Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 14:46

"ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ": Εντονη κριτική στο Δήμο για τις αθλητικές υποδομές

Γράφτηκε από τον
"ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΗΜΟΣ - ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ": Εντονη κριτική στο Δήμο για τις αθλητικές υποδομές

Το θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου που βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση, πρόκειται να επαναφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, η μείζων μειοψηφία.


Ασκώντας έντονη κριτική στη δημοτική αρχή που δε διεκδικεί και έχει βάλει σε δεύτερο πλάνο τον αθλητισμό, θα επιδιώξει να ωριμάσουν τα έργα, ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουν την υλοποίησή τους.
Αυτά τονίστηκαν χθες σε συνέντευξη Τύπου, στο Δημαρχείο της Αριστομένους.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μανώλης Μάκαρης ενημέρωσε ότι «θα υποβάλλουμε πάλι την πρότασή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να γίνει συζήτηση επί των αθλητικών υποδομών στην Καλαμάτα». Κι εξήγησε πως «θα φέρουμε πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τα έργα που πρέπει να ωριμάσουν και όλοι μαζί θα πιέσουμε για να υλοποιηθούν. Θα συμβάλουμε σε οποιαδήποτε θετική πρόταση».
Ο κ. Μάκαρης έκανε λόγο για «πλήρη απουσία οποιασδήποτε διεκδίκησης» κι επικρίνοντας τη δημοτική αρχή είπε ότι «δεν έχει καταθέσει καμία μελέτη στη ΓΓΑ και στην Περιφέρεια».
Ανέφερε ότι αθλητικές υποδομές δίνονται σε δήμους που διεκδικούν και μίλησε για ευκαιρίες που χάθηκαν για το Κολυμβητήριο, όπως ήταν το πρόγραμμα "Εξοικονομώ" για την ενεργειακή αναβάθμιση.
Είπε πως μόνο μικροεπεμβάσεις γίνονται, έκανε λόγο για ελλιπή αξιοποίηση προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού και ζήτησε ξανά «απινιδωτές σε όλα τα αθλητικά κέντρα του δήμου και να εκπαιδευτούν δημότες στη χρήση τους». Ανέφερε ότι στο Δημοτικό Στάδιο ο απινιδωτής είναι κλεισμένος στο ιατρείο και δεν έχει πρόσβαση στο κοινό.
Για το πανί της Τέντας παρατήρησε πως πρέπει να αλλαχθεί από δημοτικούς πόρους ή και από χορηγούς, γιατί είναι μείζον έργο.
Ο σύμβουλος της παράταξης Στάθης Σταματόπουλος επεσήμανε ότι το θέμα του αθλητισμού βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο για τη δημοτική αρχή.
Ως βάση της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο πρότεινε: Τη διεύρυνση του Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού με αθλητές και παλαίμαχους εγνωσμένου κύρους και αξίας. Κανονισμό λειτουργίας αθλητικών υποδομών - καθιέρωση κριτηρίων για αξιολόγηση σωματείων που θα αφορά τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Σύναψη προγραμματικών συμβάσεων με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Νέα αθλητικά γεγονότα. Εμφαση στη φύλαξη και αξιοποίηση των ανοιχτών αθλητικών χώρων των σχολείων. Καθιέρωση αθλητικής ταυτότητας και αναζήτηση πηγών χρηματοδότησης (πολιτιστικό τέλος).
Ο κ. Σταματόπουλος παρατήρησε ότι «είναι τραγική η κατάσταση στο παρκέ της Τέντας« και σημείωσε: «Εχει τελειώσει η ζωή του πανιού. Να αλλάξει και με ιδίους πόρους, είναι θέμα προτεραιότητας».