Πέμπτη, 24 Μάρτιος 2016 13:38

"ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ": Ακουσε τα προβλήματα, ετοιμάζει πρόταση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Γράφτηκε από τον
"ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ": Ακουσε τα προβλήματα, ετοιμάζει πρόταση για τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Στο επίκεντρο βρέθηκαν τα προβλήματα στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Καλαμάτας, στη ανοιχτή σύσκεψη που διοργάνωσε την Τρίτη στο ξενοδοχείο "Rex" η δημοτική παράταξη του Δήμου Καλαμάτας «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης,, καθώς και οι Στάθης Σταματόπουλος, Δημήτρης Φαββατάς και Γιώργος Ψυχογιάννης άκουσαν εκπροσώπους ενώσεων και ομάδων και κατέγραψαν τις ελλείψεις. Σκοπός, σύμφωνα με τον κ. Μάκαρη είναι να ετοιμάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα κατατεθεί τον Απρίλιο τόσο στο Δήμο Καλαμάτας, όσο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Ο κ. Σταματόπουλος παρατήρησε ότι στο δάνειο των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ του Δήμου Καλαμάτας δεν προβλέπονται αθλητικά έργα, παρά μόνο μεμονωμένες παρεμβάσεις, όπως το προπονητήριο στα Παλιάμπελα και ο χλοοτάπητας στο παλιό γήπεδο των Σφαγείων.  "Δεν μας πειράζει να πάρει τη δόξα ο δήμαρχος και αυτή η δημοτική αρχή, ας την πάρει. 

Να κάνει όμως κάτι γιατί υπάρχει μια μετέωρη κατάσταση", το σχετικό του σχόλιο. 

Στο χθεσινό κάλεσμα του συνδυασμού ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Γιάννης Κουτραφούρης, ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ Κώστας Βλάσσης και ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης.  Ο τελευταίος παρατήρησε ότι όλα τα γήπεδα στερούνται άδεια καταλληλότητας με εξαίρεση το Αθλητικό Κέντρο στον Κορδία. Σημείωσε ότι του χρόνου η Ενωση δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά στη ΔΕΗ και γι' αυτό ζητά τη βοήθεια του Δήμου, ώστε να βρεθεί η φόρμουλα που θα μπορεί να προχωρήσει αυτή η συνεργασία. Ο κ. Κουτραφούρης τόνισε το μεγάλο πρόβλημα λειτουργικότητας σε όλους τους χώρους, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Συζητάμε να γίνουμε Πολιτιστική Πρωτεύουσα και δεν έχουμε τουαλέτες". 

 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις από άλλους παράγοντες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