Δευτέρα, 06 Απρίλιος 2015 14:30

Επιλογές από Σουηδία και Νορβηγία

Γράφτηκε από τον

Με αρκετές επιλογές το σημερινό κουπόνι, καθώς υπάρχει δράση για τη Σούπερλιγκ, την Πρέμιερ Λιγκ, την Πριμέρα Ντιβιζιόν και άλλα πρωταθλήματα. Απ’ τη βόρεια Ευρώπη θα είναι όμως τα προγνωστικά μας, με τις αναμετρήσεις σε Νορβηγία και Σουηδία να μας απασχολούν ιδιαιτέρως.

Επιλογές προέκυψαν και απ’ το μπάσκετ. Πάμε να δούμε όσα ξεχώρισε και σας προτείνει το Betarades.gr. Η Neteller είναι ένα από τα πιο γνωστά ηλεκτρονικά πορτοφόλια, ιδανικό για online υπηρεσίες και ειδικά για το Στοίχημα/Πόκερ/Καζίνο. Αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για κάθε παίκτη online τυχερών παιχνιδιών προσφέροντάς του τη δυνατότητα για άμεσες μεταφορές και αναλήψεις χρημάτων. Δραστηριοποιείται σε πάνω από 180 χώρες, διαθέτει εκατομμύρια χρήστες και αποτελεί αυτή τη στιγμή έναν από τους ασφαλέστερους τρόπους για οnline συναλλαγές.

Παίρνει αποτέλεσμα η Σούντσβαλ

Ξεκινάμε με τις προτάσεις μας απ’ τη Α’ Σουηδίας, εκεί όπου πιστεύουμε στο «1Χ» της Σούντσβαλ κόντρα στην πρωταθλήτρια Μάλμε σε απόδοση 2.50. Ως δεύτερη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, η Σούντσβαλ τσέκαρε τη συμμετοχή της στην Allsvenskan για φέτος χάνοντας το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία απ’ τη Χάμαρμπι. Είναι μία ομάδα που παρουσιάζεται δυνατή στους εντός έδρας αγώνες της, ενώ αναφορικά με τους στόχους της, θα επιδιώξει να την παραμονή της, ώστε ν’ αποκτήσει και πάλι μία σταθερότητα σε παρουσίες στη μεγάλη κατηγορία. Στην κορυφή του σουηδικού ποδοσφαίρου διατηρήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Μάλμε κατακτώντας τον τίτλο πέρυσι με έξι βαθμούς διαφορά απ’ την Γκέτεμποργκ. Σκοπός της είναι να κάνει το 3/3 κάνοντας δικό της και τον φετινό τίτλο και εμφανίζει και πάλι ως ένα απ’ τα σημαντικά φαβορί για να το καταφέρει αυτό, με βάση και το ρόστερ που διαθέτει. Για φέτος το ξεκίνημα γίνεται στην έδρα της Σούντσβαλ, ένα γήπεδο που παραδοσιακά δυσκολεύει τους πρωταθλητές μιας και δεν έχουν νικήσει απ’ το 2001 και έπειτα σε επτά αγώνες.

Ξεκίνημα με νίκη η Τρόμσο

Συνεχίζουμε με την αναμέτρηση της πρεμιέρας της Α’ Νορβηγίας ανάμεσα σε Τρόμσο και Σάρπσμποργκ, όπου επιλέγουμε τον «1» σε απόδοση 1.90. Η άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία όπου ανήκει ήταν ο περσινός στόχος για την Τρόμσο και τον έφερε εις πέρας παίρνοντας την απ’ ευθείας άνοδο μέσω της δεύτερης θέσης στη δεύτερη κατηγορία. Η σταθερότητα το καλό ποδόσφαιρο και μία υψηλή θέση στη βαθμολογία είναι αυτά που θέλει για το 2015 με τον επιθετικό Οντρασέκ με 15 γκολ πέρυσι ν’ αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» απ’ τον οποίο περιμένει πολλά και φέτος. Χρονιά χωρίς «σκοτούρες», ευχάριστες ή δυσάρεστες ήταν η προηγούμενη για τη Σάρπσμποργκ που τερμάτισε στην 8η θέση μένοντας μακριά από Ευρώπη και επικίνδυνη ζώνη. Μία θέση στην πεντάδα θα ήταν μία καλή προοπτική για φέτος για τον νέο της προπονητή Γκέιρ Μπέικ που αναμένεται αν δώσει προτεραιότητα στο αμυντικό κομμάτι.

Αντέχει η Τζερβ

Πάμε στην αναμέτρηση της Β’ Νορβηγίας ανάμεσα σε Σάντνες και Τζερβ, όπου επιλέγουμε Τζερβ +1 (Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης ή ισοπαλίας της Τζέρβ. Αν η Τζέρβ ηττηθεί με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα) σε απόδοση 2.01. Μια εκ των ομάδων που έρχονται απ’ την πρώτη κατηγορία είναι η Σάντντες. Φλέρταρε με τον υποβιβασμό για δύο σερί σεζόν, τελικά δεν κατάφερε να τον αποφύγει πέρυσι. Τερμάτισε στην τελευταία θέση, μια δίκαιη κατάληξη, καθότι ήταν μια εκ των χειρότερων ομάδων της κατηγορίας. Η Σάντνες θεωρείται μια απ’ τις ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο και σ’ αυτό συνηγορεί η διατήρηση του «κορμού» του ρόστερ. Στον αντίποδα, υποψήφια για να εξελιχθεί σε μια απ’ τις εκπλήξεις της φετινής σεζόν είναι η Γιερβ. Κατέκτησε σχετικά άνετα τον τίτλο στον πρώτο όμιλο της τρίτης κατηγορίας και προβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη δεύτερη κατηγορία. Στόχος της είναι ασφαλώς η παραμονή, ωστόσο με βάση το ποιοτικό ρόστερ που διαμόρφωσε, δεν αποκλείεται να ψάξει το κάτι παραπάνω.

