδίζει από νίκη σε νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και μοιάζει πραγματικά αναγεννημένη. Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή (στο +1 από τη Ρεάλ), στο Κόπα ντελ Ρέι έχει σφραγισμένο το εισιτήριο του τελικού (απέναντι στην Αθλέτικ Μπιλμπάο), οπότε το παζλ μένει να συμπληρωθεί με τη σημερινή πρόκριση στα προημιτελικά. Νικηφόρα τα 16/17 τελευταία παιχνίδια της ομάδας του Λουίς Ενρίκε σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ μετρά φέτος 6 νίκες και μόλις μία ήττα.

Ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο έχει να βγάλει εις πέρας η Σίτι, που κινδυνεύει να μετατρέψει σε παγιωμένη κατάσταση την αδυναμία μακράς πορείας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Το ατυχές 1-2 του πρώτου αγώνα σημαίνει ότι οι "πολίτες" χρειάζεται να πετύχουν σίγουρα δύο γκολ μέσα στο "Καμπ Νου" προκειμένου να προκριθούν, συνθήκη που δε χαρακτηρίζεται από... βαθμό ευκολίας. Πάντως, οι Άγγλοι ταξίδεψαν πεισμωμένοι στην Ιβηρική χερσόνησο, θέλοντας τουλάχιστον να δείξουν ότι δεν "πετούν λευκή πετσέτα". Το θετικό για τον Πελεγκρίνι είναι ότι θα έχει κανονικά στη διάθεσή του τον Γιάγια Τουρέ, που έλειψε από το πρώτο ματς λόγω τιμωρίας. Πάντως, η Σίτι δε βρίσκεται και στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση, με την κυριακάτικη ήττα πρωταθλήματος από την κατώτερη Μπέρνλι να αποδεικνύει του λόγου του αληθές. Σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ, οι ήττες από Λίβερπουλ και Μπέρνλι στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχουν κρατήσει τους "πολίτες" στο -6 από την πρωτοπόρο Τσέλσι (έχει και ένα ματς λιγότερο).

Δύο χάντικαπ -1.5 στο Eurocup

Πηγαίνουμε στο μπάσκετ, όπου προτείνουνε αρχικά το χάντικαπ -1.5 πόντων της Παρί Λεβαλουά στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπάνβιτ, σε απόδοση 1.85. Αν οι επτά ομάδες της οκτάδας είναι απόλυτα φυσιολογικό να βρίσκονται σε αυτή την φάση η Παρί είναι η αναπάντεχη έκπληξη από την Γαλλία. Αρχικά έκανε την έκπληξη και νίκησε στην έδρα της Μπεσίκτας την τελευταία αγωνιστική του LAST-32 και προκρίθηκε στη συνέχεια και έπειτα έκανε δύο νίκες επί της Τούροφ που ήταν το θεωρητικό φαβορί. Τώρα κάνει όνειρα για τίτλο αλλά η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω κυρίως των ρωσικών ομάδων. Απόψε στον πρώτο αγώνα υποδέχεται την Μπάνβιτ που είναι πολύ ασταθής όλη τη σεζόν. Άλλη μια απόδειξη για την φετινή αστάθεια αλλά και γενικά ποιότητα ήταν η ήττα από την ουραγό και σχεδόν υποβιβασμένη Ολίν Εντιρνέ. Η Παρί έχει δείξει πολύ σοβαρό πρόσωπο σε όλα τα παιχνίδια της με άμυνα όταν χρειαστεί και πολύ καλή επιθετική συμπεριφορά όταν οι συνθήκες το ευνοούν. Η νίκη της Παρί σήμερα είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα αφού ακόμα και να ηττηθεί η Μπάνβιτ με μικρή διαφορά είναι στα μέτρα της να την καλύψει την έδρα της την επόμενη εβδομάδα. Εμπιστοσύνη στη σοβαρότητα της Παρί και πάμε με την επιλογή Παρί Λεβαλουά -1.5.

Παράλληλα, προτείνουμε το χάντικαπ -1.5 πόντων της Ούνιξ Καζάν στον (εντός έδρας) ρωσικό “εμφύλιο” με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, σε απόδοση 1.97. Τα δύο παιχνίδια που είχαν να δώσουν οι δύο ομάδες στην VTB τα έδωσαν τον Φεβρουάριο με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν να νικάει και τα δύο με 74-72 εντός έδρας και 50-60 εκτός έδρας. Το σημερινό ματς και το επόμενο είναι σημαντικότερο από αυτά της VTB αφού οι ομάδες που έχουν φτάσει μέχρι εδώ στο Eurocup, ιδιαίτερα οι «πλούσιες» ρώσικες, βλέπουν την διοργάνωση σαν την διέξοδο που θα τους δώσουν εισιτήριο στην Euroleague της επόμενης περιόδου. Είναι η κατάλληλη στιγμή για την Ούνιξ να κάνει μία νίκη επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν και έπειτα να πάει στο Κράσνονταρ και παλέψει για τη πρόκριση. Η Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι η μοναδική αήττητη ομάδα του Eurocup με 18 συνεχόμενες νίκες αλλά το αποψινό της ματς είναι το πιο δύσκολο από όλα. Στήριξη στην έδρα οπότε η επιλογή είναι Ούνιξ -1.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.