Δευτέρα, 19 Αύγουστος 2013 18:18

Με 16 συμμετοχές ο κολυμβητικός μαραθώνιος Καλαμάτα - Κορώνη

Γράφτηκε από τον

Με τη συμμετοχή 16 αθλητών και αθλητριών απ' όλο τον κόσμο θα διεξαχθεί φέτος ο κολυμβητικός μαραθώνιος Καλαμάτα - Κορώνη. Ενας αγώνας που μετρά πλέον 25 χρόνια και προβάλει το νομό. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 7 το πρωί μπροστά από τις εγκαταστάσεις του διοργανωτή Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.

Το βράδυ της ίδιας μέρας (9.30 μ.μ.) θα γίνουν οι απονομές στην Κορώνη από το Δήμο Πύλου Νέστορος. Οι αθλητές από Ατλαντικό, Απω Ανατολή και Αυστραλία θα αφιχθούν την Τετάρτη στην Κορώνη και θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο. Την επόμενη μέρα θα έρθουν και οι Ελληνες αθλητές, αλλά και αυτοί που θα ταξιδέψουν από Ευρώπη και Αφρική και όλοι μαζί θα μεταφερθούν στην Καλαμάτα όπου και θα διανυκτερεύσουν την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα. Την Παρασκευή στις 9.30 το βράδυ θα γίνει και η κλήρωση των αθλητών και συνοδευτικών σκαφών.
Με αφορμή αυτό το γεγονός οι διοργανωτές παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ. Ο πρόεδρος του Ομίλου Δημήτρης Κακαλίκας αφότου δικαιολόγησε την απουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Αλευρά και του δημάρχου Πύλου - Νέστορος Δ. Καφαντάρη, ευχαρίστησε τον κ. Αδαμόπουλο και τόνισε ότι: "Από τους 25 μαραθώνιους, έχω άμεση εμπλοκή στους 23 αγώνες και έχω το δικαίωμα να είμαι υπερήφανος που από ελληνικός αγώνας έγινε παγκόσμιος με μεγάλη εμβέλεια. Αν δείτε πόσους αθλητές αποκλείσαμε, που δήλωσαν μετά τους 16 και μάλιστα πρωταθλητές από Βραζιλία, ΗΠΑ,Καναδά, θα μείνετε με ανοιχτό το στόμα. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης τον Ορφανίδη για τα καλά του λόγια που έγραψε στη Νέα Ζηλανδία. Ευχαριστώ το Δήμο Καλαμάτας και Πύλου - Νέστορος, αλλά και Επιμελητήριο και εύχομαι να συνεχιστεί ο αγώνας".
Ο Γιάννης Αδαμόπουλος, πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας δήλωσε ότι: Ο Δήμος δεν θα μπορούσε να μην είναι αρωγός σ' αυτή την προσπάθεια και δίπλα στο ΝΟΚ. Είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση και παρότι οι καιροί θα είναι δύσκολοι, πιστεύω ότι θα έχει και πάλι επιτυχία".

Οι συμμετοχές στον αγώνα

Η Ισπανία, η Αργεντινή, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Ελλάδα είναι οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στον φετινό κολυμβητικό μαραθώνιο. Από ελληνικής πλευράς θα δώσουν το "παρών" οι Γιάννης Ορφανίδης, Γιάννης Πατσαρίνος, Τριαντάφυλλος Πετράκης, Κατερίνα Σιδηροπούλου και Σοφία Ψιλόλιγνου.
Την Αργεντινή θα εκπροσωπήσουν ο Ναντίρ Εντουάρντο Μπάκα Πουνέρο, ο Φερνάντο Ντάριο Τσιαραμέλα και η Μαρία Ανγκελες Ντε Σιμόν.  Από την Ισπανία είναι η Μαργαρίτα Αβίλα Σάντσεζ, ο Ράμσες Γκαβίντια, ο Ραμόν Ταράγκο και η Σελίνα Μορένο, ο Ιταλός Αλεσάντρο Τζουζέπε, οι Αυστριακοί Σάλε Σαβούτσκοβιτς, Μανφριντ Σπριντσβίσερ και ο γνωστός Ούγγρος Ατίλα Μανιόκι που έχει γράψει τη δική του ιστορία σ' αυτή τη διοργάνωση.