Κυριακή, 26 Ιούνιος 2016 10:24

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ OPTIMIST: Ξεκινά στην Καλαμάτα η γιορτή της ιστιοπλοΐας

Γράφτηκε από τον
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ OPTIMIST: Ξεκινά στην Καλαμάτα η γιορτή της ιστιοπλοΐας

Το μέλλον της ιστιοπλοΐας θα… παρελάσει αυτές τις μέρες στο μεσσηνιακό κόλπο, καθώς από σήμερα Κυριακή έως τις 29 Ιουνίου η Καλαμάτα θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist (μέχρι 11 χρονών).

Μια  σημαντική διοργάνωση που θα φέρει στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πάνω από 250 παιδιά, ενώ ενώ μαζί με τους συνοδούς και τους επισκέπτες υπολογίζονται ότι θα βρεθούν 500 άτομα, τονώνοντας και την οικονομία. 

Γι' αυτό και ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας και ο Αίολος Καλαμάτας αποφάσισαν για μία ακόμα φορά να συνεργαστούν ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, έχοντας τη στήριξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. 

Παράλληλα με το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist, θα γίνουν και εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, οι οποίες μάλιστα είναι καινοτόμες, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί σε αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή γυμναστική, προβολή ταινίας (την οποία θα προλογίσει μάλιστα ο παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας Αντώνης Μπουγιούρης) , αγώνες τηλεκατευθυνόμενων ιστιοπλοϊκών σκαφών για τους 30 πρώτους της γενικής κατάταξης, δεξιώσεις, ενώ θα υπάρχει και ειδικό πλοιάριο που θα μεταφέρει κάθε μέρα τους θεατές που θέλουν να δουν από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών. 

Ακόμα σήμερα Κυριακή στις 8.30 το βράδυ θα γίνει η τελετή έναρξη στο λιμάνι της Καλαμάτας, με τη φιλαρμονική του Δήμου να δίνει το μουσικό τόνο, ενώ θα γίνει και έπαρση σημαίας.

Με άλλα λόγια πρόκειται για μια γιορτή της ιστιοπλοΐας και οι διοργανωτές  κάλεσαν τον κόσμο στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε στην αίθουσα "Παν. Φωτέας" στον 4ο όροφο του Διοικητηρίου Περιφέρειας Πελοποννήσου,  να την παρακολουθήσει και να ενισχύσει τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες. 

Η συνέντευξη Τύπου

"Είναι χαρά μας να φιλοξενήσουμε τόσους πολλούς αθλητές, συνοδούς, παράγοντες. Η περιφέρεια στηρίζει και χρηματοδοτεί αυτούς τους αγώνες, που είναι συνυφασμένοι με τα χαρακτηριστικά της Καλαμάτας. Πιστεύω ότι θα καθιερωθούν και καλούμε τους πολίτες να τους παρακολουθήσουν", τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη. 

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης έδωσε συγχαρητήρια σε ΝΟΚ και Αίολο γιατί κάνουν την Καλαμάτα κέντρο ναυταθλητικού τουρισμού και περιμένει την ανταπόκριση του κόσμου. 

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ και έφορος νοτιοδυτικής Ελλάδας (από το 1993 μέλος της Ε.Ι.Ο) Δημήτρης Κακαλίκας εκτίμησε ότι αυτό το πανελλήνιο κύπελλο θα είναι το καλύτερο από όσα έχουν γίνει και έδωσε συγχαρητήρια σε ΝΟΚ και Αίολο. Το ίδιο έκανε και η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα γιατί όπως είπε με αυτή τη διοργάνωση ενισχύουν τουριστικά την πόλη. Ο έφορος του τμήματος ιστιοπλοΐας του ΝΟΚ Χρήστος Τσάμης ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν (τοπικούς φορείς, επαγγελματίες) και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των αγώνων. 

Τέλος, ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής έκανε ιδιαίτερη μνεία στις επιτροπές των αγώνων, διότι όπως είπε "40 άτομα έχουν αφήσει τις δουλειές τους για να στηρίξουν τη διοργάνωση. Ευχαριστούμε επίσης και τις επιχειρήσεις". 

Το πρόγραμμα

Κυριακή 26 Ιουνίου

11 π.μ. - 8 μ.μ.: Προσκόμιση πρωτότυπων δηλώσεων (εγγραφή)

8.30 μ.μ.: Τελετή έναρξης - παρέλαση αθλητών

 

Δευτέρα 27 Ιουνίου

9 - 11 π.μ.: Προσκόμιση πρωτότυπων δηλώσεων (εγγραφή)

11 π.μ.: Γυμναστική αερόμπικ στην παραλία για όλους

1 μ.μ.: Εναρξη ιστιοδρομιών

7 μ.μ.: Παραδοσιακά τοπικά εδέσματα

8.30 μ.μ.:  Προβολή ταινίας "Τα παιδιά του Ανέμου", προλογίζει: Αντώνης Μπουγιούρης, παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας.

 

Τρίτη 28 Ιουνίου

9.30 π.μ.: Γυμναστική αερόμπικ στην παραλία για όλους

11 π.μ.: Εναρξη ιστιοδρομιών

Αγώνες τηλεκατευθυνόμενων ιστιοπλοϊκών σκαφών από τους 30 πρώτους της γενικής κατάταξης (δεν έχει οριστεί ακόμα η ώρα).

 

Τετάρτη 29 Ιουνίου

9.30 π.μ.: Γυμναστική αερόμπικ στην παραλία για όλους

11. π.μ.: Εναρξη ιστιοδρομιών

 

7 μ.μ.: Τελετή λήξης - απονομές