Σάββατο, 04 Απρίλιος 2015 14:25

Με στηρίγματα τις Φράιμπουργκ και Χάμαρμπι

Γράφτηκε από τον
Με στηρίγματα τις Φράιμπουργκ και Χάμαρμπι

Ένα πολύ «πλούσιο» πρόγραμμα έχουμε στα χέρια μας με δράση όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με δύο ντέρμπι, τα Άρσεναλ – Λίβερπουλ και Ντόρτμουντ – Μπάγερν, να τραβούν πάνω τους τα βλέμματα.

Αρκετές οι επιλογές που προκύπτουν από το κουπόνι του Σαββάτου και έχουμε ξεχωρίσει τις πιο «δυνατές» από αυτές στην προσπάθεια να βρούμε το… δρόμο προς το ταμείο. Περνάμε αμέσως στις προτάσεις του Betarades.gr, όπου, μεταξύ άλλων, μπορείτε να μαθαίνετε άμεσα και με εγκυρότητα τα αποτελέσματα σημερινών αγώνων σε πραγματικό χρόνο.

Φράιμπουργκ με κάλυψη

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από την Μπουντεσλίγκα και την αναμέτρηση Φράιμπουργκ – Κολωνία, στην οποία θα πάμε με το «1 DNB» σε απόδοση 1.90 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Την πρώτη νίκη της μετά από τέσσερις αγωνιστικές σημείωσε πριν από δύο βδομάδες η Φράιμπουργκ. Πιο συγκεκριμένα μετά το ισόπαλο αποτέλεσμα με αντίπαλο τη Χόφενχαϊμ (1-1 εντός έδρας) και τις τρεις σερί ήττες από τις Μπάγερ Λεβερκούζεν (1-0 εκτός έδρας), Βέρντερ Βρέμης (1-0 εντός έδρας) και Βόλφσμπουργκ (3-0 εκτός έδρας) το συγκρότημα του Στράιχ πήρε το «τρίποντο» κόντρα στην Άουγκσμπουργκ (2-0 εντός έδρας), σε ένα από τα αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής. Με τους 25 βαθμούς που έφτασε η Φράιμπουργκ διατηρήθηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη, μακριά από τα αρνητικά αποτελέσματα παραμένει εδώ και τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα η Κολωνία. Μετά από την ήττα που γνώρισε από την Μπάγερν Μονάχου (4-1 εκτός έδρας) το συγκρότημα του Στόγκερ επικράτησε της Άιντραχτ Φρανκφούρτης (4-2 εντός έδρας), ενώ στις δύο τελευταίες αγωνιστικές μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Μπορούσια Ντόρτμουντ (0-0 εκτός έδρας) και Βέρντερ Βρέμης (1-1 εντός έδρας). Η νεοφώτιστη ομάδα δείχνει πως είναι σκληρό καρύδι, παραμένοντας στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού στη χαμηλότερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας, απέχοντας πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, ωστόσο η Φράιμπουργκ έχει σήμερα το προβάδισμα.

Μ ενθουσιασμό η Χάμαρμπι

Η επόμενη επιλογή, μία από τις πιο «δυνατές» της ημέρας, έρχεται από τη Σουηδία, στην οποία έχουμε πρεμιέρα του πρωταθλήματος, και το παιχνίδι Χάμαρμπι – Χάκεν, στο οποίο θα πάμε επίσης με το «1 DNB» σε απόδοση 2.03. Μεγάλη στιγμή για την ιστορική Χάμαρμπι που επιστρέφει φέτος στην Allsvenskan μετά από έξι χρόνια συμμετοχής στη δεύτερη κατηγορία, με σκοπό ν’ αποκτήσει και πάλι την αίγλη του πρόσφατου παρελθόντος. Οι «πράσινοι» κατέκτησαν τον τίτλο την περασμένη σεζόν υπό τις οδηγίες του Νάνε Μπέργκστραντ και στοχεύουν όχι μόνο σε παραμονή, αλλά και σε ένα καλό πλασάρισμα και γιατί όχι σε έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στον αντίποδα, μπορεί η Χάκεν να μην κατάφερε πέρυσι να βγει στην Ευρώπη κατακτώντας την πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, όμως για μία ακόμα χρονιά ξεχώρισε για την καλή επιθετική της απόδοση, καθώς σημείωσε 58 τέρματα. Ο Πέτερ Γκέρχαρντσον που βρίσκεται στον πάγκο της εδώ και επτά χρόνια, θα ήθελε το κάτι παραπάνω φέτος, δηλαδή να μπει «σφήνα» στις μεγάλες ομάδες και να βγει μέσω της πρώτης τριάδας στο Γιουρόπα Λιγκ. Έφυγαν πάντως σημαντικοί παίκτες όπως οι Στράντμπεργκ, Λεβίτσκι και Ελ Καμπίρ.

