Παρασκευή, 30 Οκτώβριος 2015 18:58

Ο Λυκ. Τσάκωνας προετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό του Άμστερνταμ και τους Ολυμπιακούς του Ρίο

Γράφτηκε από τον

Ο Λυκούργος Τσάκωνας, ένας από τους καλύτερους Έλληνες αθλητές και ένας από τους κορυφαίους σπρίντερ της Ευρώπης, κατάφερε την χρονιά που πέρασε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη συμμετοχή του στον τελικό των 200μ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου.


Ο 25χρονος αθλητής έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα χρονιά με τη σκέψη τόσο στο Άμστερνταμ όσο και στη Βραζιλία. Για τον Τσάκωνα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (6-10/7) είναι ιδανική ευκαιρία να κυνηγήσει την αγωνιστική υπέρβαση. «Σίγουρα έχω στο μυαλό μου μια καλή εμφάνιση στο Άμστερνταμ, όμως, σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να προβλέψεις πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το επίπεδο θα είναι υψηλό και το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται μονάχα από την δική μου απόδοση, αλλά και των άλλων αθλητών», είπε ο Τσάκωνας και συμπλήρωσε: «Για την ώρα η προσοχή μου είναι στην προετοιμασία. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα κάνω ένα πέρασμα από τους αγώνες του χειμώνα κι έπειτα θα συνεχίσω στον ανοιχτό. Ο στόχος είναι να κάνω αρκετούς αγώνες στο εξωτερικό και φυσικά το Ευρωπαϊκό και οι Ολυμπιακοί Αγώνες».
Ο Τσάκωνας το 2015 κατάφερε να τρέξει τα 200μ σε 20.09 και να γίνει ο δεύτερος γρηγορότερος Έλληνας όλων των εποχών. Παράλληλα με την αγωνιστική του συμπεριφορά έδειξε σταθερότητα και συνέπεια σε επιδόσεις υψηλού επιπέδου. Ο Τσάκωνας με βάση την εικόνα που παρουσίασε τον Αύγουστο στο Πεκίνο, αναμένεται να είναι και ένας από τους Έλληνες που θα ξεχωρίσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο (12-21/8).

ΑΠΕ-ΜΠΕ