Δευτέρα, 27 Ιούνιος 2016 13:23

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ OPTIMIST: Εγινε χθες η τελετή έναρξης και σήμερα αρχίζει η δράση

Γράφτηκε από τον

Με μια λαμπρή τελετή έναρξης που έγινε χθες το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας ξεκίνησε το ιστιοπλοϊκό Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist.

Η σημαντική διοργάνωση έχει φέρει στην πόλη περίπου 250 αθλητές οι οποίοι παρέλασαν χθες στο λιμάνι στο πλαίσιο της τελετής έναρξης και από σήμερα μέχρι την Τετάρτη θα δείξουν τις ικανότητές τους στο θαλάσσιο στίβο.

Παρών στην χθεσινή τελετή ήταν και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, όπως φυσικά και οι πρόεδροι των διοργανωτών συλλόγων, ο Χάρης Βγενής του Αιόλου και ο Δημήτρης Κακαλίκας του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας. 

Οι δύο διοργανωτές όμιλοι έχουν τη στήριξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, του Δήμου Καλαμάτας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Παράλληλα με το Πανελλήνιο Κύπελλο Optimist, θα γίνουν και εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, οι οποίες μάλιστα είναι καινοτόμες, καθώς κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί σε αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρωινή γυμναστική, προβολή ταινίας (την οποία θα προλογίσει μάλιστα ο παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας Αντώνης Μπουγιούρης), αγώνες τηλεκατευθυνόμενων ιστιοπλοϊκών σκαφών για τους 30 πρώτους της γενικής κατάταξης, δεξιώσεις, ενώ θα υπάρχει και ειδικό πλοιάριο που θα μεταφέρει κάθε μέρα τους θεατές που θέλουν να δουν από κοντά τις προσπάθειες των παιδιών. 

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 27 Ιουνίου

9 - 11 π.μ.: Προσκόμιση πρωτότυπων δηλώσεων (εγγραφή)

11 π.μ.: Γυμναστική αερόμπικ στην παραλία για όλους

1 μ.μ.: Εναρξη ιστιοδρομιών

7 μ.μ.: Παραδοσιακά τοπικά εδέσματα

8.30 μ.μ.:  Προβολή ταινίας "Τα παιδιά του Ανέμου", προλογίζει: Αντώνης Μπουγιούρης, παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας.

Τρίτη 28 Ιουνίου

9.30 π.μ.: Γυμναστική αερόμπικ στην παραλία για όλους

11 π.μ.: Εναρξη ιστιοδρομιών

6 μ.μ.: Αγώνες τηλεκατευθυνόμενων ιστιοπλοϊκών σκαφών από τους 30 πρώτους της γενικής κατάταξης.

Τετάρτη 29 Ιουνίου

9.30 π.μ.: Γυμναστική αερόμπικ στην παραλία για όλους

11. π.μ.: Εναρξη ιστιοδρομιών

 

7 μ.μ.: Τελετή λήξης - απονομές