Δευτέρα, 18 Ιούλιος 2016 13:37

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Ο πρωταθλητής του μπιλιάρδου Αλέξανδρος Καζάκης στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

Στην Καλαμάτα βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο πρωταθλητής Ελλάδας στο 9μπαλο μπιλιάρδο Αλέξης Καζάκης για ολιγοήμερες διακοπές με φίλους.


Βέβαια στο διάστημα που θα βρίσκεται στην πόλη μας θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί, να "φορτίσει τις μπαταρίες" του και να προετοιμαστεί για τις επόμενες υποχρεώσεις του σε Ελλάδα, Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως.
Ο σπουδαίος Έλληνας πρωταθλητής αν και είναι 25 ετών, έχει καταφέρει να είναι ανάμεσα στους 3 καλύτερους Έλληνες αθλητές και στην Ευρώπη έχει καταταγεί 6ος βαθμολογικά. Από τις πιο σπουδαίες διακρίσεις του είναι η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιλιάρδου το 2015 στην Πορτογαλία.
Από τις επίσημες αγωνιστικές του υποχρεώσεις στην Καλαμάτα έχει αναπτύξει φιλία όχι μόνο με Καλαματιανούς αθλητές, αλλά και τους ιδιοκτήτες του "TOP Billiards", Γιώργο Κριαρά, Δημήτρη και Φραγκίσκο Κεράνη.
Συναντηθήκαμε μαζί του στην αίθουσα του "TOP Billiards" και είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε με σύντομη συνέντευξη μαζί του, στην οποία μας είπε για την παραμονή του στην πόλη μας, πως ξεκίνησε το μπιλιάρδο, τι τον έκανε να ασχοληθεί επαγγελματικά, καθώς επίσης και στα μελλοντικά του σχέδια.

(Στη φωτό ο Αλ. Καζάκης, αριστερά, με τους Δημήτρη και Φραγκίσκο Κεράνη, εκ των ιδιοκτητών του "TOP Billiards").


- Τι σε έφερε στην Καλαμάτα;

«Ερχομαι κάθε χρόνο στην Καλαμάτα από το 2010 για να δω φίλους που έχω γνωρίζει από τους αγώνες στο TOP Billiards, αλλά και από πανελλήνιες διοργανώσεις στις οποίες συμμετείχαν παιδιά από την Καλαμάτα.
Φυσικά έρχομαι για ξεκούραση, να δω για άλλη μια φορά την πανέμορφη πόλη, αλλά και να προπονηθώ σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της Ελλάδας. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά τον «TOP Billiards», που κάθε χρόνο με φιλοξενεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

- Που ξεκίνησε να παίζεις μπιλιάρδο;

«Ξεκίνησα σε αίθουσα μπιλιάρδου στη Γλυφάδα. Όμως εκεί που έμαθα πραγματικά να παίζω καλό μπιλιάρδο ήταν στο «Different», το οποίο ανήκε τότε στον πρωταθλητή Ελλάδας και τώρα συμπαίκτη μου στην Εθνική Ελλάδας Νίκο Οικονομόπουλο».

- Τι σε ώθησε να ασχοληθείς επαγγελματικά με το μπιλιάρδο;

«Αρχικά ξεκίνησα το μπιλιάρδο σαν χόμπι και όσο περνούσε ο καιρός μου άρεσε όλο και πιο πολύ σαν παιχνίδι, επειδή έβλεπα ότι βελτιωνόμουν γρήγορα. Αυτό με έκανε να ψάξω ακόμη περισσότερο το παιχνίδι και να γίνω ακόμη καλύτερος, αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα ασχοληθώ επαγγελματικά. Μετά από κάποιο διάστημα, όταν κατάλαβα ότι μπορώ να αντεπεξέλθω σε πανελλήνιο και παγκόσμιο επίπεδο, αποφάσισα να το δω πλέον πιο επαγγελματικά. Σε όλο αυτό με στήριξαν από την πρώτη στιγμή οι γονείς μου και οι φίλοι μου και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα».

- Σε τι φάση βρίσκεσαι αυτή την περίοδο, σε ότι αφορά τον αγωνιστικό κομμάτι;

«Ολοκλήρωσα τη στρατιωτική μου θητεία πριν από τρεις μήνες και πλέον έχω ξαναμπεί σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Συγκεκριμένα προετοιμάζομαι για το παγκόσμιο πρωτάθλημα 9μπαλου μπιλιάρδου, που θα γίνει στο Κατάρ στα τέλη του Ιουλίου. Μετά θα προετοιμαστώ για τη χρονιά όπου θα συμμετάσχω σε αρκετά διεθνή τουρνουά, τα οποία θα γίνουν σε όλο τον κόσμο».

- Ποιες είναι οι έως τώρα διακρίσεις σου και ποιοι είναι οι στόχοι σου από εδώ και πέρα;

«Η μεγαλύτερη μου διάκριση είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης το 2015 στην Πορτογαλία. Η δεύτερη μεγαλύτερη μου διάκριση ήταν με την Εθνική ομάδα το 2010, που κατακτήσαμε την 3η θέση στο παγκόσμιο ομαδικό πρωτάθλημα το οποίο είχε γίνει στο Αννόβερο της Γερμανίας με συμπαίκτες τους Νίκο Οικονομόπουλο, Βαγγέλη Βέττα και Αρη Δαμουλάκη. Ακόμη το 2015 πήρα το πανελλήνιο ομαδικό πρωτάθλημα με την ομάδα του dailys. Στην ομάδα έπαιζαν οι Γιάννης Βασσάλος, Βαγγέλης Κωβαίος, Αντώνης Μαλιχουτσάκης, Σπύρος Κατσούφρης και Λούκας Μεϊδάνης.
Εχω βγει δύο φορές δεύτερος σε Eurotour, που έγιναν στην Αυστρία το Μάϊο του 2014 και στην Ιταλία το Δεκέμβριο του 2015. Επίσης το 2015 είχα την καλύτερη ατομική διάκριση, παίρνοντας την 9η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 9μπαλου, το οποίο είχε γίνει στο Κατάρ. Το 2008 και το 2009 είχα βγει 3ος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, που είχαν γίνει και τις δύο χρονιές στη Γερμανία. Το 2010 είχα βγει 3ος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών που είχε διεξαχθεί στην Κροατία. Στην Ελλάδα έχω κερδίσει παρά πολλά τουρνουά  Open. Επίσης στην Ελλάδα είμαι ανάμεσα στους τρεις καλύτερους και στην Ευρώπη έχω φτάσει μέχρι και νούμερο 6 βαθμολογικά».

- Ποιοι είναι οι μελλοντικοί σου στόχοι;

«Οι στόχοι μου για το μέλλον είναι να συμμετάσχω σε όσο περισσότερα τουρνουά γίνεται στη Ελλάδα, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να παίξω όσο καλύτερα γίνεται και πιστεύω ότι οι διακρίσεις θα έρθουν».

- Εχεις κάποιον αθλητή μπιλιάρδου ως πρότυπο;

«Ως πρότυπο δεν είχα κανέναν, αλλά έβλεπα όλους τους αθλητές παγκόσμιας κλάσης και προσπαθούσα από τον καθένα να πάρω τα θετικά του στοιχεία. Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάθε παίκτης μπιλιάρδου, από το να έχει μόνο ένα πρότυπο».