Δευτέρα, 09 Μάιος 2016 13:16

Η Μεσσήνη αγκάλιασε την πάλη - Επιτυχημένο το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
Η Μεσσήνη αγκάλιασε την πάλη - Επιτυχημένο το πανελλήνιο πρωτάθλημα

 

Για πρώτη φορά η Μεσσήνη φιλοξένησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων στην ελληνορωμαϊκή και στην ελευθέρα Πάλη και ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε το κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Την Παρασκευή και το Σάββατο οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της χώρας σε αυτές τις ηλικίες, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και κέρδιζαν το ζεστό χειροκρότημα, ενώ και οι ίδιοι έμειναν ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία.

Να σημειωθεί ότι οι πρωταθλητές θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα.  

Στους αγώνες που διοργάνωσε η  Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης σε συνεργασία με τον Δήμο Μεσσήνης και την περιφέρεια Πελοποννήσου, συμμετείχαν 150 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα, ενώ στη Μεσσηνία ήρθαν και 55 προπονητές, τεχνικοί από ξένες χώρες, ολυμπιονίκες, όπως η Βούλα Ζυγούρη και πολλοί πρωταθλητές. Το "παρών" έδωσε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Κώστας Θάνος, καθώς και ο πρώτος αντιπρόεδρος Κώστας Κολιτσόπουλος. 

Ακόμα μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλου.

Η διοργάνωση, σύμφωνα με τους ιθύνοντες, γνώρισε οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία και ανοίγει το δρόμο για μεγαλύτερες διοργανώσεις, αφού στόχος είναι να φιλοξενηθεί στη Μεσσήνη και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.  Ενας ακόμα στόχος είναι στις επόμενες διοργανώσεις να συμμετέχουν και αθλητές από τη Μεσσηνία. Γι' αυτό άλλωστε δημιουργήθηκε πρόσφατα ο Αθλητικός Παλαιστικός Σύλλογος Μεσσηνίας «Αριστόδημος», ο οποίος απευθύνεται σε παιδιά από όλο το νομό. 

Προπονητής είναι ο Βαλκανιονίκης Γιώργος Ευθυμιάδης.