Σάββατο, 14 Οκτώβριος 2017 09:33

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ - ΝΟΚ: Πρόγραμμα επιστημονικής παρακολούθησης αθλητών

Γράφτηκε από τον

Με ένα επιστημονικό πρόγραμμα θα παρακολουθείται η εξέλιξη των κολυμβητών του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας, το κολυμβητικό τμήμα του οποίου έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική εταιρία "Αναγέννηση και Πρόοδος" με σκοπό την πλήρη επιστημονική παρακολούθηση και υποστήριξη των κολυμβητών - τριών της αγωνιστικής ομάδος.

Το πρόγραμμα της επιστημονικής παρακολούθησης και υποστήριξης αθλητών εντάσσεται στα πλαίσια μιας εκ των δράσεων της μη κερδοσκοπικής εταιρίας με την επωνυμία "Sport Excellence". Η όλη δράση διεξάγεται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ, ΕΚΠΑ , σε συνεργασία με το ίδρυμα Σ. Νιάρχος.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας είναι ο πρώτος σύλλογος στην Ελλάδα που ήρθε σε απευθείας συμφωνία προκειμένου οι κολυμβητές του να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό επιστημονικής παρακολούθησης αθλητών. Η συγκεκριμένη δράση είναι σημαντική, τόσο για τους προπονητές και αθλητές, προκειμένου να γνωρίζουν και να αξιολογούν τις παραμέτρους που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα, όσο και για τους γονείς οι οποίοι θα γνωρίζουν ότι στα παιδιά τους θα υπάρχει πλήρης παρακολούθηση και εικόνα της κατάστασης της υγείας τους με πρωταρχικό σκοπό την ασφάλειά τους.

Στους αθλητές θα πραγματοποιείται έλεγχος τρεις φορές κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου από κινητή μονάδα ιατρών που θα έρχονται στην πόλη μας και θα πραγματοποιούν εξειδικευμένες μετρήσεις για το άθλημα της κολύμβησης.

Ενδεικτικά θα πραγματοποιούνται μετρήσεις κολυμβητική VO2max, αναερώβιο κατώφλι και προπονητικές ζώνες (lactate pro), αξιολογήσεις κολυμβητικής ταχύτητας, δύναμης, ισχύος και ασυμμετρίας, αιματολογική αξιολόγηση, σωματομετρική ανάλυση και λειτουργική αξιολόγηση, αθλητιατρική παρακολούθηση και ιατρικός φάκελος, καρδιολογική εξέταση, υποστήριξη ψυχολόγου και διαιτολόγου.

Η πρώτη επίσκεψη της κινητής ιατρικής μονάδας στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 15 Οκτωβρίου στο δημοτικό κολυμβητήριο της πόλης μας παρουσία του προέδρου της "Αναγέννηση & Πρόοδος" καλαματιανού Dr. Παναγιώτη Κουλουβάρη και του διευθύνων συμβούλου της εταιρίας κ Σταύρου Μπόγλου.

Παράλληλα το απόγευμα της Κυριακής θα γίνει στο ξενοδοχείο Pharae Palace η καθιερωμένη πρώτη ετήσια συνάντηση των γονέων της αγωνιστικής και προαγωνιστικής ομάδος με τους εκπροσώπους του Δ.Σ του ομίλου και τους προπονητές των τμημάτων

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Χαιρετισμός Προέδρου κ. Κακαλίκα για την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Εσωτερικός κανονισμός – ενημέρωση (Τσάκωνα Β.).

Παρουσίαση αγωνιστικού σχεδιασμού προαγωνιστικών κατηγοριών περιόδου 2017- 2018 (Λαγοπάτης – Μπασακίδη).

Συζήτηση – διευκρινίσεις.

Παρουσίαση προγράμματος "Sport Excellence", Dr. Παναγιώτης Κουλουβάρης Πρόεδρος "Αναγέννηση & Πρόοδος".

Χαιρετισμός Ευγενίας Κουτουμάνου χορηγού κολυμβητικού τμήματος.

Αγωνιστικός απολογισμός περιόδου 2016-2017 (Μπακολιάς).

Παρουσίαση αγωνιστικού σχεδιασμού αγωνιστικών κατηγοριών περιόδου 2017-2018 (Μπακολιάς)

Συζήτηση – διευκρινίσεις.

Εσωτερική ημερίδα στο Κολυμβητήριο

Εσωτερική ημερίδα στο κολυμβητήριο διοργανώνει σήμερα Σάββατο στις 11 το πρωί ο Ναυτικός Ομιλος Καλαμάτας. Μια ημερίδα στην οποία έχουν προσκληθεί και θα δώσουν το παρών όλα τα παιδιά των αγωνιστικών και προαγωνιστικών τμημάτων κολύμβησης του ομίλου. Θα γίνει επίδειξη των κολυμβητικών στυλ από τα παιδιά σε μια εκδήλωση, που θα περιλαμβάνει επίσης παιχνίδι και εκπλήξεις για τα παιδιά.