Πέμπτη, 06 Αύγουστος 2015 16:31

Over στο Περιστέρι, για την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Γράφτηκε από τον

Μονοπώλιο... οι επαναληπτικοί για τον 3ο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ στο σημερινό κουπόνι, με τους Ατρόμητο και ΠΑΟΚ να επιχειρούν να σφραγίσουν την πρόκριση στα πλέι οφ. Εμείς καταλήγουμε σε εξάδα προτάσεων, όλες από τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

 

Με τα γκολ στο Περιστέρι

Ξεκινάμε τα σημερινά Προγνωστικά Γιουρόπα Λιγκ με το Over 2,5 στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με την ΑΪΚ Στοκχόλμης, σε απόδοση 2.05. Γράφει ιστορία απόψε ο Ατρόμητος που θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας του! Ο θρίαμβος με 1-3 εκτός έδρας την περασμένη εβδομάδα επί της ΑΪΚ τον φέρνει ουσιαστικά με το… ενάμιση πόδι στα πλέι οφ της διοργάνωσης, εκεί όπου θα βρίσκεται στο γκρουπ των αδύναμων ομάδων. Παρόλα αυτά, η πιθανή πρόκριση θα ανεβάσει επίπεδο τους Περιστεριώτες, που το πάλευαν πολύ τα τελευταία χρόνια, έφτασαν πάρα πολύ κοντά στην πηγή (Άλκμααρ, Σαράγιεβο), ωστόσο νερό δεν ήπιαν. Ένα θαύμα αναζητά η ΑΪΚ απόψε κόντρα στον Ατρόμητο. Οι Σουηδοί είναι μια ομάδα με ρυθμό και ποιότητα απ’ τη μέση και μπροστά, ωστόσο σήμερα χρειάζονται τουλάχιστον 3 γκολ για να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, την ίδια στιγμή που σχεδόν… απαγορεύεται να δεχτούν τέρμα. Με βάση την εμφάνιση της περασμένης εβδομάδας, η διατήρηση του «μηδέν» στην άμυνα μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολη για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν έδειξαν ικανοί να περιορίσουν τους ποιοτικούς Μαρσελίνιο, Ναπολεόνι και Ουμπίδες.

Σκοράρουν στην Κοπεγχάγη

Το επόμενο Over 2,5 έρχεται από την αναμέτρηση της Κοπεγχάγης με τη Γιάμπλονετς (απόδοση 2.20). Αγκαλιά με την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ βρίσκονται οι Δανοί, έπειτα το διπλό της προηγούμενης εβδομάδας με σκορ 0-1. Οχι πως έκανε κάποιο σπουδαίο ματς η ομάδα του Σολμπάκεν, απλώς ήταν πιο αποτελεσματική από την αντίπαλό της, έκλεισε εξαιρετικά τους χώρους με αποτέλεσμα να μην ανησυχήσει ιδιαίτερα στα μετόπισθεν κι εκμεταλλεύτηκε μία από τις λιγοστές της ευκαιρίες. Ηθελε να γιορτάσει με νίκη τα 70 χρόνια ιστορίας της στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μποέμιανς, μία ομάδα που θα παλέψει φέτος για την παραμονή της στην Τσεχία, αντ' αυτού υπέπεσε σε γκέλα ολκής. Δέχτηκε γκολ με το καλημέρα, ισοφάρισε με «μουσαντένιο» πέναλτι και ξανά μπήκε «κοιμισμένη» στην επανάληψη δεχόμενη δεύτερο γκολ, για να σώσει απλώς το βαθμό στο φινάλε. Απέτυχε έτσι να κάνει το 2/2, με τον Σιλχάβι βέβαια να προχωράει και σε μερικό ροτέισον, δίνοντας προφανώς προτεραιότητα στον επαναληπτικό με την Κοπεγχάγη. Ο έμπειρος τεχνικός πάντως δήλωσε αισιόδοξος ότι η ομάδα του θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη στον επαναληπτικό και θα πετύχει σίγουρα ένα γκολ.

Over και στη Νορβηγία

Το... τρίτο και τελευταίο Over 2,5 είναι αυτό στην αναμέτρηση της Στρομσγκόντσετ με την Χάιντουκ, σε απόδοση 1.80. Ένα… βουνό έχει να ανέβει σήμερα η Στρομσγκόντσετ, έπειτα απ’ την ήττα με 2-0 στο ματς της περασμένης εβδομάδας απ’ τη Χάιντουκ. «Πλήρωσε» το κάκιστο δεύτερο μέρος η ομάδα της Νορβηγίας, που δεν είχε τις «ανάσες» που απαιτούσε ένα τέτοιο ματς. Όσο περνούσαν τα λεπτά έχανε μέτρα στο γήπεδο, τελικά δέχτηκε δύο γκολ στα τελευταία 25 λεπτά και σήμερα πρέπει να σκοράρει τουλάχιστον δύο φορές, χωρίς φυσικά να δεχτεί γκολ. Αν η Χάιντουκ σκοράρει, τότε η Στρομσγκόντσετ αναζητά 4 γκολ. Ζήτημα χαρακτήρα είναι η σημερινή ρεβάνς για τη Χάιντουκ έπειτα απ’ τη νίκη 2-0 στο πρώτο ματς με τη Στρομσγκόντσετ. Οι Κροάτες οφείλουν να προστατέψουν το προβάδισμα που απέκτησαν απ’ το πρώτο παιχνίδι και να πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, κάτι διαφορετικό θα αποτελέσει αποτυχία, κυρίως εξαιτίας της ύπαρξης του 2-0 απ’ τον πρώτο αγώνα.

