Τρίτη, 07 Φεβρουάριος 2017 12:37

Πλήθος βραβεύσεων στην κοπή πίτας του Αίολου

Γράφτηκε από τον

 

Σε μια ωραία εκδήλωση που έγινε την Κυριακή το μεσημέρι στο "Elite" ο Αίολος Καλαμάτας έκοψε την πίτα του. Παράλληλα βράβευσε τους αθλητές του για την επιτυχίες τους το 2016 ενώ ο πρόεδρος Χάρης Βγενής εξέφρασε την αισιοδοξία του για δημιουργία νέων ναυταθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη το 2017, μια χρονιά που από αγωνιστικής πλευράς αναμένεται εξ' ίσου γεμάτη για τον Καλαματιανό σύλλογο. 

Ο Στάθης Καρέλιας, ως κύριος χορηγός του Αιόλου, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι πετυχημένη όπως και η προηγούμενη ενώ ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Νίκος Μπασακίδης μετέφερε την διαβεβαίωση του δημάρχο Παναγιώτη Νίκα πως η Καλαμάτα θα αποκτήσει σύγχρονες ναυταθλητικές εγκαταστάσεις. Συγχαρητήρια στον Αίολο για την προσφορά του στον αθλητισμό έδωσε και η Αντωνία Μπούζα που εκπροσώπησε την Περιφέρεια. Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί και κέρδισε τα δώρα που αντιστοιχούσαν ήταν ο νεαρός αθλητής Στέφανος Γεννάτος.

Ο Χάρης Βγενής αναφέρθηκε στις επιτυχίες του συλλόγου το 2016, ευχαρίστησε την οικογένεια Καρέλια για την στήριξη όπως και το Ίδρυμα "Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου", το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα και θετικά στο αίτημα του Συλλόγου για παροχή αθλητικού υλικού καθώς και όλους τους "εργάτες" οι οποίοι στηρίζουν τη λειτουργία του Συλλόγου

Στάθηκε στις πετυχημένες διοργανώσεις του 2016 και επισήμανε πως είχαν αποτέλεσμα να εμπιστευθεί η Ε.Ι.Ο. και τη διοργάνωση του Περιφερειακού πρωταθλήματος για το έτος 2017 σε συνεργασία με το ΝΟΚ.

Φυσικά αναφέρθηκε και στο θέμα της δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων τονίζοντας: "Θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα το οποίο θα ανοίξει προσεχώς και δεν είναι άλλο από τη δημιουργία Ναυταθλητικού κέντρου. Ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας, το οποίο μέσα από την επικαιροποίησή του MASTER PLAN του Λιμένα Καλαμάτας και την ένταξη της πόλης μας στο πρόγραμμα: "Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη" μπορεί να επιτευχθεί, αρκεί όλοι μας να έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο στο αύριο, να δούμε πως μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τις καλύτερες συνθήκες για να γνωρίσουν τη θάλασσα και το ναυταθλητισμό μακριά από κακές συνήθειες οι οποίες αποπροσανατολίζουν τον άνθρωπο.

Ο Σύλλογός μας ήδη συμμετείχε στη διαβούλευση και έχει καταθέσει προσχέδια μελέτης για το πως πρέπει να είναι μια εγκατάσταση η οποία να εξυπηρετεί απόλυτα τα αθλήματα της θάλασσας, την οποία ελπίζουμε μέσα από διάλογο και συνεννόηση να χρησιμοποιήσουν οι αρμόδιοι μελετητές ως βάση για το καλύτερο αποτέλεσμα".

Ποιοι βραβεύθηκαν

Αρχικά βραβεύθηκε ο κεντρικός χορηγός του συλλόγου Ευστάθιος Καρέλιας. Ακολούθησε βράβευση του Ιδρύματος "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος για την δωρεά ενός σκάφους optimist. Βραβεύθηκε επίσης ο αθλητής της εθνικής ομάδας optimist Παναγιώτης Οικονομόπουλος για την συμμετοχή του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα. Ήταν επίσης 3ος νικητής στο περιφερειακό optimist στην κατηγορία αγοριών, συμμετείχε στην προεθνική ομάδα optimist και στο πανελλήνιο optimist. 

