Κυριακή, 21 Αύγουστος 2016 22:52

Η νέα ζωή της Μπάκα στις ΗΠΑ

Γράφτηκε από τον

Εδώ και δέκα μέρες η Βασιλική Μπάκα έχει μετακομίσει στη Βόρεια Καρολίνα, όπου θα περάσει τα επόμενα χρόνια της για σπουδές και κολύμπι. Η Kαλαματιανή κολυμβήτρια θα κάνει τη Δευτέρα την πρώτη επίσημη προπόνηση της σεζόν.

Στο πολιτειακό πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας τα μαθήματα έχουν ήδη αρχίσει για τη Βασιλική Μπάκα, που μετά το πρώτο δεκαήμερο στις ΗΠΑ, μίλησε στο Aquaplanet για αυτή τη νέα εμπειρία. «Η πόλη αν και μεγάλη είναι πολύ ήσυχη με πολύ πράσινο. Όλα είναι πολύ οργανωμένα, ενώ μου έκαναν εντύπωση οι εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου, που είναι πραγματικά πολύ καλές», τόνισε η νεαρή κολυμβήτρια, που έμεινε ενθουσιασμένη και από τη συμπεριφορά των ανθρώπων του πανεπιστημίου: «Είναι δίπλα στους μαθητές και αθλητές. Θέλουν να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό και γι’ αυτό βρίσκονται δίπλα μας». Ο αριθμός των φοιτητών είναι ασύλληπτος, καθώς ξεπερνά τις 34.000.

Πρωταρχικό μέλημα για την Μπάκα είναι βέβαια η προσαρμογή σε αυτή τη νέα καθημερινότητα, κάτι το οποίο δεν είναι απλό. «Η προσαρμογή είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο και υπομονή. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν χιλιάδες μαθητές και αθλητές, με αποτέλεσμα η ανταγωνιστικότητα να είναι στα ύψη», πρόσθεσε η Μπάκα.

Τα μαθήματα έχουν ήδη αρχίσει στο πανεπιστήμιο, ενώ πλησιάζει και η ώρα της πρώτης επίσημης προπόνησης. «Από την Τετάρτη άρχισαν τα μαθήματα, ενώ η πρώτη επίσημη προπόνηση είναι τη Δευτέρα», κατέληξε η 18χρονη κολυμβήτρια που επελέγη από το πανεπιστήμιο για να ενισχύσει την κολυμβητική του ομάδα στα αγωνίσματα του ελεύθερου.

Πηγή: aquaplanet.gr