Κυριακή, 08 Νοέμβριος 2015 08:51

Τμήμα μπριτζ για παιδιά στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον
Τμήμα μπριτζ για παιδιά στην Καλαμάτα

Ο Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ Καλαμάτας (Ο.Α.Μ.Κ), στο πλαίσιο της διάδοσης του πνευματικού αθλήματος του μπριτζ, θα δημιουργήσει για πρώτη φορά φέτος στην πόλη, τμήμα εκμάθησης μπριτζ για παιδιά ηλικίας 9-14 ετών.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Κυριακή στις 9:30 το πρωί στον ημιώροφο του ξενοδοχείου Pharae Palace, με το πρώτο μάθημα να γίνεται σήμερα Κυριακή. Το παιχνίδι του μπριτζ  για τους μαθητές, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου, "Είναι σχεδιασμένο ώστε να δίνει στα  παιδιά την ευκαιρία να βελτιώσουν, μέσα στα πλαίσια του παιχνιδιού, την λογική και επαγωγική τους σκέψη. Το μπριτζ είναι ένα εγκεφαλικό παιχνίδι που προσφέρει νοητική άσκηση.  Η ενασχόληση με τα σύμβολα και τους αριθμούς της τράπουλας  προϋποθέτει εστίαση και αυτοσυγκέντρωση. Η ταυτόχρονη παρουσία τριών άλλων παιχτών στο τραπέζι ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών ενώ παράλληλα  ευνοεί την επικοινωνία με τους άλλους και την κοινωνικότητα.  Επειδή το μπριτζ δεν είναι ατομικό άθλημα, αλλά έχει ως μονάδα το ζευγάρι, καλλιεργεί το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας. Επιπλέον , η ενασχόληση με το μπριτζ απομακρύνει τα παιδιά από τα τυχερά παιχνίδια και διάφορες επιβλαβείς ασχολίες που επηρεάζουν αρνητικά τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και τις σχολικές τους  επιδόσεις. Τέλος, εκατομμύρια παιδιά όλων των ηλικιών στην Ευρώπη και την Αμερική ασχολούνται με το μπριτζ από τη σχολική περίοδο της ζωής τους".
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά στον κ. Κατσίποδας Δημήτριος (6974-898944) ή με mail στο oamkbridge@gmail.com ή μέσω της σελίδας του ομίλου www.oamk.gr.