Πέμπτη, 22 Μάρτιος 2018 14:31

ΣΚΑΚΙ: Μεγάλη συμμετοχή στο 4ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα

Γράφτηκε από τον
ΣΚΑΚΙ: Μεγάλη συμμετοχή στο 4ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα

 

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή το 4ο Ομαδικό Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Μεσσηνίας.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας με διοργανωτές το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας ¨Ο Ποσειδών¨ και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ενώ έγιναν υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Στους αγώνες πήραν μέρος 16 ομάδες και 90 μαθητές-μαθήτριες! Το τουρνουά διεξήχθη με ελβετικό σύστημα πέντε γύρων και χρόνο σκέψης 10’ συν 10’’.

Κάθε Σχολείο εκπροσωπήθηκε από μια τετραμελή ομάδα (συν δύο αναπληρωματικούς). Πρωταθλήτρια ομάδα ήταν η ομάδα του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με 9 βαθμούς , στην δεύτερη θέση ακολούθησε η ομάδα του 7ου Δημοτικού Καλαμάτας με 8 βαθμούς και το χάλκινο μετάλλιο κέρδισε η ομάδα του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με 7 βαθμούς σε ισοβαθμία με το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Τα Σχολεία που πήραν μέρος ήταν τα : 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας Β , 22ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Εύας , Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων , 14ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας Α , 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας , 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο Σπερχογείας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και η ομάδα των Μεικτών Δημοτικών Σχολείων Καλαμάτας.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας παρείχε όλο το απαιτούμενο υλικό για τη σωστή διεξαγωγή του τουρνουά , ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους νεαρούς αθλητές-αθλήτριες του Ν.Ο.Κ. , που βοήθησαν στην διαιτησία και ήταν οι Λούκα Μαριάνθη, Παντελοπούλου Δέσποινα, Σαραντόπουλος Κωνσταντίνος και Πουλόπουλος Ηλίας.

Ο σκακιστής του Ν.Ο.Κ. και εκπαιδευτικός στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Φίλιππος Παπαδημητρίου ήταν ο διευθυντής των αγώνων, στον συντονισμό της διοργάνωσης βοήθησε η έφορος του σκακιστικού τμήματος του Ν.Ο.Κ. κα. Χατζηπαναγιώτου- Τσιάλα Τούλα και επικεφαλής διαιτητής – υπεύθυνος κληρώσεων ήταν ο Θοδωρής Τσεκούρας.