Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 13:54

Εκοψε πίτα ο Παμμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε

Γράφτηκε από τον
Εκοψε πίτα ο Παμμμεσσηνιακός Α.Σ. Καράτε

 

Παρουσία δεκάδων αθλητών, συγγενών και φίλων, έκοψε την περασμένη Παρασκευή την πίτα του ο Παμμεσσηνιακός Αθλητικός Σύλλογος Καράτε στις εγκαταστάσεις του (Φιλελλήνων και Ομήρου 6).

Η εκδήλωση περιλάμβανε και επίδειξη καράτε, με τους αθλητές του συλλόγου να προσφέρουν θέαμα υπό τις οδηγίες των προπονητών, Γιάννη και Βαγγέλη Μπούρα. Οι αθλητές έδειξαν πως διαθέτουν άρτια τεχνική κατάρτιση, που συνοδεύεται από την απαιτούμενη μαχητικότητα και είναι έτοιμοι να φέρουν πολλές επιτυχίες για ακόμα μια φορά στη Μεσσηνία στους προσεχείς αγώνες που θα συμμετάσχουν.

Στη συνέχεια έγινε αγιασμός από τον πάτερ Αθανάσιο και ακολούθησε η κοπή της πίτας με τους προπονητές, αλλά και τον πρόεδρο του Παμμεσσηνιακού Αντώνη Γιουρτούμα να μιλούν για τους στόχους της νέας χρονιάς. Ο πρόεδρος έκανε και τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, όπου οι αθλητές και οι αθλήτριες του καλαματιανού συλλόγου συμμετείχαν σε έξι μεγάλες διοργανώσεις και κατάφεραν να κατακτήσουν257 μετάλλια εκ των οποίων 87 Χρυσά, 77 Ασημένια και 93 Χάλκινα. Μετέπειτα οριοθέτησε την επόμενη μέρα για τον Παμμεσσηνιακό με την παρουσία του σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις, αρχής γενομένης με την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών στις 24 Φεβρουαρίου και του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Παίδων – Κορασίδων στις 10 και 11 του Μάρτη στο Ολυμπιακό στάδιο Βαρέων αθλημάτων στα Άνω Λιόσια Αττικής.

Ο κ. Γιουρτούμας έπλεξε ακόμα το εγκώμιο του Ευθύμιου Μπούρα για την πολύτιμη και καθοριστική του παρουσία στο σύλλογο επί 40 συναπτά έτη και στο φινάλε ευχαρίστησε θερμά αθλητές, γονείς και φίλους του συλλόγου, αλλά και τους χορηγούς της εκδήλωσης και τους δωροθέτες των φλουριών.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης, που εξήρε το σύλλογο για την πολύχρονη και άκρως επιτυχημένη πορεία του μέσα στο πέρασμα του χρόνου, με επιτυχίες και διακρίσεις αθλητών όχι μόνο στο Καράτε αλλά και στη ζωή εν γένει, καθώς ο ρόλος του Παμμεσσηνιακού, όπως υπογράμμισε, όλα αυτά τα χρόνια είναι να εφοδιάσει τους αθλητές του με τις αξίες και τις αρχές που διέπουν τον χρήσιμο πολίτη σε κάθε κοινωνία.

Παρόμοιο σκηνικό και ανάλογη ανταπόκριση είχε η κοπή της πίτας το περασμένο Σάββατο στο παράρτημα του Παμμεσσηνιακού στα Κρεμμύδια. Πλήθος κόσμου από την περιοχή, αλλά και από όλα τα χωριά του Δήμου Πύλου Νέστορος έδωσε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα με την παρουσία τους στο Θεμιστόκλειο Πνευματικό κέντρο.