Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 19:18

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: "Συνεχίζουμε μαζί και το 2017..." - Ο σύλλογος "ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ" και το τουρνουά "Αρχαία Μεσσήνη Open" (vid-pics)

Γράφτηκε από τον
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: "Συνεχίζουμε μαζί και το 2017..." - Ο σύλλογος "ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ" και το τουρνουά "Αρχαία Μεσσήνη Open" (vid-pics)

Για 12η συνεχή χρονιά ήταν όλοι εκεί, όλοι δίπλα στον Γιώργο Λαζαρίδη στην εκδήλωση απολογισμού του που έγινε την Δευτέρα το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου "Elite".

"Αυτή η εκδήλωση είναι το εφαλτήριο για την επίτευξη ακόμη πιο μεγάλων στόχων, σας θεωρώ όλους ομάδα μου, μαζί βαδίζουμε", τόνισε ο αθλητής του τένις με αμαξίδιο προς τους φίλους, υποστηρικτές και φορείς που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του παραλιακού ξενοδοχείου δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την στήριξη τους στον καλαματιανό πρωταθλητή. 

Στην όμορφη εκδήλωση έγινε αναφορά στα πεπραγμένα του 2016, τις συμμετοχές σε τουρνουά και τις άλλες δράσεις σε κοινωνικό επίπεδο του Γιώργου Λαζαρίδη, αλλά και στους στόχους που υπάρχουν το 2017.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ που έκλεισε δύο χρόνια ζωής και στο επιτυχημένο τουρνουά τένις με αμαξίδιο "Ancient Messene Open" που έγινε τον Οκτώβριο στο "Buca Beach" στην Ανάληψη.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Παντές, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Οικονομάκου και ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης.

Ο κ. Νίκας επισήμανε πως ως άνθρωποι, ως πόλη και ως κοινωνία χρωστάμε στον Γιώργο Λαζαρίδη γιατί μας δείχνει πως αξία έχει η ψυχή και το πνεύμα, πως δεν υπάρχουν ανθρώπινα όρια και γιατί προβάλει την πόλη όσο κανένας στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

"Αποτελείς παράδειγμα και δάσκαλο στις μεγάλες δυσκολίες της ζωής, να' σαι καλά και να μας καθοδηγείς", σημείωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας και έκανε γνωστό πως ψηφίστηκε κονδύλι ύψους 120 χιλιάδων ευρώ για βελτίωση γηπέδων ΑμεΑ, για καλύτερη προσβασιμότητα στην πόλη και άλλες πολιτιστικές δράσεις, επισημαίνοντας πως όλα όσα έχουν πει με τον Γιώργο θα γίνουν μέσα στο 2017.

Η Πωλίνα Φωτοπούλου αναφέρθηκε στην αγωνιστική παρουσία του καλαματιανού πρωταθλητή, τονίζοντας πως το 2016 συμμετείχε σε 13 τουρνουά, φτάνοντας τέσσερις φορές σε τελικούς στο μονό και κατακτώντας δύο πρωτιές, ενώ στο διπλό έφτασε σε 9 τελικούς και κατέκτησε τους πέντε.

Σημαντικότερη στιγμή ήταν η πρώτη θέση στα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος με την εθνική ομάδα και η συμμετοχή στα τελικά του Τόκιο.

Επίσης επισκέφτηκε έξι σχολεία στη Μεσσηνία και ένα στην Αθήνα, μιλώντας με τα παιδιά για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία και τις αγωνιστικές του επιδιώξεις.

Για το 2017 στόχος είναι η συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερα τουρνουά και αρχή θα γίνει στα μέσα Μαρτίου με ένα τουρνουά στην Πορτογαλία.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γραμματέας του ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, Αριστομένης Νικολόπουλος σημειώνοντας πως στόχος είναι η Καλαμάτα να γίνει η πρώτη πόλη σε προσβασιμότητα στην Ελλάδα και στάθηκε στο πρώτο μετάλλιο του συλλόγου, που ήταν η 2η θέση του Γιώργου Λαζαρίδη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις με αμαξίδιο.

Σημαντικό κομμάτι τις εκδήλωσης ανήκε στο επιτυχημένο τουρνουά "Ancient Messene Open", με τον φίλο του Γιώργου Αριστοτέλη Κορομηλά να αναφέρει πως πήραν μέρος 40 αθλητές του τένις με αμαξίδιο από 10 χώρες και πως το κόστος ήταν 21.000 ευρώ.

Το 2ο τουρνουά έχει προγραμματιστεί για τις 2 Νοεμβρίου 2017 και οι υπολογισμοί που γίνονται είναι για παρουσία 60 αθλητών.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του δημοσιογράφου του Αlpha και φίλου του Γιώργου, Σπύρου Χαριτάτου που ήρθε από την Αθήνα για την εκδήλωση. Ο κ. Χαριτάτος είπε πως πρέπει να στηριχθεί τώρα ο Γιώργος Λαζαρίδης, που δεν συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Τον χαρακτήρισε "άτομο ειδικών ευκαιριών" και είπε πως πρέπει η πόλη και οι φορείς να τον εκμεταλλευτούν και οι χορηγοί να τον στηρίξουν.

Επίσης πρότεινε το επόμενο διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο να γίνει στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, όπου θα έχει σαφώς μεγαλύτερη προβολή και ενδιαφέρον από τον κόσμο.

Το... φινάλε της εκδήλωσης ανήκε στον οικοδεσπότη που συγκινημένος ευχαρίστησε άπαντες για την αγάπη και την στήριξη τους στην προσπάθεια του εντός και εκτός γηπέδων.

Ο Γιώγργος Λαζαρίδης τόνισε πικραμένος πως μικρές λεπτομέρειες τον άφησαν το 2016 εκτός του μεγάλου του στόχου, την συμμετοχή στην Παραολυμπιάδα του Ρίο, όμως δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθεια.

Εκανε ειδική αναφορά σε τέσσερις ανθρώπους που είναι δίπλα του, τον προπονητή του Ανδρέα Νίκα, την γυμνάστρια του Χριστίνα Πανταζοπούλου, τον ψυχολόγο και κουμπάρο του Αρη Νικολόπουλο και την διατροφολόγο του Αριστέα Γαζούλη.

Και φυσικά ευχαρίστησε τους πολυάριθμους χορηγούς του που τον βοηθούν υλικά και όχι μόνο. Κλείνοντας επισήμανε πως ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο 2ο τουρνουά της Αρχαίας Μεσσήνης, ενώ σημείωσε πως θα συνεχίσει να δίνει το παρών σε σχολεία γιατί "τα παιδιά μου δίνουν δύναμη".