Σάββατο, 06 Μάιος 2017 10:21

Το… αύριο της πάλης σήμερα στη Μεσσήνη - 300 συμμετοχές στο Πανελλήνιο Παμπαίδων - Παγκορασίδων

Γράφτηκε από τον

 

Στη Μεσσήνη θα βρίσκεται σήμερα το αύριο της Ελληνικής πάλης. Οι τελικοί αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος ελληνορωμαϊκής και ελευθέρας πάλης παμπαίδων - παγκορασίδων θα φιλοξενηθούν στο Κλειστό της Μεσσήνης με την συμμετοχή περίπου 300 αθλητών και αθλητριών από 60 συλλόγους της χώρας.

Μια μεγάλη διοργάνωση που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Μεσσήνη με συνδιοργανωτές το Δήμο Μεσσήνης, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την ΕΛ.Ο.Π και τον Αθλητικό Σύλλογο Μεσσηνίας "Αριστόδημο".

Χθες το απόγευμα έγιναν οι ιατρικές εξετάσεις, η ζύγιση και η κλήρωση και σήμερα Σάββατο στις 10 το πρωί θα ξεκινήσουν οι αγώνες. Μετά τους προκριματικούς, περίπου στις 5 μ.μ. αναμένεται να ξεκινήσουν οι τελικοί αγώνες των κατηγοριών.

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της Μεσσήνης όπου εξέφρασαν την πεποίθηση τους για την πετυχημένη διεξαγωγή των αγώνων. Επιπλέον, τόνισαν πως τα επόμενα χρόνια θα γίνει προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις ενώ τόνισαν πως υπάρχει και η σκέψη και για "beach wrestling" στην περιοχή. 

O αντιδήμαρχος Χρήστος Χριστόπουλος σημείωσε την σπουδαιότητα των αγώνων που θα γίνουν για δεύτερη φορά στη Μεσσήνη, ευχαρίστησε όσους στηρίζουν τους αγώνες, διαβεβαίωσε πως υπάρχει οργανωτική ετοιμότητα και ευχήθηκε το θέαμα να αποζημιώσει τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τους αγώνες. 

"Θα βοηθήσουμε την διοργάνωση και τα επόμενα χρόνια αν - όπως ελπίζουμε - η Ομοσπονδία επιλέξει ξανά το δήμο μας για τους αγώνες", κατέληξε ο Χρ. Χριστόπουλος

Ο πρώην αντιπρόεδρος και επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Κολιτσόπουλος σημείωσε πως ο ίδιος πρότεινε στην Ομοσπονδία την ανάθεση των αγώνων στη Μεσσήνη, αφού είδε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις και οι κατάλληλοι άνθρωποι. Σημείωσε πως η Μεσσήνη είχε ανάγκη ένα άθλημα όπως η πάλη. "Είναι ένα ευγενές άθλημα που εκτός των άλλων δίνει την δυνατότητα στους αθλητές να διακριθούν και να πάρουν μόρια για τις σχολικές εξετάσεις. Η προσπάθεια για ίδρυση Ένωσης Πάλης Πελοποννήσου θα δώσει δυνατότητες για ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις στην περιοχή, ακόμη και διεθνείς. Επιπλέον στη σκέψη μας είναι να διοργανώσουμε και "beach wrestling" στην περιοχή" τόνισε ο κ. Κολιτσόπουλος.

Ο πρόεδρος του Αριστόδημου Μεσσήνης Κώστας Γεωργιόπουλος - που ήταν στο πάνελ από πλευράς του Αριστόδημου όπως και το μέλος της διοίκησης Τόνια Τσάκωνα - από την πλευρά του τόνισε πως ο σύλλογος σε ένα μόλις χρόνο ζωής μετρά ήδη τρεις διοργανώσεις, δύο πανελλήνιες μια Παμπελοποννησιακή. "Είναι μεγάλη χαρά να βλέπουμε μικρά παιδιά στο άθλημα. Ευχαριστούμε όλους όσους μας βοηθούν και ειδικά τον προπονητή μας κ. Ευθυμιάδη που ξέρει να εκπαιδεύει χαρακτήρες και αθλητές", τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμο, την Περιφέρεια και τους επιχειρηματίες της Μεσσήνης που όπως είπε στηρίζουν πολύ το σύλλογο.

Ο υπεύθυνος διοργανώσεων της Ομοσπονδίας Αντώνης Λιανός στάθηκε στην μεγάλη συμμετοχή αθλητών που εκτός των άλλων βοηθά και τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή και συνεχάρη τους τοπικούς διοργανωτές για τις προσπάθειες τους.