Παρασκευή, 13 Μάιος 2016 15:32

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Επιτυχίες στο Μαραθώνα

Γράφτηκε από τον

 

Μια θέση στους «16» πήρε η 10χρονη αθλήτρια του Ομίλου Αντισφαίρισης Καλαμάτας Ξένια Τσάλτα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Juniors έως 10 ετών που έγινε στον Μαραθώνα. 

 

Με 2 νίκες και 1 ήττα κόντρα σε αθλήτριες από την Φιλοθέη, Περιστέρι και Λαμία βρέθηκε στην πρώτη θέση του ομίλου της και στην τελική φάση των "32" όπου και επικράτησε με 6-2 της αθλήτριας του Περιστερίου Μεγαλοοικονόμου. 

Σπουδαία ήταν επίσης η εμφάνιση της Θεοδώρας Σούμπλη, η οποία επίσης προκρίθηκε από την φάση των ομίλων στα νοκ άουτ παιχνίδια αλλά ηττήθηκε από την αθλήτρια του Ο.Α.Αθηνών Βαρελά με 6-2. Αξίζει να σημειωθεί πως μόνο άλλοι 2 σύλλογοι μπόρεσαν να πλασάρουν 2 αθλήτριες στην φάση των "32" όπως ο Ο.Α.Καλαμάτας, γεγονός που επιβραβεύει την πορεία που έχει χαράξει ο καλαματιανός σύλλογος την τελευταία τριετία, ξεπερνώντας μάλιστα σε απόδοση παραδοσιακές δυνάμεις των Αθηνών και Θεσσαλονίκης. 

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αγωνίσθηκαν επίσης οι εξής αθλητές: Κάτω των 10 ετών: Έκτορας Παπανικολάου (0-2), Διονύσης Μουτζούρης Δικαίος (1-2), Λυδία Ζέρβα (0-1).

 

Στα 14ρια η Αγγελική Κουλουμπού προκρίθηκε στον τελευταίο προκριματικό γύρο όπου γνώρισε την ήττα με 6-3 2-6 2-6 από την αθλήτρια Μαντανωνάκη (Ο.Α.Αθλητικής Παιδείας), ενώ στο πρώτο προκριματικό γύρο ηττήθηκαν οι Αναστάσης Πάστρας και Γιώργος Τσούκλερης.