Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 14:55

ΕΥΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Οι πεζοπόροι γιόρτασαν την ''Ημέρα Περιβάλλοντος''

Γράφτηκε από τον

 

Την περασμένη Κυριακή οι πεζοπόροι και οι φίλοι του Ευκλή Καλαμάτας συμμετείχαν στην εκδήλωση για την ''Ημέρα Περιβάλλοντος'', που διοργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Εθελοντών ''Οι Φίλοι του Ταϋγέτου'' στην Αγία Τριάδα Αλαγονίας.

Πεζοπόρησαν σε μια εξαίρετη διαδρομή, γεμάτη μυρωδιές από τα βότανα του Ταϋγέτου, τρεχούμενα νερά και απόλαυσαν την δροσιά του βουνού, από του Λαγού Χάνι , Αρτεμισία , Αλαγονία και κατέληξαν στο γλέντι, που είχαν στήσει οι '' Φίλοι του Ταϋγέτου'' στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδας.

Η διοίκηση του Ευκλή, η αντιπρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου και ο έφορος του πεζοπορικού τμήματος Ανάργυρος Βλάχος ευχαρίστησαν θερμά τον πρόεδρο Μιχαήλ Αντωνόπουλο για την πρόσκληση, όλους όσους βοήθησαν ώστε να ετοιμαστούν τα καλούδια, που μας πρόσφεραν, τον καταγόμενο από την Αλαγονία και οδηγό κυρ- Γιάννη Ψυχόπαιδα, την Βάνα Λούρα, που τους ξενάγησε στο όμορφο χωριό της την Αλαγονία, τους περιηγητές και φίλους του Ευκλή, καθώς και το τμήμα των Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε. Ε. Σταυρού Καλαμάτας, για την παρουσία τους.

Πεζοπορία στο Δυρράχι

Την προσεχή Κυριακή 18 Ιουνίου οι περιηγητές του Ευκλή και οι φίλοι τους, θα επισκεφθούν το ορεινό χωριό Δυρράχι, θα πεζοπορήσουν έως τον ανακαινισμένο νερόμυλο του Κολοκοτρώνη στην περιοχή Κάτω Γιανναίοι, θα γνωρίσουν τον Πάνω Μαχαλά και την ιστορική Ιερά Μονή Ρεκίτσα, όπου μόνασε ο Ήρωας της Επανάστασης του 1821 Παπαφλέσσας.

Το ραντεβού έχει στα γραφεία, τέρμα Αριστομένους (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.) στις 9 π.μ.

Η μετακίνηση θα γίνει με Ι.Χ. αυτοκίνητα, με κόστος συμμετοχής 5 ευρώ (βενζίνη) και 2 ευρώ για τον Σύλλογο.

Αρχηγοί περιήγησης θα είναι οι Ανάργυρος Βλάχος (τηλ. 6947320585) και Κωνσταντίνος Κορομηλάς.

Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων στην Ελένη Οικονομοπούλου (τηλ. 6974252234).