Σάββατο, 04 Μάρτιος 2017 19:04

ΚΑΡΑΤΕ: Ολα έτοιμα για το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας

Γράφτηκε από τον

 Λίγες μέρες έμειναν για το Κύπελλο Νοτίου Ελλάδας Καράτε Εγχρώμων Ζωνών το οποίο θα διεξαχθεί στην Τέντα το Σάββατο 11 Μαρτίου.

Διοργανωτές θα είναι οι δύο σύλλογοι της πόλης, ο Αθλητικός Σύλλογος Karate «Ling Sung» Καλαμάτας και ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε στους οποίους ανατέθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία η διοργάνωση στην οποία θα συμμετέχουν περισσότεροι από 500 αθλητές και θα φιλοξενήσει στην πόλη περίπου 2.500 ανθρώπους.

Το καράτε είχε πολλά χρόνια να φέρει στην Καλαμάτα μια τόσο μεγάλη διοργάνωση ωστόσο οι συντελεστές των αγώνων θεωρούν ότι αφενός όλα θα πάνε καλά οργανωτικά και αφετέρου ότι το θέαμα και το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο θα αποζημιώσουν τον κόσμο που θα βρεθεί το άλλο Σάββατο στην Τέντα.

Χθες οι εκπρόσωποι των δύο Μεσσηνιακών συλλόγων, της Ομοσπονδίας και του Δήμου Καλαμάτας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου τονίστηκε ότι όλα είναι έτοιμα για μια σπουδαία διοργάνωση.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης μεταξύ άλλων τόνισε: "Με χαρά η Καλαμάτα υποδέχεται το Κύπελλο Ν. Ελλάδας στο Ολυμπιακό άθλημα του καράτε. Η Ομοσπονδία αναγνώρισε τις προσπάθειες των ανθρώπων των δύο συλλόγων της Καλαμάτας και επιβράβευσε την ικανότητα τους να προάγουν το άθλημα. Η επιλογή της δείχνει ότι έχουμε τις υποδομές και τους ανθρώπους για να κάνουμε μεγάλους αγώνες. Συγχαρητήρια στους δύο συλλόγους της Καλαμάτας". 

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Ευστράτιος Νικολούδης προανήγγειλε την ανάθεση και άλλης διοργάνωσης στην Καλαμάτα: "Όλοι θα προσπαθήσουμε ώστε να απολαύσουμε ένα υπέροχο κύπελλο, να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και να προάγουμε και τον αθλητικό τουρισμό της Καλαμάτας. Η εισήγηση μου στην Ομοσπονδία θα είναι η Καλαμάτα να φιλοξενεί συχνά μεγάλους αγώνες", τόνισε ο κ. Νικολούδης που συνεχάρη όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης για τις προσπάθειες τους. 

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Karate «Ling Sung» Καλαμάτας Πάνος Αδαλόπουλος δεν ξέχασε τους εθελοντές: "Ευχαριστώ το Δήμο για την στήριξη και τους εθελοντές που θα βοηθήσουν να γίνουν οι αγώνες. Αγωνιστικά, οι δύο σύλλογοι της Καλαμάτας πάντα είναι στις πρώτες θέσεις. Θα είναι αξιόλογοι αγώνες και πρέπει να τους παρακολουθήσει ο κόσμος". 

Ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Καράτε Αντώνης Γιουρτούμας περιμένει μια σπουδαία διοργάνωση: "Από την πλευρά μας έχουμε κάνει ότι είναι δυνατό για να γίνουν οι αγώνες όπως πρέπει και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα, το οποίο θα το κρίνει ο κόσμος".

Ο προπονητής του Αθλητικού Συλλόγου Karate «Ling Sung» Καλαμάτας Βασίλης Μπεσσής κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει την Τέντα υποσχόμενος ωραίο θέαμα: "Καλώ τον κόσμο στην Τέντα να δει τους αγώνες και είμαι σίγουρος ότι το επίπεδο θα είναι υψηλό. Έχουμε στόχο να συγκεντρώσουμε τα καλύτερα αποτελέσματα εν όψει και του 2020 όπου το καράτε θα πάρει για πρώτη φορά μέρος σε Ολυμπιάδα".

Ο προπονητής του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Καράτε Ευάγγελος Μπούρας σημείωσε πως στην Τέντα θα αγωνιστούν κάποιοι αθλητές που το 2020 θα αγωνιστούν στην Ολυμπιάδα: "Είναι κάτι μοναδικό για την πόλη και καλώ τον κόσμο να δει τους αγώνες. Θα αγωνιστούν αθλητές που ίσως δούμε στο μέλλον σε Ολυμπιακούς αγώνες αλλά και νεαροί αθλητές που θα συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αγώνες".

Ο προπονητής του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Καράτε Γιάννης Μπούρας στάθηκε στην ανάγκη δημιουργίας εγκαταστάσεων ώστε να υπάρχει δυνατότητα να φιλοξενηθούν ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις: "Πριν χρόνια είχαμε προσπαθήσει να φέρουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Καλαμάτα αλλά δεν είχαμε τις υποδομές. Έχουν γίνει πολλά αλλά χρειάζονται να γίνουν και άλλα όσον αφορά τις υποδομές, για να μπορούμε να κάνουμε κάτι μεγάλο".

Τέλος, ο πρόεδρος διαιτησίας Ν. Ελλάδας και επί σειρά ετών προπονητής του Παμμεσσηνιακού Αθλητικού Συλλόγου Καράτε Ευθύμιος Μπούρας σημείωσε πως οι διοργανωτές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό για να δούμε πετυχημένους αγώνες: "Προσπαθούμε να διοργανώσουμε ότι καλύτερο γίνεται στην πόλη μας και να γνωρίσει ο κόσμος την όμορφη φιλοσοφία του καράτε. Θα είμαστε εκεί από το πρωί μέχρι το βράδυ για να πάνε όλα καλά".