Τετάρτη, 27 Σεπτέμβριος 2017 15:46

ΣΚΑΚΙ - ΟΣΚ: Διοργάνωσε τουρνουά στη μνήμη του Περ. Μαυρομιχάλη

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ - ΟΣΚ: Διοργάνωσε τουρνουά στη μνήμη του Περ. Μαυρομιχάλη

Τη μνήμη του ιδρυτή του και πρώτου προέδρου της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Περιφέρειας Πελοποννήσου Περικλή Μαυρομιχάλη τίμησε την Κυριακή ο Ομιλος Σκακιστών Καλαμάτας, διοργανώνοντας το 1ο τουρνουά ράπιντ με διεθνή αξιολόγηση.

Μια διοργάνωση που ο Καλαματιανός όμιλος σκοπεύει να καθιερώσει σε ετήσια βάση τιμώντας έτσι τη μνήμη ενός ανθρώπου που πρόσφερε πολλά στο σκάκι. Ο Περικλής Μαυρομιχάλης, που έφυγε από την ζωή πριν ένα χρόνο, είχε διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας ενώ κατά την ίδρυση της ΕΣΣΠΕΠ το 2004 εκλέχθηκε πρόεδρος του πρώτου διοικητικού συμβουλίου. Οι προσπάθειες του για ενότητα και το γεγονός ότι η δράση του ήταν αποδεκτή από όλους του επέτρεψε να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του σκακιού στην Μεσσηνία και την Περιφέρεια. Ηταν από τους πρώτους που παρουσίασε μελέτη για το μαθητικό σκάκι ενώ διοργάνωνε συχνά προπονητικά καμπ φέρνοντας στην περιοχή μεγάλα ονόματα του σκακιού.

Στην χθεσινή διοργάνωση συμμετείχαν 30 αθλητές από τον Ναυτικό Ομιλο Καλαμάτας, τον ΣΟ Μοσχάτου, τον ΦΟ Τρίπολης, την Σκακιστική Ακαδημία Πύργου, τον Σκακιστικό Σύλλογο Περσέα και φυσικά τον Ομιλο Σκακιστών Καλαμάτας.

Πριν την έναρξη των αγώνων, ο αντιπρόεδρος του ΟΣΚ Βασίλης Αποστολόπουλος μίλησε για τον Περικλή Μαυρομιχάλη, τονίζοντας μεταξύ άλλων την προσφορά του στον ΟΣΚ και την ΕΣΣΠΕΠ καθώς και τον συμβουλευτικό ρόλο που είχε πάντα απέναντι στα παιδιά.

Διαιτητής των αγώνων ήταν ο Αλέξανδρος Βυθούλκας. Το τουρνουά έγινε στο "Καφέ Σινέ" που πρόσφερε δωρεάν την αίθουσα ενώ πραγματοποιήθηκε σε πέντε γύρους με πρώτο τον Φώτη Πετριτάι του Ομίλου Σκακιστών Καλαμάτας.

Αναλυτικά οι αθλητές που συμμετείχαν σύμφωνα με την σειρά κατάταξης τους ήταν οι Φώτης Πετριτάι (ΟΣΚ), Πέτρος Διαμαντέας (ΝΟΚ), Αλέξης Μπουρνάκας (ΦΟ Τρίπολης), Σταμάτης Καλογεράκος (ΝΟΚ), Γιάννης Αδαμόπουλος (ΟΣΚ), Αλέξανδρος Κοντος (ΝΟΚ), Βασίλης Πολυχρονόπουλος (ΣΟ Μοσχάτου), Πολυχρόνης Περράκης (ΟΣΚ), Δημήτρης Μακρίδης (Σ.Α. Πύργου), Βλάσσης Μπουρνάκας (ΦΟ Τρίπολης), Γιάννης Κουτούζοφ (ΦΟ Τρίπολης), Κώστας Σαραντόπουλος (ΝΟΚ), Φώτης Κάστης (Σ.Α. Πύργου), Ιάσον Μπουρνάκας (ΦΟ Τρίπολης), Δημήτρης Παπαντωνόπουλος (ΦΟ Τρίπολης), Γιώργος Αποστολόπουλος (ΟΣΚ), Κωνσταντίνος Ρειτζόπουλος (ΟΣΚ), Γιώργος Ξυλινάς (ΣΣ Περσέας), Δημήτρης Βυθούλκας (ΟΣΚ), Γιάννης Ξυλινάς, Μιχάλης Σίγουρος (ΣΑ Πύργου), Κωνσταντίνος Σταθόπουλος (ΣΑ Πύργου), Θοδωρής Αθανασόπουλος (ΝΟΚ), Δέσποινα Παντελοπούλου (ΝΟΚ), Μιχάλης Κατσαρέας (ΝΟΚ), Ελεάνα Παντελοπούλου (ΝΟΚ), Χρήστος Βέκκος (ΝΟΚ), Αγγελος Δικαίος (ΝΟΚ), Ανδριάνα Αθανασοπούλου (ΝΟΚ), Γιώργος Πετρόπουλος (ΟΣΚ).

Βραβεύθηκαν όλοι οι νικητές των κατηγοριών ενώ έγιναν ειδικές βραβεύσεις στον Δημήτρη Μακρίδη του ΟΣΚ για την συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό αλλά και την φετινή πανελλήνια νίκη, στην Δέσποινα Παντελοπούλου του ΝΟΚ ως πρώτη γυναίκα και στον Κωνσταντίνο Σταθόπουλο που ήταν ο πιο μικρός αθλητής της διοργάνωσης.