Παρασκευή, 03 Νοέμβριος 2017 13:08

ΣΔΥΜ: Δυναμική παρουσία στον 35ο Ημιμαραθώνιο Αχαΐας

Γράφτηκε από τον
ΣΔΥΜ: Δυναμική παρουσία στον 35ο Ημιμαραθώνιο Αχαΐας

Με πλήθος κόσμου και αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο "35ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος Αχαΐας" καθώς και οι παράλληλοι αγώνες δρόμου υγείας 10 χλμ, 1000 μέτρων για παιδιά Δημοτικού και 1000 μέτρων για Άτομα με Αναπηρία.

Τους αγώνες διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πάτρας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα (ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α) Νομού Αχαΐας και ήταν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού –Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ), του ΣΕΓΑΣ, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Πατρέων και του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Οι συμμετοχές και φέτος ήταν εκατοντάδες, όλοι φίλοι του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, που ήρθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος για να απολαύσουν τους όμορφους αγώνες της διοργάνωσης, που φέτος ήταν αφιερωμένοι στα άτομα με ρευματικές παθήσεις.

Ο 35ος ημιμαραθώνιος δρόμος κινήθηκε σε μια επίπεδη και όμορφη διαδρομή κατά το μεγαλύτερο μέρος δίπλα στη θάλασσα, ξεκινώντας από την Γέφυρα Αλισσού και μέσω της παλιά εθνικής οδού Πατρών - Πύργου ο τερματισμός έγινε στη πλατεία Γεωργίου στη Πάτρα. Ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων ξεκίνησε από την παραλία των Βραχναίϊκων και τα 1000 μέτρα για άτομα με αναπηρία και τα 1000 μέτρα για παιδιά δημοτικού από την οδό Παπαφλέσσα με τερματισμών όλων την πλατεία Γεωργίου. 670 σχεδόν δρομείς τερμάτισαν στους δύο κύριους αγώνες και πάρα πολλά ήταν τα παιδιά που συμμετείχαν στα 1000 μέτρα.

Σημαντικές διακρίσεις

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας συμμετείχε και φέτος με μία μεγάλη αποστολή από 52 δρομείς κάθε ηλικίας, οι οποίοι μετακινήθηκαν οι περισσότεροι οργανωμένα με πούλμαν από την πόλη της Καλαμάτας, συμμετέχοντας στη μονοήμερη εκδρομή που διοργάνωσε ο ΣΔΥΜ. Αρκετοί όμως ήταν οι συνοδοί και άλλα μέλη του Συλλόγου, που μετακινήθηκαν με δικά τους μέσα, κάνοντας έτσι ακόμη πιο μεγάλη την αποστολή του ΣΔΥΜ στην Πάτρα. Όπως ήταν αναμενόμενο η διοργάνωση τίμησε το Σύλλογό μας και τον βράβευσε με αναμνηστικό έπαθλο ως τον πολυπληθέστερο Σύλλογο των αγώνων, ενώ δόθηκε και ειδικό έπαθλο στον μεγαλύτερο ηλικιακά δρομέα και νέο μέλος του ΣΔΥΜ Γιώργο Γιαννακάκη, ηλικίας 86 ετών!

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν αρκετοί Μεσσήνιοι δρομείς, σημειώνοντας νέα ατομικά ρεκόρ, ενώ σημαντικές διακρίσεις και βραβεύσεις είχαμε από τον Ηλία Νικολόπουλο ο οποίος παρόλο που έχασε το δρόμο λόγω ελλειπής σηματοδότησης, κατάφερε να τερματίσει στην 1η θέση της γενικής κατάταξης στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων σημειώνοντας χρόνο διοργάνωσης 39:31. Στον ημιμαραθώνιο δρόμο, σημαντική διάκριση είχαμε από τον Δημήτρη Αγγελόπουλο, ο οποίος τερμάτισε 2ος στην κατηγορία του (40-49) σημειώνοντας χρόνο 1:23:25'' και από τη Σταυρούλα Μπάκα που με χρόνο 1:40:24" τερμάτισε 2η στην κατηγορία της (40-49).

Παράπονα εκφράστηκαν από κάποια μέλη για τις μικρές ελλείψεις που είχε η διοργάνωση. Ευχή όλων ωστόσο ήταν αυτές να ξεπεραστούν στο μέλλον και να επιστρέψουν όλοι στην πάντα φιλόξενη Πάτρα. Ο ΣΔΥΜ από την πλευρά του συνεχάρη όλα τα μέλη του για τη δυναμική παρουσία τους στους ανωτέρω αγώνες.