Δευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016 18:13

ΟΣΚ: Μεγάλη συμμετοχή και υψηλό επίπεδο στο περιφερειακό πρωτάθλημα σκακιού (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
ΟΣΚ: Μεγάλη συμμετοχή και υψηλό επίπεδο στο περιφερειακό πρωτάθλημα σκακιού (βίντεο)

Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών από συλλόγους της περιφέρειας, αλλά και ανεβασμένο αγωνιστικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα η προκριματική φάση των ατομικών πρωταθλημάτων νέων - κορασίδων για αθλητές ηλικίας 8, 10, 12, 14 και 16 ετών.

Οι αγώνες ξεκίνησαν την Παρασκευή και ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στο ξενοδοχείο «Rex» με διοργανωτή τον Ομιλο Σκακιστών Καλαμάτας με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, υπό την αιγίδα της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΕΣΣΠΕΠ).

Μάλιστα οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει το Μάρτιο.

Συμμετείχαν 60 περίπου αθλητές και αθλήτριες από συλλόγους της Καλαμάτας (ΟΣΚ και ΝΟΚ), Φιλιατρών, Κορίνθου, Αργους Κρανιδίου, Αστρους, Τρίπολης και Πύργου. 

Η πρόεδρος του ΟΣΚ Κατερίνα Μαυρομιχάλη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πετυχημένη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. 

Την προσπάθεια του ΟΣΚ αλλά και των αθλητών συνεχάρη και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της διοργάνωσης, το Σάββατο το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μάνης διοργάνωσε υπαίθριο σκάκι, στο χώρο μπροστά από το ξενοδοχείο «Rex».

Οσον αφορά τους νικητές, στην κατηγορία αθλητριών 8 ετών πρώτη ήταν η αθλήτρια του ΟΣ Καλαμάτας Αναστασία Σπυροπούλου. Στην κατηγορία αθλητριών 10 ετών πρώτη ήταν η Ελένη Ψάρρου, δεύτερη η Ανδριάννα Αθανασοπούλου (ΝΟΚ) και τρίτη η Ευγενία Αποστολοπούλου (ΟΣΚ).

Στην κατηγορία κοριτσιών 12 ετών πρώτη ήταν η Ιωάννα Ταγκαλάκη (ΣΟ Φιλιατρών). 

Στην κατηγορία κοριτσιών 14 ετών πρώτη ήταν ο Μαριάνθη Λουκά (ΝΟΚ) , δεύτερη η Δέσποινα Παντελοπούλου (ΝΟΚ) και τρίτη η Μαρία Γκέλη. 

Στην κατηγορία κοριτσιών 16 ετών πρώτη ήταν η Μαρία Φράγκου (ΝΟΚ) και δεύτερη η Πολυξένη Καβουρίνου (ΝΟΚ) . 

Στην κατηγορία αθλητών 8 ετών οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν κατά σειρά οι Βαγγέλης Στυφούγκιας, Γιάννης Λάφκας, Γιάννης Γκουντουβάς. 

Στην κατηγορία αθλητών 10 ετών οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν κατά σειρά οι Γιώργος Βλάχος, Αναστάσιος Λέκκας και Θοδωρής Σταματόπουλος (ΣΟ Φιλιατρών). 

Στην κατηγορία αθλητών 12 ετών οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν κατά σειρά οι Γιώργος Χιλίνας, Ηλίας Πουλόπουλος (ΝΟΚ) και Παναγιώτης Παπανικολάου. 

Στην κατηγορία αθλητών 14 ετών οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν κατά σειρά οι Χρήστος - Κώστας Λιάκος (ΝΟΚ), Γιώργος Κορμάς (ΣΟ Φιλιατρών), Δημήτρης Βυθούλκας (ΟΣΚ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λιάκος νίκησε σε μπαράζ τον Κορμά. 

Στην κατηγορία αθλητών 16 ετών οι τρεις πρώτοι νικητές ήταν κατά σειρά οι Παναγιώτης Τουμπεκης, Γιώργος Ελευθερίου, Απόλλωνα - Φοίβος Μπακης (ΝΟΚ).