Δευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016 13:53

Ο Λαζαρίδης παρουσιάζει στη σημερινή απολογιστική εκδήλωση τον Σύλλογο "Διαφοροζώ"

Γράφτηκε από τον
Ο Λαζαρίδης παρουσιάζει στη σημερινή απολογιστική εκδήλωση τον Σύλλογο "Διαφοροζώ"

Την ετήσια συνάντηση για τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα ο Γιώργος Λαζαρίδης. 

Η συνάντηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite City Resort. "Η προσωπική επαφή μαζί σας μου δίνει ξεχωριστή δύναμη για τη συνέχιση της προσπάθειας μου", αναφέρει στην πρόσκληση ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο. Ο Λαζαρίδης θα αναφερθεί και στα τουρνουά που επιθυμεί να λάβει μέρος το 2016, μια κομβική χρονιά αφού τον Σεπτέμβριο φιλοδοξεί να συμμετάσχει στην Παραολυμπιάδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ο Μεσσήνιος αθλητής όμως θα παρουσιάζει και τον Αθλητικό Σύλλογο "Διαφοροζώ", ο οποίος είναι γεγονός εδώ και λίγους μήνες. 

Τα μέλη του είναι Ατομα με Αναπηρία και φιλοδοξεί να δώσει διέξοδο στον αθλητισμό σε δεκάδες συνανθρώπους μας, με στόχο να αθληθούν και γιατί όχι, ακόμα και να διακριθούν στο άθλημα που θα επιλέξουν, αλλά πάνω απ’ όλα να περάσουν καλά ορισμένες ώρες της ημέρας. 

Η αρχή γίνεται με τένις, στίβο, τοξοβολία αλλά και πινγκ πονγκ, με το πρώτο τραπέζι να φιλοξενείται σε χώρο που έχει παραχωρηθεί για το συγκεκριμένο σκοπό στο κέντρο αποκατάστασης «Διάπλαση». Ενας χώρος φιλόξενος, όπου παρότι ακόμα δεν έχει βρεθεί κάποιος καλός γνώστης της τεχνικής για να προσφέρει εθελοντικά προπονητικό έργο, τα μέλη του σωματείου περνούν όμορφες ώρες με πολύ διασκέδαση και άθληση,  με πρώτο αθλητή τον Μανώλη Χαλούλο, ο οποίος είναι ενεργός αθλητής, και φέτος συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. «Θέλω να έχω μια καλή απόδοση. Δεν πάμε ακόμα για πρωτιές, ξέρουμε που βαδίζουμε. Σιγά - σιγά, βήμα - βήμα» λέει ο ίδιος καθώς ετοιμάζεται για μια ακόμα φιλική αναμέτρηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Μετά την σημερινή εκδήλωση και το άνοιγμα ουσιαστικά του Συλλόγου προς τα έξω που θα γίνει στη συνέχεια, στόχος είναι να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα Ατομα με Αναπηρία την ύπαρξή του και τις δυνατότητες που δίνονται για να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι από το σπίτι τους και να περάσουν ευχάριστα ορισμένες ώρες της ημέρας τους, αθλούμενοι. «Δεν είναι το ζητούμενο ο πρωταθλητισμός, σίγουρα προκύπτει.  Το ζητούμενο είναι να υπάρχει ένας τόπος άθλησης για όλους μας» λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Αριστομένης Νικολόπουλος εξηγεί πως ο Σύλλογος δημιουργήθηκε με αρκετό μεράκι, από άτομα που έχουν την τεχνογνωσία, γνωρίζουν τις απαιτήσεις του Παραολυμπιακού αθλητισμού, τις κατηγοριοποιήσεις κ.λπ. και σκοπός είναι να γίνει ένας πρωτοποριακός Σύλλογος, ακόμα και για την Ελλάδα.

Όπως λέει, «οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν φέρει πολλές επιτυχίες στη χώρα μας, με αρκετά Παραολυμπιακά μετάλλια, το μοναδικό χρυσό Παραολυμπιακό και Ολυμπιακό μετάλλιο το 2012», με την ελπίδα το 2016  να υπάρξουν ακόμα περισσότερα.

«Η Μεσσηνία έχει αρκετά άτομα με αναπηρία που θέλουν αρχικά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και ίσως και πρωταθλητισμό αργότερα», επισημαίνει. «Μέσα από τον αθλητισμό χτίζονται πολλά, όπως είναι αυτοπεποίθηση», εξηγεί. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ακαδημίες κυρίως για παιδιά και θα γίνει προσπάθεια  να αποκτηθούν και άλλοι χώροι, όπως αυτός που παραχωρήθηκε από τη «Διάπλαση», που παρέχει ότι είναι απαραίτητο στα Ατομα με Αναπηρία, από χώρους στάθμευσης και προσβασιμότητα, μέχρι χώρους υγιεινής και ιατρική φροντίδα, αν χρειαστεί.

Μέσα στο μικρό διάστημα ύπαρξης του συλλόγου ήδη 15 αθλητές αναμένουν το αθλητικό τους δελτίο για να λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα. Η εκτίμηση είναι πως ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιαστεί με το άνοιγμα του Συλλόγου προς τα έξω. Αναμένεται δε να υπάρξει σύντομα ένας μεγάλος πυρήνας αθλητών και στη συνέχεια να γνωρίσει ο κόσμος ότι «η αναπηρία είναι ένα μέρος της κοινωνίας». 

Οσον αφορά στους αθλητικούς χώρους στην περιοχή της Καλαμάτας, είναι κοινή διαπίστωση πως έχουν παλιώσει και χρειάζεται να γίνουν πολλά στο μέλλον. Αναφορικά με τα Ατομα με Αναπηρία, γίνονται επαφές και μεταξύ των χώρων που θα επισκεφθούν οι εκπρόσωποι του σωματείου είναι και το κολυμβητήριο της πόλης, ώστε να γίνει ο χώρος αυτός –όπως και άλλοι-  προσβάσιμος σε κάθε συνάνθρωπό μας. 

Από τη μεριά του κέντρου αποκατάστασης «Διάπλαση», η επιστημονική διευθύντρια Αλεξάνδρα Καραβασίλη τονίζει πως και μελλοντικά, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που υπάρχουν θα υπάρξει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη υποστήριξη για την ανάπτυξη ανάλογων δραστηριοτήτων.  Στο αίτημά της δε, να βρουν τα μέλη του Συλλόγου λίγο χρόνο να παίξουν πινγκ – πονγκ  και με το προσωπικό του κέντρου αποκατάστασης, η απάντηση του κ. Λαζαρίδη είναι πως στόχος είναι να βρεθεί χρόνος για ακόμα περισσότερους, όλους όσοι θελήσουν να αθληθούν.

Κ.Δ.