Βραβεύθηκε ο Χρήστος Μάλλιος που ήταν 1ος νικητής στο περιφερειακό optimist στην κατηγορία αγοριών, συμμετείχε στην προεθνική ομάδα optimist και στο πανελλήνιο optimist. Ο Δημήτρης Βραχάτης βραβεύθηκε καθώς ήταν 1ος νικητής στο περιφερειακό laser 4,7 και για την συμμετοχή του στην προεθνική laser 4,7.

O Παναγιώτης Ηλιόπουλος βραβεύθηκε καθώς ήταν 3ος νικητής στο πανελλήνιο στην κατηγορία europe, 2ος νικητής στο περιφερειακό laser 4,7 και συμμετείχε στην προεθνική laser 4.7.

Ο Στάθης Πίσπας βραβεύθηκε καθώς ήταν 3ος νικητής πανελληνίου  στην κατηγορία bug, συμμετείχε στο πανελλήνιο laser 4,7 και στο περιφερειακό laser 4.7

O Γιάννης Γιαννόπουλος για την συμμετοχή του στο περιφερειακό, για την συμμετοχή του στην προεθνική optimist και για την συμμετοχή του στο πανελλήνιο optimist. Ο Τάσος Μάλλιος για την συμμετοχή του στο περιφερειακό optimist και για την συμμετοχή του στο πανελλήνιο optimist.

Ο Αναστάσης Γκόνης για την συμμετοχή στο περιφερειακό optimist και για την συμμετοχή του στο πανελλήνιο optimist. Ο Γιώργος Καρέλιας για την συμμετοχή του στο περιφερειακό optimist. Ο Αναστάσης Πάτρας για την συμμετοχή του στο περιφερειακό optimist. Ο Ανδρέας Καρέλιας για την συμμετοχή του στο περιφερειακό optimist και την συμμετοχή του στο πανελλήνιο 11χρονων optimist.

Οι Γιώργος Οικονομόπουλος, Στέφανος Γεννάτος και Στέφανος Ξεροβάσιλας για την συμμετοχή τους στο πανελλήνιο 11χρονων optimist. Ο Μάριος Κωστάκης για την συμμετοχή του στο περιφερειακό laser 4,7. 

Ο Κώστας Ηλιόπουλος για την συμμετοχή του στο πανελλήνιο laser 4,7 και στο περιφερειακό πρωτάθλημα laser 4.7.

Ακολούθησε απονομή για την 17η Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Νοτίου Ελλάδας. Στην τρίτη θέση ήταν το σκάφος Τόλμη με κυβερνήτη τον Γιάννη Σαραντόπουλο και πλήρωμα τους Μάρθα Σινάπη, Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Κώστα Λημνιό, Βίλη Κουφού, Κυριάκο Μπρέγιαννη. 

Στην δεύτερη θέση ήταν το σκάφος Blue Line Free Motion με κυβερνήτη τον Γιώργο Δρακόπουλο και πλήρωμα τους Ιωάννα Σιψά, Ντίνο Χρυσομάλλη, Αντώνη Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Πατσαμάνη, Βαγγέλη Ανδριανόπουλο και Παναγιώτη Σπανό. 

Στην πρώτη θέση ήταν το σκάφος Σπύρος Κωστόπουλος με κυβερνήτη τον Επαμεινώνδα Σκαρπαλέζο και πλήρωμα τους Φάνη Παναγιωτόπουλο, Βασίλη Τσαγκλή, Ρεβέκκα Σκαρπαλέζου, Δημήτρη Ηλιόπουλο, Κώστα Μαθιόπουλο και Ελένη Μανουσέα. 

Ακολούθησε η απονομή για τον αγώνα Ακρίτας 2016. Στην τρίτη θέση ήταν το σκάφος Σπύρος Κωστόπουλος, στην δεύτερη το σκάφος Τόλμη και στην πρώτη το σκάφος Elmesky με κυβερνήτη τον Βαγγέλη Αναγνωσταρά και πλήρωμα τους Δημήτρη Αλεφαντζη, Νικήτα Κατσά και Γιώργο Πλεμμενόπουλο. 