Προβάδισμα η Έλφσμποργκ

Μετακινούμαστε στη σκανδιναβική μάχη της Οντ με την Έλφσμποργκ, όπου πηγαίνουμε με το «2 DNB» σε απόδοση 1.97 (DNB ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Ικανοποιημένοι θα πρέπει να αισθάνονται οι άνθρωποι της Οντ για το γεγονός ότι ηττήθηκαν μόνο 2-1 στο πρώτο ματς κόντρα στην Έλφσμποργκ. Καταφανώς ανώτεροι οι Σουηδοί, ήταν κυρίαρχοι σε όλο το ματς, είχαν πάρα πολλές τελικές προσπάθειες, θα μπορούσαν να σκοράρουν 4-5 γκολ αν ήταν περισσότερο αποτελεσματικοί. Να επιβεβαιώσει το χαρακτήρα του φαβορί θέλει, από την πλευρά της, η Έλφσμποργκ. Οι Σουηδοί απέδειξαν στο ματς της περασμένης εβδομάδας ότι είναι ανώτερη ομάδα, είχαν την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων, σκόραραν δύο φορές, θα μπορούσαν άλλες τόσες, μοναδικό αρνητικό στοιχείο το γκολ που δέχτηκαν κόντρα στη ροή της αναμέτρησης. Πάντως, έδειξαν ότι «πατούν» καλά, ότι παίζουν με αυτοπεποίθηση και σήμερα είναι το φαβορί για την πρόκριση στα πλέι οφ.

Έχει τύχες η Φίτεσε

Η πέμπτη μας πρόταση αφορά τον «1 DNB» της Φίτεσε επί της Σαουθάμπτον σε απόδοση 2.35. Έχοντας τη στήριξη περισσότερων από 20.000 οπαδών της, η Φίτεσε θα επιδιώξει σήμερα μία μεγάλη ανατροπή, αν και υπολείπεται κατά πολύ της Σαουθάμπτον. Ο μέσος Λιούις Μπέικερ και ο επιθετικός Ίζι Μπράουν (αμφότεροι οι νεαροί είναι δανεικοί από την Τσέλσι) αναμένεται να πάρουν φανέλα βασικού και στη σημερινή ρεβάνς. Η Σαουθάμπτον, από την πλευρά της, χρειάζεται απλά να προστατεύσει το εμφατικό 3-0 του πρώτου αγώνα, προκειμένου να είναι στην αυριανή κληρωτίδα για τα πλέι οφ. Έδειξε αγωνιστικές αρετές η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν στο πρώτο ματς, παρά τα αρκετά νέα πρόσωπα. Στη σημερινή ρεβάνς δεν αναμένεται να... πατήσει γκάζι, αφού την Κυριακή την περιμένει η πρεμιέρα της Πρέμιερ Λιγκ, με τη δύσκολο τεστ απέναντι στη Νιούκαστλ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Ως εκ τούτου, δεν αποκλείουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για τη Φίτεσε, άσχετα αν δεν είναι αρκετό για να φέρει την πρόκριση.

Δυνατή η Καϊράτ

Τέλος, πηγαίνουμε με το «2 DNB» της Καϊράτ Αλμάτι στην έδρα της Αμπερντίν, σε απόδοση 2.63. Εκμεταλλευόμενη τη δύναμη του «Πιτόντρι» η Αμπερντίν θα επιδιώξει σήμερα την ανατροπή, προκειμένου να δώσει αυτή το «παρών» στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Η ομάδα του Ντέρεκ ΜακΊνες δικαιούνταν σίγουρα κάτι παραπάνω από το ατυχές 2-1 στο πρώτο ματς, όμως το εκτός έδρας γκολ ενδέχεται να αποδειχθεί πλήρως ευεργετικό. Η Καϊράτ, από την πλευρά της, έχει ως προίκα το υπέρ της 2-1, γνωρίζει όμως ταυτόχρονα ότι η σημερινή αποστολή επιφυλάσσει πολλές δυσκολίες. Βέβαια, ο αποκλεισμός του Ερυθρού Αστέρα (με δύο νίκες) στον 1ο γύρο του θεσμού δείχνει ότι η ομάδα του Βλαντιμίρ Βάις μόνο άξια υποτίμησης δεν είναι (σ.σ. στο 2ο γύρο απέκλεισε την Αλασκέρτ). Όπως, φυσικά, η παρουσία παικτών όπως ο Ανατόλι Τίμοστσουκ, ο Σίτο Ριέρα (αγωνίστηκε στο παρελθόν στον Πανθρακικό) και ο φορ Ντεσπότοβιτς προσδίδει εμπειρία και ποιότητα.

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα previews των αγώνων της ημέρας που περιλαμβάνονται στο κουπόνι πάμε στοίχημα και όχι μόνο, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.