Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 13:24

Ο ΣΕΓΑΣ τίμησε τον Μεσσηνιακό

Γράφτηκε από τον

Εκατόν είκοσι χρόνια ζωής γιόρτασε την περασμένη Παρασκευή ο ΣΕΓΑΣ.

Εκατόν είκοσι χρόνια δράσης για την αρχαιότερη και μεγαλύτερη ομοσπονδία που η ίδρυση της σηματοδότησε την ανάπτυξη του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα και πρόσφερε στην κοινωνία και τη νεολαία της χώρας.

Σε μια λιτή τελετή, στην αίθουσα «Παρνασσός», στον χώρο όπου πριν 120 χρόνια έγινε η ιδρυτική συνεδρίαση, ο ΣΕΓΑΣ γιόρτασε και τίμησε πρόσωπα και φορείς. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ενώ έδωσαν το παρών σε αυτή, ολυμπιονίκες, παλιοί αθλητές, κορυφαίοι αθλητές του σήμερα, αλλά και εκπρόσωποι της κοινωνίας και της πολιτείας. Μεταξύ των σωματείων που τιμήθηκαν ήταν και ο Μεσσηνιακός, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Τάκη Στασινόπουλο.

Συγκεκριμένα, η ομοσπονδία τίμησε τα 11 σωματεία που συμμετείχαν στην ιδρυτική συνεδρίαση της ομοσπονδίας το 1897 μεταξύ των οποίων και τον Μεσσηνιακό. Ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής και οι πρώην πρόεδροι του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Κατσιμπάρδης και Γιώργος Μαρσέλος κάλεσαν στη σκηνή τους εκπροσώπους των σωματείων: ΓΣ Αμαρουσίου, ΓΣ Βόλου, Εθνικός ΓΣ, Κερκυραϊκός ΓΣ, Μεσσηνιακός ΓΣ, ΓΣ Ολυμπία Λεμεσού, ΓΣ Παγκύπρια Λευκωσίας, Παναχαΐκή ΓΕ, Πανελλήνιος ΓΣ, Πανιώνιος ΓΣΣ, Πειραϊκός Σύνδεσμος και όλοι μαζί κέρδισαν ένα ζεστό χειροκρότημα.