Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 12:08

Η Καλαμάτα έτρεξε για τη Μυρτώ

Γράφτηκε από τον

Η Καλαμάτα έτρεξε χθες για τη Μυρτώ! Oι αγώνες σκυταλοδρομίας με την ονομασία "Messinia Street Relays" ήταν αφιερωμένοι στον αγώνα που δίνει η Μυρτώ μετά την προ πέντε ετών περιπέτεια της στην Πάρο, με τον Ακρίτα Καλαμάτας να παίρνει μια πρωτοβουλία την οποία αγκάλιασε ο κόσμος της πόλης. 

Πάνω από 1.000 μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν χθες στο "Elite City Resort" και έτρεξαν στους αγώνες, που πάνω από όλα είχαν κοινωνικό χαρακτήρα και έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης. 

Το "παρών" έδωσαν και δύο σπουδαίες Ελληνίδες Ολυμπιονίκες, η Νίκη Μπακογιάννη και η Μιρέλα Μανιάνι ενώ οι διοργανωτές είχαν εξασφαλίσει και μια συσκευή οξυγόνου την οποία παρέδωσε στην Μυρτώ και την μητέρα της ο ιδιοκτήτης του "Elite City Resort" Νικήτας Κάρτσωνας.

Στον αγώνα έδωσε το "παρών" και η συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου που τόνισε μάλιστα ότι θα γράψει βιβλίο και για την Μυρτώ!

Ο έφορος του Ακρίτα και πρωτεργάτης της εκδήλωσης Πέτρος Παπαδόπουλος ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στην διοργάνωση, που στο καθαρά αγωνιστικό μέρος περιελάμβανε σκυταλοδρομίες 50, 100, 500, 1.000 και 2.000 μέτρων.

Τέλος, οι διοργανωτές βράβευσαν τέσσερις Μεσσηνίους αθλητές τον Τάκη Λαγοπάτη από την κολύμβηση, τη Λιάνα Λιούτα από τη ρυθμική γυμναστική, τον Πέτρο Νοέα από το μπάσκετ και τη Νίκη Καραχάλιου από το βόλεϊ.