Προβάδισμα η Παλέρμο

Συνεχίζουμε με Ιταλία και ένα ακόμη «1 DNB», αυτή τη φορά στον αγώνα Παλέρμο – Μίλαν, σε απόδοση 1.80. Μακριά από τα νικηφόρα αποτελέσματα έχει μείνει η Παλέρμο εδώ και πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σέριε Α, χάνοντας τις όποιες ελπίδες είχε για κατάκτηση της πέμπτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Μετά τη νίκη του επί της Νάπολι (3-1 εντός έδρας) στις 14 Φεβρουαρίου το συγκρότημα του Ιακίνι μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Έμπολι (0-0 εντός έδρας) και Τσεζένα (0-0 εκτός έδρας), ενώ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Λάτσιο (2-1 εκτός έδρας), Γιουβέντους (1-0 εντός έδρας) και Κιέβο (1-0 εκτός έδρας). Με τους 35 βαθμούς που έχουν συγκεντρώσει οι Σικελοί βρίσκονται τρεις πίσω από τη σημερινή αντίπαλό τους, Μίλαν.

Ελάχιστες, παράλληλα, παραμένουν οι πιθανότητες της Μίλαν για κατάκτηση της πέμπτης θέσης που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Στις νίκες επέστρεψε το συγκρότημα του Ιντζάγκι μετά από τρεις αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σέριε Α. Πιο συγκεκριμένα αφού μοιράστηκε από ένα βαθμό με τις Κιέβο (0-0 εκτός έδρας) και Ελλάς Βερόνα (2-2 εντός έδρας) και γνώρισε την ήττα από τη Φιορεντίνα (2-1 εκτός έδρας) η Μίλαν επικράτησε της Κάλιαρι με 3-1 στην έδρα της, σήμερα, όμως, στη Σικελία το έργο της είναι αρκετά δύσκολο.

Νίκη με διαφορά για Πλατανιά

Περνάμε στη Σούπερλιγκ, από την οποία έχουμε ξεχωρίσει το παιχνίδι Πλατανιάς – Βέροια, με την επιλογή μας να είναι το χάντικαπ -1 γκολ του Πλατανιά σε απόδοση 1.83 (Το στοίχημα επιβεβαιώνεται σε περίπτωση νίκης του Πλατανιά με 2 γκολ διαφορά και πάνω. Αν ο Πλατανιάς κερδίσει με 1 γκολ διαφορά, τότε μας επιστρέφεται το ποντάρισμα). Άλμα παραμονής θέλει να πετύχει σήμερα ο Πλατανιάς κόντρα στη Βέροια. Οι Χανιώτες βρίσκονται εντός της ζώνης του υποβιβασμού, στο -3 απ’ τον Λεβαδειακό, με συγκομιδή 31 πόντων. Με δεδομένο όμως ότι έχει σίγουρους έξι πόντους στο «τσεπάκι» του (ΟΦΗ και Νίκη Βόλου), ενδεχόμενο «τρίποντο» και σήμερα θα τον φέρει σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση ενόψει της συνέχειας.

«Κλείδωσε» η παραμονή για τη Βέροια με τη νίκη 1-0 επί του Παναθηναϊκού την περασμένη αγωνιστική. Πολύ πάθος και διάθεση απ’ τους παίκτες της «βασίλισσας», ήταν πιεστικοί απ’ το πρώτο λεπτό και δεν άφησαν περιθώρια στον αντίπαλο. Απόλυτα δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα, υποχρέωσαν τους πράσινους στη χειρότερη φετινή τους εμφάνιση. Μ’ αυτή τη νίκη οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 37 πόντους και με δεδομένο ότι θα πάνε σίγουρα 40 (στο πρόγραμμα η Νίκη Βόλου), θεωρείται σχεδόν αδύνατον πλέον να αντιμετωπίσουν προβλήματα με την παραμονή.

