Τρίτη, 24 Απρίλιος 2018 15:15

Σκακιστικό πρωτάθλημα έγινε στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Γράφτηκε από τον

 

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης «Οι Μικροί Εξερευνητές» των Εκπαιδευτήριων Μπουγά και το σκακιστικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών» διοργάνωσαν το Σάββατο το 1ο Σχολικό Ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα «Ακοβίτικα».

Έλαβαν μέρος παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού από διάφορα σχολεία της πόλης μας. Η μεγάλη συμμετοχή επιβεβαίωσε ότι το σκάκι είναι μια ιδιαίτερα αγαπητή ενασχόληση στα παιδιά με πολλαπλά οφέλη. Μέσω της ενασχόλησης με το σκάκι τα παιδιά βελτιώνουν τη συγκέντρωση τους, αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, αυξάνουν τη νοημοσύνη τους, βελτιώνουν την ικανότητα επίλυσης διαφόρων προβλημάτων και αναπτύσσουν την ικανότητα στρατηγικής σχεδιασμού και πρόβλεψης.

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά διπλώματα και δόθηκαν και μετάλλια στα παιδιά που έλαβαν την καλύτερη βαθμολογία. Το χρυσό μετάλλιο απονεμήθηκε στον Παναγιώτη Σπυρόπουλο, το ασημένιο στον Δημήτρη Ρούμπο και το χάλκινο στον Σταμάτη Δραγώνα. Χρυσό μετάλλιο απονεμήθηκε και στο πρώτο κορίτσι του τουρνουά, στην Ελένη-Ιωάννα Παντελοπούλου.