Δευτέρα, 14 Δεκέμβριος 2015 19:08

Ο ΣΕΓΑΣ θα εισπράξει 100.000 δολάρια για το πρόγραμμα Kids Athletics την τετραετία 2016-2019

Γράφτηκε από τον
Ο ΣΕΓΑΣ θα εισπράξει 100.000 δολάρια για το πρόγραμμα Kids Athletics την τετραετία 2016-2019

Ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την IAAF, ώστε να παραλάβει το ποσό των 100.000 δολαρίων για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (2016-2019, 25.000 τη χρονιά) και να διευρύνει ακόμη περισσότερο στη χώρα την ήδη επιτυχημένη δράση του στο πρόγραμμα Kids Athletics, έχει ο ΣΕΓΑΣ.

Την στήριξη της διεθνούς ομοσπονδίας στίβου προς το σκοπό αυτό έχει ζητήσει η ομοσπονδία, όπως έκανε γνωστό κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΕΠΑΚΑΒ στη Γλυφάδα, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος.

Με τα χρήματα αυτά η ομοσπονδία θα έχει την δυνατότητα να προχωρήσει στην αγορά νέου εξοπλισμού, να εκπαιδεύσει ακόμη περισσότερους τεχνικούς σε όλη τη χώρα και φυσικά να συνεχίσει απρόσκοπτα την εκτέλεση του προγράμματος σε κάθε γωνιά της χώρας. Η Ελλάδα θεωρείται από της χώρες πρότυπο σε ότι αφορά την εκτέλεση του προγράμματος, κάτι που αποδεικνύεται από τις αναφορές που γίνονται σε αυτήν σε συνέδρια της IAAF με σχετικό θέμα.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης, πως με βάση τον αριθμό των παιδιών που έχουν περάσει από το πρόγραμμα η χώρα μας είναι στην τρίτη θέση της Ευρώπης μετά τις Πολωνία και Πορτογαλία. Το Kids Athletics χρησιμοποιείται σε πολλές χώρες του πλανήτη ως βασικό εργαλείο προσέλκυσης μικρών παιδιών στο χώρο του στίβο.

πηγή: ΑΠΕ