Παρασκευή, 03 Μάρτιος 2017 13:59

Στην Καλαμάτα το μέλλον της ιστιοπλοΐας (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μια ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση αρχίζει σήμερα στην Καλαμάτα.

Ο λόγος για το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νοτιοδυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων στην ιστιοπλοΐα το οποίο θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο Μεσσηνιακό κόλπο.

Στην διοργάνωση θα συμμετέχουν περισσότεροι από 150 αθλητές από 20 συλλόγους ενώ από πλευράς Μεσσηνίας θα αγωνιστούν στις κατηγορίες optimist και laser αθλητές από τον Αίολο Καλαμάτας, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας και τον ΝΑΣ Πύλου Νέστωρ. 

Σήμερα οι ιστιοδρομίες θα ξεκινήσουν στις 12 μ. ενώ αύριο και την Κυριακή στις 11 π.μ.

Οι αθλητές είναι ηλικίας 7-17 ετών και έχουν ισχυρό κίνητρο καθώς μέσω των αγώνων θα διεκδικήσουν μια θέση στην προεθνική ομάδα. 

Ο καλός καιρός και η οργανωτική εμπειρία που υπάρχει κάνουν τους διοργανωτές να αισιοδοξούν για μια ακόμη πετυχημένη διοργάνωση. 

Χθες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΝΟΚ όπου αναφέρθηκαν στην σημαντική διοργάνωση που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη μας. 

Ο πρόεδρος του ΝΟΚ Δημήτρης Κακαλίκας, που έδωσε το παρών ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, τόνισε: "Είναι η 3η χρονιά που ο Αίολος και ο ΝΟΚ διοργανώνουν τους αγώνες και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Η Ομοσπονδία τους εμπιστεύεται και είναι σίγουρη πως θα έχουν επιτυχία και αυτή τη φορά. Ο στόχος είναι στο μέλλον να γίνει κάτι άλλο εδώ, σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο".

Ο έφορος τριγώνου του ΝΟΚ Χρήστος Τσάμης από την πλευρά του σημείωσε: "Από τους αγώνες αυτούς θα προκύψουν οι προκρίσεις για την προεθνική ομάδα. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία που μας τους ανέθεσε για τρίτη συνεχόμενη φορά καθώς και τον Δήμο με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την πολύ σημαντική στήριξη. Έχουμε την τεχνογνωσία από τα προηγούμενα χρόνια ώστε να έχουμε πετυχημένους αγώνες. Ο Μεσσηνιακός κόλπος θα φορέσει τα γιορτινά του με παιδιά 7-17 ετών που θα διεκδικήσουν μια θέση στην προεθνική ομάδα. Στόχος είναι στο μέλλον να διοργανώσουμε ένα διεθνή αγώνα".

Ο πρόεδρος του Αιόλου Χάρης Βγενής στάθηκε στις προσπάθειες των μελών των δύο συλλόγων: "Ευχαριστούμε τα 40 άτομα - μέλη των δύο συλλόγων που θα αφιερώσουν 3 μέρες ώστε να στελεχώσουν τις επιτροπές και να πάνε όλα καλά. Περίπου 300 άνθρωποι θα βρεθούν για 4 μέρες στην πόλη μας".

* Επιμέλεια βίντεο: DroneGr