Σάββατο, 10 Μάρτιος 2018 18:03

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Μετά την βράβευση το “Τόλμη” ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις

Γράφτηκε από τον
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Μετά την βράβευση το “Τόλμη” ετοιμάζεται για νέες προκλήσεις

 

Το σκάφος “Τόλμη” του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδας κατέλαβε την 1η θέση στην ετήσια βαθμολογία δραστηριότητας (Ranking List) της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος για το 2017 και ετοιμάζεται πλέον για νέες προκλήσεις.

Στο σκάφος ολοκληρώνονται οι προγραμματισμένες ετήσιες εργασίες συντήρησης με στόχο να καθελκυστεί και να αποπλεύσει άμεσα για τον Φαληρικό όρμο, ώστε να συμμετάσχει σε προγραμματισμένους ιστιοπλοϊκούς αγώνες της Περιφέρειας Σαρωνικού. Σκοπός της ομάδας είναι η συμμετοχή σε όσες διοργανώσεις αυτό καταστεί δυνατόν, προτού το σκάφος επιστρέψει τον Μάιο στην Καλαμάτα για να συμμετάσχει στις τοπικές διοργανώσεις. Ο υψηλός αριθμός συμμετεχόντων σκαφών, η ανταγωνιστικότητα των πληρωμάτων, καθώς και ο άγνωστος θαλάσσιος «στίβος» θα είναι οι προκλήσεις που θα δώσουν ιδιαίτερο χρώμα στις προσεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις στον Σαρωνικό.

Ήδη, σε συνεννόηση με τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, έχει προγραμματιστεί η φιλοξενία του σκάφους, ενώ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία απόπλου για την Αθήνα.

Ο απολογισμός και η βράβευση

Οσον αφορά για το 2017, η Ομάδα συμμετείχε σε ιστιοπλοϊκούς αγώνες εντός της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος (Καλαμάτα) καθώς και σε αγώνες των Περιφερειών Κρήτης (Χανιά), Ιονίου (Κέρκυρα, Λευκάδα) και Πατραϊκού – Κορινθιακού (Πάτρα). Συνολικά για την αγωνιστική δραστηριότητα του 2017 η Ομάδα «ταξίδεψε» περισσότερα από 1.300ν.μ. και η συνολική διάρκεια των πλεύσεων, υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τις 320h και παρουσίασε μια εκ των υψηλότερων δραστηριοτήτων πανελλαδικώς, εξαιρουμένων των σκαφών του Σαρωνικού.

Η συνολική δραστηριότητα του σκάφους και η απόδοσή του στις ιστιοδρομίες που έλαβε μέρος, το κατέταξαν έτσι 1ο στην ετήσια βαθμολογία δραστηριότητας (Ranking List) της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος για το 2017. Η βράβευση των πρωταθλητών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο κεντρικό αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στον θεσμό η συγκεκριμένη διάκριση για την Περιφέρεια Νοτίου Ελλάδος επιτυγχάνεται από ένα αμιγώς ερασιτεχνικό σκάφος.

Κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Κώστας Λημνιός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος Βίκυ Κουφού, Έφη Δελικούρα, Κυριάκος Μπρέγιαννης, Γεώργιος Γεωργούλης, Κώστας Χατζηαγάπογλου και Αθανάσιος Νακόπουλος.