Στήριγμα η Μπρόντμπι

Επιλογή προκύπτει και απ’ τη Δανία, εκεί όπου θα πάμε με τον 1 DNB της Μπρόντμπι κόντρα στην Κοπεγχάγη σε απόδοση 2.10 (DNB ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Χωρίς να είναι ιδιαίτερα καλύτερη της Βεστσάελαντ, πανηγύρισε ένα εξαιρετικά σημαντικό τρίποντο στη μάχη που δίνει για την έξοδο στην Ευρώπη. Επρόκειτο μάλιστα για το πρώτο διπλό της Μπρόντμπι μετά από τέσσερις σερί εκτός έδρας ήττες και σύνολο επτά εξόδων, ήτοι από τον περασμένο Αύγουστο! Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο για το συγκρότημα του Φρανκ, ξανά μάλιστα χωρίς να δεχτεί γκολ, έχοντας χάσει μόνο από την αποψινή της αντίπαλο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές. Βέβαια διαθέτει και μία από τις πιο δυνατές έδρες της κατηγορίας με απολογισμό 6-1-0 στα επτά τελευταία που έδωσε. Με τις τάσεις αυτοχειρίας που παρουσιάζει και η ίδια, θα μοιάζει με θαύμα αν δεν χάσει και το φετινό πρωτάθλημα η Κοπεγχάγη. Η τελευταία μάλιστσα φορά που έμεινε για δεύτερη σερί χρονιά χωρίς πρωτάθλημα η ομάδα του Σολμπάκεν ήταν πριν από μία 15ετία και θα συμβεί ξανά όπως φαίνεται φέτος, μιας και μετά την τελευταία βαθμολογική της απώλεια έμεινε έντεκα βαθμούς μακριά από την κορυφή. Βέβαια η χθεσινή απώλεια της Μίντιλαντ, της δίνει απόψε την ευκαιρία να ρίξει σε μονοψήφιο τη διαφορά.

Over 163 για την Εφές

Πάμε και στο μπάσκετ, εκεί όπου επιλέγουμε το Over 163 στην αναμέτρηση Ολίν Εντιρνέ – Εφές Αναντολού σε απόδοση 1.88. Η Ολίν τα τελευταία παιχνίδια έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια στο «γολγοθά» που έχιε μπροστά της να για παραμείνει στη λίγκα. Η αποστολή της είναι εξαιρετικά δύσκολη γιατί απέχει δύο νίκες από τις ΤΕΝΤ και Τόφας που είναι από πάνω της. Ο αποψινός αγώνας είναι για την Εφές δευτεύουσας σημασίας αυτή την εβδομάδα. Την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Ούλκερ εκτός έδρας για την τελευταία αγωνιστική του ΤΟΡ-16 της Euroleague. Εκεί θέλει νίκη και αυτόματα θα προκριθεί στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Αν ηττηθεί τότε θα εύχεται ήττα της Λαμποράλ στη Μάλαγα αλλιώς αποκλείεται. Θα πάμε με το Over 163 αφού τα σκορ της Ολίν τελευταία είναι πολύ μεγάλα. 92-89 με Σελσούκ, 82-89 με Νταρουσάφακα, 89-81 με Μπάνβιτ, 103-90 με Ουσάκ, 97-85 με ΤΕΝΤ. Η Εφές επίσης έχει παρουσιάσει μεγάλα σκορ με 89-83 με Μπάνβιτ, 86-78 με Αρμάνι, 86-75 με Ολυμπιακό. Οι παίχτες της Εφές θα αδιαφορήσουν για την άμυνα και για όσο χρόνο περισσότερο είναι ανταγωνιστική η Ολίν τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν για την επαλήθευση του Over 163.

Ελεύθερα παίζει η Μπρεμερχάβεν

Ολοκληρώνουμε τις προτάσεις μας με το Over 159.5 στην αναμέτρηση Μπρεμερχάβεν – Γκέτινγκεν σε απόδοση 1.93. Άνετη βαθμολογικά πια η Μπρεμερχάβεν αφού με ρεκόρ 9-20 βρίσκεται στην 14η θέση της Μπουντεσλίγκα και απέχει τρεις νίκες από την Κραϊλσχάιμ. Η Μπρεμερχάβεν είναι πια χωρίς στόχους οπότε μοναδικό ενδιαφέρον για τον αποψινό αγώνα έχει η Γκέτινγκεν που θα παλέψει για την είσοδο στα πλέι-οφ. Ειδικά αν νικήσει σήμερα και ηττηθεί η Λούντβιγκσμπουργκ, συ συνδυασμό της χθεσινής ήττας της Άρτλαντ από την Άλμπα, τότε θα πάρει καθαρό προβάδισμα μίας νίκης έναντι Άρτλαντ και Λούντβιγκσμπουργκ στη μάχη της οκτάδας Τις τελευταίες εβδομάδες η Μπρεμερχάβεν χωρίς άγχος έχει παίξει ελέυθερο μπάσκετ. 91-66 νίκησε την Μπέιρουθ, 88-79 ηττήθηκε στην Φρανκφούρτη και 76-91 νίκησε στην έδρα της Κραϊλσχάιμ. Η Γκέτινγκεν «τρέχει» ένα σερί τριών νικών παίζοντας άμυνα με Μπάγερν και Μπέιρουθ (63-59 και 67-71) αλλά στο τελευταίο σκόραρε 94 στην καλή άμυνα της Τρίερ. Γενικά η Γκέτινγκεν σκοράρει 80.5 πόντους και δέχεται 83 ανά παιχνίδι. 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.