Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013 17:24

Το σκάφος "Εύη" κατέκτησε για 2η φορά το Ράλι Ιονίου!

Γράφτηκε από τον
Το σκάφος "Εύη" κατέκτησε για 2η φορά το Ράλι Ιονίου!


Μια ακόμα τεράστια επιτυχία για το σκάφος Εύη – GRE 7, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδος που κατέκτησε για δεύτερη φορά
το Ράλι Ιονίου!

Η πρώτη ήταν το 2009 και η δεύτερη τώρα και είναι χαρακτηριστικό πως πρώτη φορά επαρχιακό σκάφος παίρνει δύο φορές το Ράλι Ιονίου! Ας δούμε πως μεταφέρουν τις εμπειρίες τους τα μέλη του πληρώματος του σκάφους Εύη – GRE 7 μέσα από το παρακάτω δελτίου τύπου: "Μια ακόμα τεράστια επιτυχία της Καλαμάτας μας, μιας πανέμορφης πόλης με πολλά φυσικά χαρίσματα, με Ιστιοπλοϊκή κουλτούρα, ναυταθλητισμό και ναυτική παράδοση.
Ποιοί άλλοι από τους συνήθεις υπόπτους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας... Οπως το 2009, έτσι και το 2013, τέσσερα χρόνια μετά επιστρέφουν, μαθημένοι στα δύσκολα και γεννημένοι νικητές, αναμετρόνται με πολλούς και δυνατούς αντιπάλους και κερδίζουν για δεύτερη φορά το Ράλι Ιονίου, γράφοντας το όνομα Εύη στην ιστορία, αφού για πρώτη φορά επαρχιακό σκάφος παίρνει δύο φορές το Ράλι Ιονίου!
Το Ράλι Ιονίου είναι μια διοργάνωση με μακρά ιστορία και ο - αριθμητικά - πλουσιότερος αγώνας της χώρας μας, αφού συμμετέχουν σ' αυτόν διαχρονικά τα περισσότερα σκάφη....Εξήντα σκάφη από την Ελλάδα και το εξωτερικό και 400 ιστιοπλόοι άνοιξαν πανιά στο 25ο Ράλι Ιονίου. Με 55 σκάφη στο διαγωνιστικό μέρος και τέσσερα επιτροπών (μαζί με ένα φουσκωτό) ήταν μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του φετινού καλοκαιριού.
Συμμετείχαν 18 Ελληνικοί Ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, ένας από τη Γερμανία, ένας από τη Σερβία, ένας από την Αυστραλία, δύο από τη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και ένα σκάφος από το Βέλγιο που παρακολούθησε τη διαδρομή χωρίς συμμετοχή στο διαγωνιστικό μέρος.
Συνολικά έγιναν 4 ιστιοδρομίες (Πάτρα - Μεσολόγγι, Μεσολόγγι - Σάμη, Σάμη - Ιθάκη και  Ιθάκη - Πρέβεζα), η πρώτη στις 5 Αυγούστου και η τελευταία στις 10 του μήνα.
Το σκάφος Ευη κέρδισε στην κατηγορία με τα πιο γρήγορα σκάφη – ΙΝΤ – του Ράλι Ιουνίου, με κυβερνήτη τον Κώστα Λημνιό και πλήρωμα, τους Μιχάλη Λίτσα, Τάσο Βλαχονικολό, Βίκυ Κουφού, Αννα Δαμουρά, Γιώργο Αλεξανδρόπουλο, Γεωργία Ξυδιά, Αντιγόνη Σινοπουλου, Αυγή Στρούμπου, Σίσσυ Αγγελοπούλου και Βαγγέλη Νικητέα.
Αναμείχθηκε η εμπειρία των παλιών, ο ενθουσιασμός των καινούργιων και το χρυσό κύπελλο αφιερώθηκε στον προπονητή και δάσκαλο Μιχάλη Λίτσα, ο οποίος χρόνια τώρα, εμπνέει, συσπειρώνει, διδάσκει αγωνιστικό ήθος και αξιοπρέπεια και μας φτάνει στην κορυφή, είτε είμαστε οι νικητές είτε είμαστε οι χαμένοι".