Πέμπτη, 17 Μάρτιος 2016 13:08

ΣΤΙΒΟΣ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Βαλκανικά ρεκόρ ο Δούσης στη Ρουμανία

Γράφτηκε από τον

Σημαντικές διακρίσεις σε μια ακόμη διεθνή διοργάνωση είχε ο Παναγιώτης Δούσης.

Ο Μεσσήνιος δρομέας συμμετείχε στους Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου Βετεράνων που έγιναν στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας κατακτώντας δύο χρυσά μετάλλια και σπάζοντας ταυτόχρονα δύο Βαλκανικά ρεκόρ. 

Οι αγώνες έγιναν το Σαββατοκύριακο με την συμμετοχή αθλητών από 12 χώρες. Ο Δούσης, παρά το πρόσφατο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, παρουσιάστηκε ανεπηρέαστος στο στίβο και πήρε χρυσά μετάλλια στα 3 χιλιόμετρα τρέξιμο και στα 3 χιλιόμετρα βάδην, συντρίβοντας τα αντίστοιχα Βαλκανικά ρεκόρ. 

Ο Μεσσήνιος αθλητής δήλωσε: «Στην αφετηρία δεν κοιτάζω αν τρέχω μόνος ή αν έχω 5-10 αντιπάλους. Αντίπαλος για μένα είναι το χρονόμετρο. Στοχεύω πάντα ένα νέο ρεκόρ. Αμέσως μετά τον τερματισμό στο γήπεδο ανακοινώθηκαν από τα μεγάφωνα τα ρεκόρ. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές γιατί ήταν η καλύτερη διοργάνωσε που έχω συμμετέχει στο εξωτερικό».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δούσης είχε δηλωθεί εκπρόθεσμα από την Ελληνική Ομοσπονδία για τον αγώνα ανωμάλου δρόμου. Η οργανωτική επιτροπή δεν έκανε δεκτή την αίτηση του για συμμετοχή και τον παρέπεμψε στην Βαλκανική Ομοσπονδία, όπου όμως θα έπρεπε να καταβάλλει παράβολο 400 ευρώ, κάτι το οποίο και δεν δέχθηκε.