«Τελικός» για Πουέμπλα

Η τελευταία πρόταση από το ποδοσφαιρικό κουπόνι προκύπτει από το Μεξικό και είναι το «1 DNB» σε απόδοση 1.81 στην αναμέτρηση Πουέμπλα – Τολούκα. «Τελικός» για την Πουέμπλα το σημερινό παιχνίδι, καθώς η θηλιά σφίγγει ολοένα και περισσότερο γύρω απ’ το λαιμό της. Οι δύο σερί ήττες από Γουαδαλαχάρα και Πούμας δυσχέραναν πάρα πολύ το έργο της για την παραμονή, αφού άνοιξαν την «ψαλίδα» απ’ τις άλλες ομάδες στη συγκεντρωτική βαθμολογία. Στην τελευταία θέση οι γηπεδούχοι, μπορούν να ελπίζουν σε παραμονή μόνο αν πάρουν τρεις νίκες στα έξι ματς που απομένουν για το φινάλε του πρωταθλήματος. Εντός έδρας είναι πιο αποδοτικοί, κέρδισαν τα 3/5 τελευταία παιχνίδια. Η Τολούκα, από την πλευρά της, είναι μια ομάδα που παρουσιάζει πολύ μεγάλη αστάθεια το τελευταίο χρονικό διάστημα. Εναλλάσσει αποτελέσματα στις τελευταίες έξι αγωνιστικές, όπου μετράει ρεκόρ 2-1-3, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει απ’ την οκτάδα και σήμερα οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα.

Μπορεί τη «ζημιά» η Ουσάκ

Περνάμε στο μπασκετικό κουπόνι, από το οποίο έχουμε ξεχωρίσει το παιχνίδι του πρωταθλήματος της Τουρκίας, Ουσάκ – Μπεσίκτας, και θα πάμε με το χάντικαπ +3.5 πόντων της Ουσάκ σε απόδοση 1.85. Η Ουσάκ έχει κάνει πολύ κακούς μήνες μέσα στο 2015 με τρεις νίκες και επτά ήττες. Σε αυτό συνέβαλε σημαντικά το γεγονός ότι ο πολυτιμότερός της παίχτης, ο Κάρτερ, πήγε στην Γαλατασαράι με την έναρξη του ΤΟΡ-16 της Euroleague. Η κακή αυτή πορεία έχει ως αποτέλεσμα η Ουσάκ να κινδυνεύει με υποβιβασμό έχοντας ρεκόρ 9-15 και απόσταση μίας νίκης από Τόφας και ΤΕΝΤ που ακολουθούν και τριών νικών από τη σχεδόν υποβιβασμένη Ολίν Εντιρνέ.

Τις τελευταίες αγωνιστικές η Ουσάκ είναι κάπως καλύτερη με μεγαλύτερή επιτυχία της τη νίκη επί της Εφές πριν δύο εβδομάδες με 76-75. Οι επτά νίκες από τις εννιά που κατέχει τις έχει επιτύχει στην έδρα της. Η Μπεσίκτας παίζει εδώ και καιρό οριακά παιχνίδια. Νίκησε στο τέλος την Πινάρ, ηττήθηκε στο τέλος από την Γαλατασαράι, νίκησε στην παράταση την Μπουγιουκσεχίρ αφού ανέτρεψε «χαμένο» παιχνίδι και πέτυχε τεράστια ανατροπή με την ΤΕΝΤ από το -13 του ημιχρόνου. Εκτός από ικανότητα η Μπεσίκτας έχει και την τύχη με το μέρος της. Πάντως δεν παίζει καλό μπάσκετ εδώ και δύο μήνες. Η Ουσάκ στην καυτή της έδρα μπορεί να κάνει ζημιές και σε συνδυασμό με την ανάγκη για νίκες γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη. Επιλογή η Ουσάκ +3.5.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.