Βραβεύθηκε το σκάφος Blue Line που εκπροσώπησε το σύλλογο σε διεθνείς διοργανώσεις, με την 5η θέση στο Πανευρωπαϊκό αλλά και την 2η θέση στο Κύπελλο Βορείου Αιγαίου. Πήρε επίσης την πρώτη θέση στο ranking list της περιφέρειας. 

Η σχολή του συλλόγου που συμμετείχε στο sailing training cup, ένα αγώνα που συμμετέχουν σχολές από όλη την Ελλάδα. Κατέκτησε μάλιστα την 1η θέση! Οι μαθητές που συμμετείχαν είναι οι Σοφία Ζαχαροπούλου, Ίρις Ζαρκάδα - Lagneveld, Ιωάννα Σπυροπούλου, Γιώργος Ρεϊτζόπουλος, Βασίλης Τσαγκλής, Χρήστος Καλαβρυτινός, 

Ελένη Κατσιγιάννη ενώ την αποστολή συνόδευσε ο Γιώργος Δρακόπουλος. 

Πλακέτες δόθηκαν σε σκάφη που συμμετείχαν σε αγώνες του Αιόλου. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν τα σκάφη Σπύρος Κωστόπουλος με κυβερνήτη τον Επαμεινώνδα Σκαρπαλέζο, Έλληνας με κυβερνήτη τον Χαρίλαο Φερλε, Τόλμη με Γιάννη Σαραντόπουλο, Three Feathers με Γιάννη Πατσαμάνη, Elmesky με Ευάγγελο Αναγνωσταρά, Fidel με Δημήρτη Αλεφαντή, Μακεδών με Μιχάλη Χαϊντε, Hibiscus με Γιάννη Αδαμόπουλο, Ilioxari με Παναγιώτη Χαρίτο, Βlue Line με Γιώργο Δρακόπουλο και Κουρτουμάνια με Νίκο Μαυροειδή. 

Απονεμήθηκαν τα πτυχία στους απόφοιτους τηςσχολής ανοικτής θαλάσσης που ήταν οι Κυριάκος Εμιρζάς, Γιώργος Κατσαρός, Χρήστος Λαγογιάννης, Σταύρος Λαζαρακόπουλος, Ιωάννης Τζαιλέας, Παύλος Χριστόπουλος, Ανθή Δαμασκου, Δημήτρης Βίγκος, Νικήτας Δημόπουλος, Μαριαγγελα Κουτίβα, Αγγελος Σαχπάζης, Γιώργος Σπίνος, Παναγιώτης Τούλας, Παντελής Ελπίδης, Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος, Γιώργος Μάλαμας, Ανθούσα Ενγκέλ - Παναγιώτου, Μελίνα Ράλλη, Βασίλης Αριστοτέλους, Μελίνα Μητροπούλου. Τιμήθηκε επίσης η Τάνια Κανελλοπούλου. 

Τις απονομές έκαναν ο πρώην πρόεδρος του Αιόλου Παναγιώτης Δρακόπουλος, ο πρόεδρος του Αιόλου Χάρης Βγενής, ο Στάθης Καρέλιας, η Σύλβια Καρέλια, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, η Αντωνία Μπούζα ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, ο επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας Θοδωρής Μπρεδήμας, ο επικεφαλής της παράταξης "Νέο Επιμελητήριο" Γιώργος Γκούμας, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας, ο αντιπρόεδρος του ΝΟΚ Γιάννης Αδαμόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Γυφτέας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη πάτερ Περικλής, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου, ο γλύπτης Γιάννης Γκούζος που επιμελήθηκε τα έπαθλα ανοικτής θαλάσσης, ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο εκπρόσωπος του Ακρίτα Καλαμάτας Πέτρος Παπαδόπουλος, η πρόεδρος δημοτικής κοινότητας Καλαμάτας Τασούλα Φίφα, το μέλος του δ.σ. του Λιμενικού Ταμείου Αθανασία Ξανθάκη και ο Χρήστος Κορομηλάς από το Σύλλογο Τριτέκνων.